Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetértesz azzal, hogy ha egy házaspár nem akar gyermeket, akkor mindkét fél feladata a fogamzásgátlás 1 ember helyett?
22esként: semmit sem nehéz elképzelni, csak azt a kérdést hagytátok levegőben lógni, hogy mit tesz hozzá a házasságkötés két szerelmes együttéléséhez?
24: Ja, hát ez az orvos dolog ismerős... így aztán van örökbefogadott is.
De a kérdésben nem a gyerekvállalás lehetetlensége, hanem "nem-akarása" szerepel, az meg egy gyökeresen más helyzet.
Normális emberek között?
Normális emberek között fel sem merül az a problema, hogy ne bízzanak meg egymásban, főleg ha egy olyan egész életre kiható kérdésről van szó, hogy legyen gyerek, vagy még egy gyerek.
Normális emberek megbeszélik, és nyugodtak afelől, hogy a társuk nem fogja átvágni őket.
31-es,
ha tőlem kérdezed, végülis semmit. De szerintem a gyerek szempontjából is tökmindegy, hogy a szüleik papírral élnek együtt, vagy anélkül.
Ezelött 30 évvel nem igazán volt szokás házasság nélkül együttélni...de ha ma lennék fiatal, valószínüleg én is hanyagolnám a házasságkötést.
Ahol egy magzatnak meg kell halnia a pár kényelméért, az számomra nem a 'normális' fogamzásgátlás eszköze.
Ha egy normális pár fogadja a védekezés mellett született babát és felneveli, az helyes.
Kérdező (#36), kimondtad a kulcsszót : "számomra".
Ennyi.
(mondjuk az AB senkinek sem a "normális" fogamzásgátlás eszköze, hanem a normális fogamzásgátlás kudarcakor szóba jövő végső lehetőség. Hogy neked akkor sem jön szóba, nos ez a sajt tiszteletre méltó magánügyed)
Nézd, hogy számodra mi a helyes, a te dolgod.
Nekem baromira nem volna helyes, ha megszülnék egy olyan gyereket, akit se testem, se lelkem nem kíván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!