Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A következő indokok miatt fél a férjem a gyerekvállalástól. Mit gondoltok?
A férjem egyszer már elvált, elég csúnyán végződött és konkrétan, őszintén kifejtette, miért fél a dologtól.
-A volt felesége iszonyat beképzelt lett a terhessége alatt és után. Ezt a többi kismamán is megfigyelte pl. terhestornán.
-Iszonyatosan elhagyta magát. Mondta, hogy egyáltalán nem kívánta már a feleségét, sokszor nem fürdött, 10 centis lenövése volt, nyáron is simán felvett halásznadrágot, úgy, hogy szőrös volt a lába stb.
-Teljesen elszigetelte magát, csak ő volt és a gyerek, csak ő nyúlhatott a gyerekhez, mindenki más hülye.
-A gyerek még 6 éves korában is velük aludt a nagyágyban.
-Mocsok volt az egész lakás, arra hivatkozva, hogy ő nem veszi el azt az időt a gyerektől.
Fél attól, hogy én is ilyen anyatigris leszek és mivelhogy ő már ezt átélte, szeretne velem kompromisszumot kötni az esetben, ha készen állunk a gyerekvállalásra.
Én mint anyuka írok
Terhességem alatt ki voltam virulva.Beképzelt nem lettem,sem kényes sem egyebek.Volt néha fura pillanatom,de ez a hormonoknak volt köszönhető.
Amikor meg lett a baba természetesen feje tetejére állt a világ:-)
Akkor sem hanyagoltam el magam,de nyilván sok csecsebecsére nem volt időm.
De azért a hajam rendben volt,a lábam le volt borotválva,és a szemöldököm s ki volt szedve:-)
Kb a baba fél éves koráig én sem szerettem ha "illetéktelen"személyek hozzányúlnak!Sőt most sem!
Ezt értem arra,hogy szelektálok,hogy pl kire merem ráhagyni egy fél órára és kire nem(családtagjaimra gondolok).
Szülés után nem híztam el,persze ezt köszönhetem a genetikának!
De nyilván( mivel nem sportolok)az alakom nem olyan mint lánykoromban!
Anyatigris ugyan nem vagyok.
De egy anya miután anya lesz,a gyereke lesz az első,és azt nézi neki mi a jó...
de ettől függetlenül nem hanyagolom el sem a férjemet.
....
sem pedig a háztartást!
Neked meg csak azt írnám,hogy a párodnak nem az exéből kellene kiindulni!
Ha valaki akar gyereket akar,ha nem nem!
Nem kellenek kifogások.
Szerintem
"Hátha te férfi vagy én megeszem a kalapom"
Nem tudom milyen kalapod van, de vedd le a fogasról és szervírozd magadnak! Ez az említett anyuka már nem él! Harmincnyolc évesen hagyta itt a családját, az unokáit sem ismerhette meg! Vannak pedig neki, négyen! A távoli felhők mögül biztosan gyönyörködik azért bennük!
Ha dícséret, ha nem tény. Tíz évig próbáltam egyedül, miközben azt vettem észre, hogy felnőttek. Nem fogadtak volna el másik anyukát. Az unokáknak nagymamája a jelenlegi párom, de a gyermekeimnek csak egy anyukának jut hely ott bent...
Hát nézd, érthető valahol, ha volt már egy rossz tapasztalata és van benne egy félelem. Sajnos sok nő elhagyja magát szülés után, anyatigris lesz, elhanyagol minden mást.
Én csak saját magamról tudok beszélni, meg 1-2 ismerősömről, akik hasonlóak. 3 éves lesz a kislányom, teljesen odáig vagyunk érte a férjemmel, de közben elég sok a munka, történés, ami "karban tart" minket. Értsd úgy, hogy nem járhatok slamposan, szellemileg és fizikailag is összeszedettnek kell lenni, mi elég nagy pörgésben vállaltunk gyermeket. Talán ettől van az, hogy nem engedhettem meg, hogy a régi életemnek hátat fordítva leamortizálódjak, férjem előtt házisárkány legyek.
Szerintem aki nyugodt természetű, intelligens és ápolt, az nem fog drasztikusan kifordulni önmagából. Kéne beszélgetned vele erről, ha esetleg van a környezetetekben csinos, normális anyuka, vele példálózni, stb.
28N
"-Iszonyatosan elhagyta magát."
Nőtől függ. Én terhesen is vigyáztam magamra és sok más anyukát is ismerek. A szülés után viszont sokszor a kedves apuka hozzáállásától is függ. Ismerek egy párt, apuka 50%-ban kiveszi a részét a gyerekek neveléséből, ha kell copfot csinál, Barbi lábat tesz vissza, lego tornyot épít vagy kiporszívóz. Anyuka is dettó, és mind a kettejüknek van ideje magára, pl. anyuka eljár 2 naponta futni meg időnként kozmetikushoz.
Ha nekem anyukám nem segít akkor én is ott rohadhattam volna meg a koszfészek közepén, mert a volt férjem mondván "ráérsz mert te otthon vagy" egy poharat nem rakott odébb, én meg a beleimet kialvatlanul húztam maga után mert egy perc nyugtom se volt.
"-Teljesen elszigetelte magát, csak ő volt és a gyerek, csak ő nyúlhatott a gyerekhez, mindenki más hülye."
Előfordulhat, de nem mindenkire jellemző.
"-A gyerek még 6 éves korában is velük aludt a nagyágyban."
Apuka 50 %-ban ugyanolyan jogú szülő, hogy neveljen.
"-Mocsok volt az egész lakás, arra hivatkozva, hogy ő nem veszi el azt az időt a gyerektől. "
Az apa feladata is a háztartás egy része és a gyereknevelés is. Tessék részt venni benne a kedves apukának!
Az is minősíti az embered ha a volt feleségével azonosítja az édesanyákat.
Aki pedig leskizózta azt az embert, aki mindent megtett a családjáért megosztva velünk, szégyellje el magát!
Na de akkor ha a volt nő ilyen igénytelen volt
Te meg nem
Akkor mi az akadály?
Szerintem gondold át a 16-os válaszát, a számból vette ki a szót.
Meghallgatnám én a másik oldalt is...
Előfordulhat, hogy nem "nem nyúlhatott" a gyerekhez, hanem bas.zott vele foglalkozni, anyukának meg annyi ideje se volt, hogy lábat borotváljon.
A másik:
"-A gyerek még 6 éves korában is velük aludt a nagyágyban."
Tehát 6 évig tuti együtt voltak a szülés után.
Gondolom anyuka visszament dolgozni nem?
Ha igen, miért nem vette ki párod a takarításból ab részét?
Miért nem próbált vele beszélni, miért nem próbálta rendbe hozni a dolgot?
Kicsit túl sok mindenben van hibásnak feltüntetve az ex.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!