"Lenyelhető ez a béka"?
Ithagyott a férjem. Két pici gyerekkel, váratlanul teljesen. Egy nap előállt hogy Ő nem érzi jól magát, megy. Azt hittem viccel. Elvitte pár ruháját azóta semmit. Ennek pár hete. Nem értem miért nem cuccol el? Ha olyan nagyon rossz itthon? Azóta nem mond semmit, se azt hogy visszajön, se azt hogy nem. A gyerekekhez persze jön, játsza most az apukát, bájolog...eddig itthon volt, eddig csak idegesítették. Ő mindentől ideges, meg frusztrált lesz...Pedig mindent megadtam, gondoskodást, megértést, jópofát vágtam mégha fáradt voltam is, holott alig volt itthon valamit, azt is a gép előtt töltötte...
Ha itthon volt akkor sem csinált soha semmit csak ült a gép előtt, meg kávé és cigaretta.
Nem tudom mik a tervei de én egyre többet gondolok a válásra. Ugysem tudnék benne megbízni már.
Nagyon nagyon fáj, és nehéz lesz egyedül 2 gyerekkel, de mit tehetnék? Megváltozni nem fog...
Valószínű,hogy nem!
Ha van erőd és segítséged,akkor kezdeményezd Te a válást,és hogy menjen el!Persze csak ha úgy érzed nem akarod,nem érdemes megmenteni!
Kitartás!
Ne nyeld le a békát!
Azt mondjuk kiszedhetnéd belőle, mi oka volt erre, neked lehet hogy segítene továbblépni. A bizonytalanság nehezíti a problémát.
Szerintem mielőtt döntesz, próbálj meg vele mélyebben elbeszélgetni, hátha meg tudja világítani, mi játszódik/játszódott le a fejében.
Korábban csinált már hasonlót?
Jól értettem, hogy most nem otthon lakik?
Ha tényleg csak egy szó nélkül cuccolt össze, nekem felfoghatatlan ez az egész. Egy jóérzésű ember ok nélkül nem csinál ilyet a házastársával, legalább indokolja meg, hogy te is tovább tudj lépni, ha úgy alakul.
Ne is nyeld le, de ne kutasd az okokat, attól, hogy tudod, nem változik semmi, esetleg csak magadat okolnád valami múltbeli, homályos dolog miatt. Amúgy arra a kérdésre, amire nem akarod tudni a választ, azt a kérdés NE TEDD FEL!!!
Adjanak erőt a gyerekeid a továbbiakhoz, vele pedig a szükségesen kívül semmilyen társalgást ne folytass. velem ugyanezt játszotta el a volt nejem, önmegvalósítás címén. Sok időbe telt, de túl lettem rajta, ismét van egy szerető feleségem, és olyan dolgok váltak valóra, amikről nem is mertem álmodni korábban. Hajrá!!!
Most nem itthon lakik. A követkőzek mormogta össze:-
Nem érzi jól itthon magát
- megváltozott a kettőnk közötti kapcsolat (mután született 2 gyerek azt gondolom hogy ez azért "természetes"
- ellopták a babakocsit (??? na ezt én sem értettem)
Miután egy héten át gyalázott, és már az is fájt neki hogy a gyerekének kell pár dolgot venni ovikezdésre, mindössze ennyit tudott mondani.
10 év, 5 év házaásság és két gyerek után ez korrekt nem?
Én nem hiszem hogy még ezek után Nekem kéne utána menni, hogy ugyan mia baja. Valószínű az egészből azt hozná ki: én vagyok a hibás mindenben.
Biztos bennem is van hiba, de könyörgöm, hűséges vagyok, szerettem, kiszolgáltam még Őt is két gyerek melett, igyekeztem jól kinézni nem vagyok elhízva, jó persze nyilván nem jut rá már annyi figylem mint gyerekek előtt, de azért ez nem lehet akkora bűn...Vagy igen?
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:41
Köszönöm a bíztató szavakat nagyon jól esik ezekben a sötét órákban! Örülök hogy Te megtaláltad a boldogságot!
Hogy Nőér ment volna el? Nem tudom, nem is akarom tudni, de a lényegen nem változtat...
Nekem eléggé úgy tűnik, hogy a férjednek saját magával van baja, és ezt rád vetíti ki, rajtad akarja "leverni". Szerintem rájött, hogy a vidám fiatalságnak végérvényesen vége, helyt kell állnia a munkahelyén, otthon férjként és apaként, a gyerekekről állandóan gondoskodnia kell anyagilag (is), nagy rajta a nyomás, és még a babakocsit is ellopták (gondolom, az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy tudattalanul igazolja magának, hogy őt még az ág is húzza).
Szerintem mi nők is érzünk ilyet időnként, hogy taposómalom az élet, szürke hétköznapok vannak, gondok, kötelességek, mindennapos apró problémák. De bennünk talán nagyobb az önmagunkról való lemondás, mi a gyerekeinkkel jobban tudjuk "kárpótolni" magunk. Férfiak is vannak persze ilyenek (szerencsére), de a nagy átlag inkább háttérbe szorulva érzi magát a gyerekei mellett, a felesége figyelmén sokszor nem tud osztozni, hiányzik neki a gyengédség, a figyelem, a szex. Ilyenkor visszahúzódik a csigaházába, nem beszél, gyűjtögeti a vélt/valós sérelmeit, mindenben megtalálja a kritizálni valót és egy váratlan helyzetben robban.
A férjed is egy időzített bombaként élte a mindennapjait, vszínű már jóideje tele volt feszültséggel.
Lélektanilag valahol meg lehet érteni őt, de emberileg nem. Mert nyilván neked is megvannak az apró elégedetlenségeid, mégis végzed a dolgod, törődsz a gyerekeiddel. Döntsd el, adsz -e neki időt, hogy összekapja magát, vagy lépj tovább.
Egyébként én vagy depresszióra, vagy nőre gyanakodnék a háttérben. Ha fele-fele mindkettő, akkor kapuzárási pánik. (Bár nem tudom, mennyi idősek vagytok.)
Kedves utolsó!
Ő 39 lesz én 34 vagyok. Nem jöttek korán a gyerekek, szólav éppen volt ideje magát kiélni is. Sőt amikor a fia megszületett az első pár hónap arról szólt, hogy a szabad estéin elment bulizni a főnökével. Szóval megfogva sem volt, én naiv azt mondtam, persze menjen eressze ki a fáradt gőzt.
Persze nagy rajta a nyomás, sok a munka, de nemtudom kifogásként elfogadni. Más apuka is rengeteget dolgozik, mégis törődik a családjával. És nem az a megoldás, hogy felállok és otthagyom a másikat a sz@r kellős közepén.
Estetleg kapuzárási pánik is lehet, de megmondom őszintén nem tud olyan indokot mondani erre a lépésre amit el tudnék fogadni...
Változni meg nem fog. SZerintem...
Jó ideje feszült volt az igaz, de sosem állt oda hogy üljünk le megbeszélni a problémákat. SOHA egyetlen szóval nem mondta hogy problémája van. MIndig csak kötekedett. Én két kicsi mellett állandó fáradtásgban sajons nem vagyok gondolatolvasó, hogy még az Ő dolgát is kitaláljam. Azt gondolom feleségként "járt" volna annyi hogy legalább leülünk megbeszélni a dolgokat. De nem, egyszerűbb volt elmenni...
23:04-es vagyok
Igazad van, minimum annyi járt volna feleségként neked, hogy jelezze a problémát, hátha közösen tudtok változtatni, és ha nem megy, csak akkor szálljon ki.
Nagyon önző és felelőtlen a férjed, remélem, lesz egy olyan pillanat az életében, amikor teljes súlyával átérzi hirtelen, mit is tett a családjával. Ezért is írtam, hogy emberileg nem elfogadható, amit tett.
Összességében nagyon úgy tűnik, hogy nincs értelme foltozgatni a dolgot, de így meg borzasztó nehéz lehet neked formálisan tartanod vele a kapcsolatot a gyerekek miatt. Bár legalább rájuk kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!