Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Haszontalannak érzem magam...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Haszontalannak érzem magam eltartva?

Figyelt kérdés

Hogy miért nincs munkám, abba nem mennék bele, hosszú és bonyolult. Így alakult. A páromnak anyagilag nem okoz gondot az eltartásom, megegyezés szerint cserébe enyém az egész háztartás. Nyelveket tanulok, hátha később jól fog jönni, rengeteget dolgozok a lakásban, mégis olyan haszontalannak érzem magam.

Hogy lehet ezen túllépni?

2014. aug. 6. 17:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
29%
10-es: Azért csodálkozom, mert olyan PhD-k is vannak, ahol örülhetsz, ha 100-at kapsz, és ugyanúgy nem lehet mellette napi 8 órás munkát vállalni. Ezt az olvasás dolgot pedig hagyjuk, ez azoknak a vesszőparipája, akik nem tudnak semmit visszaszólni, szóval szakadj le a témáról doktorkám, jó? Amúgy pedig nem kellett volna a háztartással otthon várnod, te is dolgoztál heti 3 nap valamennyit, szóval nem kellett volna őnagysága fenekét kinyalnod.
2014. aug. 6. 18:01
 12/26 A kérdező kommentje:
Mit takar az "azok a nők"?
2014. aug. 6. 18:03
 13/26 anonim ***** válasza:
Én is itthon vagyok kb. 1 éve. Igaz nekünk 3 gyerekünk van, adnak elég munkát de még így is haszontalannak érzem magam. Én szeretnék dolgozni de egyelőre nem találtam. A férjemnek persze így kényelmes :-(.
2014. aug. 6. 19:15
 14/26 anonim ***** válasza:
94%

Ez az "azok a nők" kifejezés azért elég undorító. Nem vagyok háztartásbeli, de azt sem képzelem, hogy jobb vagyok azoknál, akik igen. Nagyon sok oka lehet ám annak, hogy valaki HTB, nem kell azonnal ez a lenézés, meg szájhúzgálás, csak mert neked van egy phd-d. Egyébként ha van elég pénz, és a család minden tagjának így jó, nem értem, mi vele a gond. Neked nem lenne elég, oké, de van, akit a családja tesz boldoggá, a munka huszadrangú az életében. Nem gondolom, hogy ez elítélendő lenne.

Kérdező, te meg ne érezd magad rosszul, ez egy átmeneti időszak, vége lesz. Nem tehetsz róla, bárki, bármikor kerülhet ebbe a helyzetbe. Cserébe a férjednek otthon semmit nem kell csinálni, szerintem ezt sem kell semmibe venni, ez is munka, csak nem adnak érte fizut.

2014. aug. 6. 19:19
 15/26 anonim ***** válasza:
8%
11: nem dolgoztam, csak suliba jártam. és nem nyaltam ki senki fenekét, ő is foglalkozott a háztartással, csak én úgy éreztem magam, mint aki csak ennyit tud, csak ennyire képest. és attól még tényleg félreolvastad, amit írtam, majd pedig beoltottál. attól, hogy kinek mi a vesszőparipája, attól még ez történt:)
2014. aug. 6. 19:27
 16/26 anonim ***** válasza:
19%
bocsánat, ha rosszul fogalmaztam és megbántottam valakit azzal, hogy azt írtam, azok a nők. Én szeretem azt hinni, hogy egy nő képes annyira, mint egy férfi, sőt többre is képes:) Számomra azok a példaértékűek, akik dolgoznak,és mellette együtt látják el a háztartást, ilyenek pl. a szüleim, vagy most már mi is ilyenek vagyunk. Szerencsére sok ilyen pár van, és sok olyan férfi, aki partnerként tekint a feleségére!
2014. aug. 6. 19:29
 17/26 anonim ***** válasza:
59%
Az tényleg nagyon példaértékű, amikor valaki 8 órát robotol egy gyárban, hazamegy, bevásárol, megfőz, közben 3-szor leordítja a gyerekét (gyereknevelés letudva ennyivel.)
2014. aug. 6. 19:40
 18/26 anonim ***** válasza:
83%

"szeretem azt hinni, hogy egy nő képes annyira, mint egy férfi"

Az, hogy valaki HTB, nem azt jelenti, hogy nem képes többre. Simán lehet, hogy képes, csak neki és a családjának így jó, őket ez teszi boldoggá. Mint mondtam, nem vagyok háztartásbeli, de inkább lennék az, minthogy kora reggeltől késő estig dolgozzak, a gyerekeimet meg csak aludni lássam, és ne legyen időm se rájuk, se a férjemre, mert én "többre vagyok képes". Ilyen áron nem kéne több.

2014. aug. 6. 19:45
 19/26 anonim ***** válasza:
85%
Akkora gáz ez a "haszontalannak érzem magam" duma. Dolgozni azért kell, hogy megteremtsük a megélhetésre valót, nem azért, hogy a létezésünket igazoljuk. A phd-s hozzászólót sem értem, csinálta a doktoriját, miért érezte közben haszontalannak magát? Inkább az idejével nem tudott mit kezdeni.
2014. aug. 6. 20:38
 20/26 anonim ***** válasza:
32%
19: oké, te nem értesz engem és a kérdezőt. :) Most ezzel akkor mit segítettél szegényen?:) Ki tudja, hogy a kérdező egyébként mivel foglalkozik? Lehet, hogy nem olyannal, ami teljesen kifacsarja őt egy gyárban, hanem valami érdekessel? Valamivel, amivel alkotó tevékenységet végez? Persze, nem tudhatjuk. De inkább azoknak az embereknek szokott természetes lenni, hogy dolgoznak, akik alkotnak valamit!
2014. aug. 6. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!