Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Haszontalannak érzem magam eltartva?
Hogy miért nincs munkám, abba nem mennék bele, hosszú és bonyolult. Így alakult. A páromnak anyagilag nem okoz gondot az eltartásom, megegyezés szerint cserébe enyém az egész háztartás. Nyelveket tanulok, hátha később jól fog jönni, rengeteget dolgozok a lakásban, mégis olyan haszontalannak érzem magam.
Hogy lehet ezen túllépni?
Teljsen normális, hogy így érzel, hiszen nem önszántadból válaztottad ezt az életformát. A nyelvtanulás hasznos elfoglaltsáég, és ha van időd, energiád még emellett, akkor tanulhatsz valami kézimunkát: horgolás, kötés, goblen, vagy valamilyen más hobbit is kereshetsz magadnak, ha van kert, akkor pl. kísérletezhetsz fűszernövények vagy különlegesebb zöldségek termesztésével.
Azt kell tudatosítanod magadban, hogy ez most egy ilyen helyzet, ami talán nem is tart ökökké. És ha tényleg önhibádon kívül nincs munkád, akkor ne vádold magad.
Sajnos panelben lakunk, így sajnos nem lehet kertünk. Most így nyáron még egész jó, néha elmegyünk sétálni, biciklizni, de hogy télen mi lesz...
Már kicsit dekoráltam és minimálisan átrendeztem a lakást is, de ez is csak egy napos munka volt.
Igen, sajnos önhibámon kívül.
Csak akkor csinálj valamit, ha az boldoggá tesz. Én is szánalmasnak érezném az életem htb-ként. Éltem így, kaptam a suliban 220.000 ösztöndíjat a PhD-m alatt, cserébe be kellett járni heti 3 nap délutánonként. Többet kerestem, mint a párom, de otthon voltam egész nap.
És még így is értelmetlennek éreztem a háztartás+kiállításokra járok+rossmanba járok körforgást:)
tehát: dolgozz!
27n
Nem arról van szó, hogy nem akarok dolgozni, nagyon is szeretnék, csak még nincs hol.
Eszem ágában sincs egy életen át háztartásbelinek lenni, épp elég már ez a pár hónap is
9: most ez biztos tök ciki neked, hogy nem tudsz olvasni, de azért megpróbáltál beszólni valamit. Egyébként azért adnak "ennyit", mert a főmunkahelyed az, azért adnak ennyit, ha kevesebbet adnának, akkor nem várhatnák el, hogy ne dolgozz mellette.:) pl. a BCE-n úgy tudom, csak 150-et adnak, viszont 4 órás állást szabad vállalni.
Haszontalannak éreztem magam, mert a barátom dolgozott napi 8 órát, én meg otthon voltam a háztartásunkkal, mint "azok" a nők...szégyelltem magam nagyon akkoriban. Szerencsére gyorsan eltelt.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!