Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti elválnátok ilyen esetben?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti elválnátok ilyen esetben? Úgy érzem, már nem szeretem.

Figyelt kérdés

Egy ideje már nem érzek semmit a férjem iránt, nem tudok rá felnézni, nem jó vele a szex sem. Ő még mindig oda van értem és pont ez szomorít el mégjobban, mert közben én egyáltalán nem vonzódom már hozzá. Próbáltam erről beszélni vele, de nem veszi komolyan. Még csak 4 éve vagyunk házasok, de már elmúltak az érzések részemről. Van egy 2 éves gyerekünk, akivel viszont tökéletesen bánik, emiatt nem okolhatom, nagyon jó apa.

Nem tudok más érvet felhozni, csak hogy nem érzek semmit..

2014. okt. 15. 18:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem pedig te is érző lény vagy, akinek szeretetre és támaszra van szüksége. A gyereket ketten vállaltátok és mindig lesz anyja és apja, akár együtt maradtok, akár nem. A gyerek sem hülye, fel fogja ismerni, ha már csak lakótársak a szülei. Ha kényszerből maradsz mellette, úgyis tönkremegy az egész, a párod is érezni fogja, hogy már nem szereted, téged pedig egyre jobban megmérgez, hogy soha többé nem lehetsz boldog a férjed és a gyereked miatt, mert őket soroltad magad elé, és pokollá teszed az életüket. Ha valaki szerint ez megoldás, beszélgessen el olyanokkal, akik ilyen szülők mellett nőttek fel.

A kapcsolatban tényleg lehetnek hullámvölgyek, és egy olyan férfit, aki aranyember, tényleg többször meg kell gondolni, hogy elhagysz-e. Beszéljetek a problémáról, vonjatok be szakembert, ha kell. De ha nem megy, ne erőltesd, ő is megérdemel egy olyan nőt, akivel kézenfogva nézheti a naplementét 70 évesen, és ezt te nem tudod neki nyújtani.

2014. okt. 15. 19:52
 12/19 A kérdező kommentje:
Elég sokat kell dolgoznom, bár kötetlen a munkám, de nem akartam sokat itthon lenni, vagy visszük magunkkal a gyereket vagy váltva vagyunk itthon. A gyerek mellett ebben lelem örömömet, meg hogy ismerősökkel lehetek, új emberekkel tudok találkozni. Ez kicsit elveszi a figyelmemet arról, hogy otthon már nincs minden rendben..nem tudok mit tenni, a kislányomat nagyon szeretem, de a férjem iránt nem érzek semmit már, így meg nagyon nehéz családként működni. Egyszerűen nem viselkedik már úgy, mint régen, ellustult, hülyeségeken agyal folyton, nem vonzódom már hozzá úgy, mint férfihez.
2014. okt. 15. 19:57
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerintem meg annak a pici gyereknek egy boldog anyukára van szüksége, és ha nem boldog akkor azt megérzi...Szóval mindieki felhozott rengeteg logikus érvet amellett, hogy miért ne hagyd el a férjedet, és minden igaz is...De sajnos egy ilyen helyzetben vajmi kevéssé lényeges a logika..szerintem...

Másrészt pedig nekem az a tapasztalatom, hogy egy házasságban mindig vannak nehézségek, gondok, de az ami átsegít minket ezeken a gondokon, az pont az egymás iránt érzett feltétel nélküli szeretet/szerelem...ha ez hiányzik, szépen lassan elkezdtek lefelé csúszni a lejtőn, aminek csúnya vége is lehet, és megint csak ott tartunk, hogy a gyerek issza meg a levét...

2014. okt. 15. 20:30
 14/19 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem ezt vele kéne megbeszélned. Nem kell rögtön válást emlegetni, csak megbeszélni, hogy mi a helyzet. Egyébként nem veszi észre a gyerek, hogy már nem család, csak együtt élnek, ha a szülei nem veszekednek az orra előtt. Én 4 voltam, mikor a szüleim közt véglegesen megromlott a viszony, anyu onnantól 8 éves koromig végigsírta az éjszakákat, és nekem egész 8 éves koromig nem tűnt fel. Akkor is csak azért, mert egyszer megláttam. És nem voltam "hülye", csak a szüleim nem kötötték egy kisgyerek orrára a problémáikat. Akkor veszekedtek, ha nem láttam-hallottam. Egyébként láttam egy ilyet a bölcsődében, ahol dolgozom, az egy éves kislány szülei szétmentek, egyik napról a másikra, mert apuka már nem érzett semmit. A kislány onnantól kezdve zokogott, ha akármelyikünk kiment a teremből. Olyan szorongásai lettek a semmiből, hogy sejtésem nincs, ki fogja azokat belőle eltüntetni. Imádta az apját, az apja (persze azon kívül, hogy elhagyta őket) jó apa volt. Hát, ennyit ér hetente egyszer a jó apa. És megjegyzem, hogy apa nélkül szar felnőni. És igenis apa nélkül azt jelenti, hogy apa nincs este ott a fürdésnél, nem visz reggel oviba/suliba és nem olvas esti mesét, vagy nem puhítja anyát, hogy jöhessen a kisbarát hétvégén. Az én anyukám zseniális anyuka, de sokszor lett volna jó, ha van egy férfi formátumú férfi is a családban. Én is azon a párton vagyok, hogy az önmegvalósítás addig jó dolog, amíg az embernek nincs gyereke. Onnantól a gyerek lelki is tét, és ha az apja jó apa, iszonyatos törés egy válást végigélni.
2014. okt. 15. 20:53
 15/19 anonim ***** válasza:

"De ha nem megy, ne erőltesd"

Ezt írtam,gyereke apját ilyen könnyen lecseréli akkor mi lesz a következő férfival aki nem is a gyereke apja ha elmúlik a rózsaszín köd? Ennél azért a házasságnak többet kellene jelenteni. Persze egyszerűbb lecserélni mint megjavítani, csak ha majd a gyerek is párról párra jár tud miért van.ű

2014. okt. 15. 21:53
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha meggyőződtél arról, hogy valami javíthatatlan, akkor igen, meg kell válni tőle. Szerintem itt mindenki azt tanácsolta a kérdezőnek, hogy beszéljen a férjjel, és várjon. A különbség az, hogy egyesek azt sulykolják, hogy akkor is együtt kell maradni, ha nem változik semmi. Márpedig erőszakkal és akarattal nem lehet boldoggá tenni egy családot, legfeljebb színjátékkal vesztegetni az éveket.
2014. okt. 15. 22:09
 17/19 anonim ***** válasza:

mióta nem érzel iránta semmit?

milyen volt amikor megismerted?

mit szerettél benne?

mára mi van meg belőle?

mikor voltál a legboldogabb mellette?

mi hiányzik a legjobban a közös élményekből?

2014. okt. 16. 09:01
 18/19 anonim ***** válasza:

Én is voltam ebben a helyzetben,próbáltuk rendbe hozni,majdnem sikerült,de aztán még sem.Kb 3 évig éltünk így amikor külön mentünk.Két lányom van,a nagyobbik azt mondta,sokkal türelmesebb,jobb kedvűbb vagyok mióta nem élek az apjával,szereti az apját,de azt mondja,boldog amikor azt látja,hogy én is sokkal boldogabb vagyok.

Mindenképp adj esélyt még kettőtöknek,kellenek közös programok,gyerek nélkül,hogy megint férfi és nő legyetek,ne apa és anya,mert úgy sokkal nehezebb vissza találni egymáshoz.Semmit ne kapkodj el,de ha nem megy,váljatok el,felesleges elvenni az esélyt egymástól,egy boldogabb életre.

2014. okt. 16. 10:03
 19/19 anonim ***** válasza:

Próbáljátok meg helyrehozni, beszélj a férjeddel, hogy szeretnéd helyrehozni. Ha nem juttok előre 2-3 hónap alatt, akkor keressetek szakembert. Nem ciki.

Csak gondold végig: valamikor mennyire boldog voltál vele és nem véletlenül. Még hozzá is mentél és gyereket is szültél Neki. Nem véletlenül szerettél bele és nem véletlenül voltál vele évekig boldog. Sajnos majdnem minden kapcsolatban vannak ilyen mélypontok. Ez még nem jelenti azt, hogy nem vagytok egymáshoz valók. :)

Sajnos a hormonok is így működnek, ahhoz, hogy érezd a boldogságot, át kell élned azt is, amikor padlón vagy.

Nagyon drukkolok!

2014. okt. 16. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!