Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Félek, hogy visszakerülök a béka segge alá, ahonnan jöttem?
A családomnak elég rossz az anyagi helyzete. Új ruhákat csak akkor tudtunk venni, ha a régi már elrongyolódott (vagy épp akkor se), egyetlen szerencsém, hogy anyukám tudott spórolósan főzni, így enni tudtunk.
Érettségi után kijöttem a barátomhoz külföldre, hogy majd itt keresek munkát, elvégzek valami szakmát, vagy ha sikerül, akár egy egyetemet is.
Egyenlőre még nincs munkám, átlagosan élünk, de az otthoni helyzethez képest Kánaán van.
Viszont annyira félek, hogy mi lesz, ha visszakerülök az otthoni körülmények közé.
Tehetek ellen valamit? Vagy túllehetek ezen egyáltalán?
Hát ne kerülj, és tegyél róla!
Legyen célod, és keress meg hozzá minden eszközt, hogy elérd. Tanulj szakmát, amiben külföldön jól fizetnek. Segítsd az otthoniakat is anyagilag.
Ha jól alakulnak a dolgaid,erőre kapsz és nem fogsz többé félni. A félelem helyett hinned kell magadban.
Nem szeretnék hazajönni, mivel a határon túlról származom, oda nem vágyom vissza. Szeretnék itt maradni külföldön.
Mivel még csak pár hónapja vagyok itt, nagyon jól emlékszem az otthoni állapotokra, és aszerint élek.
(Pl megvehetném a drágábbat valamiből, de az olcsóbbat választom, mindennel spórolok...)
Nem baj ha félsz egy kicsit, ez lehet a hajtóerőd eleinte. Lehetőség áll előtted és kezdened kell valamit magaddal! Dolgozz, és ki fogsz törni! Ne odázdd el és ne válogass a munkákkal. A legfontosabb hogy tanuld meg a nyelvet!!! Lehetőleg addig is csinálj valamit, de a nyelvet tanulnod kell! Értsd meg amit tanulsz, és tanulj sokat! Az esetek 90% ában a nyelven múlik élet és halál. Meg a kemény munkán, persze, de azt csak te tudod, hogyan is vagy a munkával. Ha dolgozol és tanulsz a pasidban is jobban bízol majd, mert tisztelni fog és bízni benned. Ha meg nem veszed fel a tempót, magadra vess!
Ismerem a szitut
Ha nincs munkád, akkor a barátod tart el?
Ez nem lehet életcélod, keress munkát és ne függj senkitöl.
Tanulj ki valami szakmát, mert sima érettségivel a popódat törölheted. Bár nem mondtad, hogy melyik országban vagy. Beszéled a nyelvet?
Amúgy mi is kb ugyanígy éltünk, ezért mentem egyetemre és tanultam ki egy hiányszakmát. Rohadt nehéz évek voltak, de megérte.
Németország
És szerintem írtam a leírásba, hogy tanulni szeretnék.
Alapszinten beszélem, de tanulom hogy jobban menjen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!