Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hamar "megszoktad" az új neved?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hamar "megszoktad" az új neved?

Figyelt kérdés
3 hónapja volt az esküvő, a '-né lánykori név' formát választottam a férjezett nevemnek, nagyon szépen cseng, viszont a bemutatkozásaim nagy részében (főleg telefonban, de személyesen is) elmarad a -né. Csak én vagyok ilyen szerencsétlen? :D Vagy nem csoda, hisz mégis huszon évig nem ez volt a teljes nevem?! Az aláírás viszont automatikusan jön, azzal csak az első héten volt ilyen problémám.
2014. aug. 29. 17:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Fel sem akartam venni, de botrány volt belőle:D Bemutatkozásnál mindig maradtam a lánykori nevemnél:) Igy a kecske is, a káposzta is jóllakott:D
2014. aug. 29. 17:28
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
Én sem mondom bemutatkozáskor csak hivatalos ügyeknél.
2014. aug. 29. 17:31
 3/12 anonim ***** válasza:
75%

Negy eve vagyok ferjnel a mai napig nem all ra a szam. Vegülis a leanykori nevemet meg 27 evig hordtam. :)

Alairni tudok vele, bemutatkozni nem.

2014. aug. 29. 17:40
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

Bár én csak hét hete vagyok "-né + leánykori név", szintén nem szoktam meg. :) Örülök, ha nem vagyok ezzel egyedül, az esetedből kiindulva még ne is számítsak változásra egy ideig. :D

Ösztönösen a leánykori néven mutatkozom be pl. telefonba.

Az aláírás már nekem is megy, bár még nem alakult ki az aláírásom formája, de legalábbis ott nem hagyom el. :)

2014. aug. 29. 19:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is beletelt pár hónapba, nyugi :) Nem vagy ezzel egyedül. Nálam is szóban okozott problémát.

Szerintem 2-3 hónap kellett, mire nem felejtettem el pl telefonáláskor vagy bemutatkozáskor. D ahhoz majd egy év kellett, hogy természetesen jöjjön, és már ne kelljen rajta gondolkodni.

2014. aug. 29. 21:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Viszonylag gyorsan, de nem tudom pontosan mennyi időbe telt. De én hivatalos ügyekben még kb. Fél évig használtam a lánykori nevemet ( amíg nem lett új szemékyim), a férjezettet csak köznapi éltben addig. Most már az hangzik számomra furcsán ha a régi nevemet mondom. (4éve házasok)
2014. aug. 29. 21:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
én 4 hónapja vagyok férjvezetékneve + saját keresztnevem. Aláírással nincs baj, új embereknek bemutatkozásnál kicsit furi néha, de nincs bajom, ismeretlen számos telefonhívásnál van. Mégpedig az, hogy mi van, ha olyan hív, aki nem tudja, hogy férjhez mentem, vagy nem tudja az új nevem, és azt hiszi, téves... :S Próbálok csak köszönni, és kivárni, hogy kit keres, de nem mindig jön be.
2014. aug. 29. 21:40
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hamar megszoktam, de én egy nap kb. 20-szor írtam le a nevemet a munkahelyemen, és elég sokszor be is kellett mutatkoznom, így könnyű dolgom volt. Néha a kolléganőimmel figyelmeztettük egymást, ha lanykori nevünket használtuk esetleg, mert hárman házasodtunk pár hét eltéréssel, és egy irodában dolgoztunk, de elég ritkán fordult elő, mindannyian könnyen megszoktuk.
2014. aug. 29. 21:50
 9/12 anonim ***** válasza:

1 éve változott q nevem, személyes bemutatkozásnál nem régen kezdtem átállni, de ha hirteleen kell. Akkor elmarad nekem is az eleje..

Viszont fél éve olyan munkahelyem an, hogy telefonban kb 30-40-szer mutatkozok be....személyesen pedig legalább 10-szer

Így jutottam el idáig..

Ne aggódj, majd megszokod, nekm az aláírás sem jött, vot hogy eléírtam ;)

2014. aug. 30. 07:42
 10/12 anonim ***** válasza:
én kötőjelesen vettem fel, ritkán mutatkozok csak így be, általában csak akkor, ha ott a férjem, amúgy a lánykorit használom. Aláírni viszont a férjezettet írom, mindig.
2014. aug. 30. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!