Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Értékrendbeli különbségek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Értékrendbeli különbségek a kapcsolatban. Működik hosszútávon?

Figyelt kérdés
Olyan történeteket szeretnék hallani, ahol a párkapcsolatban értékrendbeli különbségek ellenére is megvan a harmónia, az összecsiszolódás, szeretném, ha megosztanátok, hogy sikerült vagy épp minden törekvés ellenére nem sikerült összecsiszolódni. Nyilván tökéletesen egymáshoz illő pár nincs, kompromisszumokra mindig szükség van. Nektek sikerül kompromisszumokat kötni?
2014. júl. 20. 19:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
13%
Vannak dolgok, amik beleférnek, van ami nem. Mi pl. a férjemmel nagyon ellentétesek vagyunk. Ő nem szeret filozofálni, elmélkedni, olvasni, én igen. Ő szereti a technikai dolgokat, elektronikai vackokat, engem az ilyesmi hidegen hagy. Még a zenei ízlésünk is különbözik. Nagyon mások vagyunk, viszont egyben megegyezünk. Abban, hogy mindketten boldog, nyugodt családi életet szeretnénk. Vidéken élni családi házban, szép udvarral, szép környezetben felnevelni a gyerekeinket. A cél közös. A többi pedig a tolerancián múlik. :)
2014. júl. 20. 20:32
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Sokrétű kérdés. Például az én párom nem szereti azokat a bandákat, amiket én igen, mert szerinte értékelhetetlen szemetek, ő meg rajong a régi magyar filmekért, amikkel engem lehet kikergetni a világból, mégis jól megvagyunk :) De ha pl.: ha én akarnék gyereket, ő meg nem (vagy fordítva), akkor nem működhetne a kapcsolat, hisz nem tudnánk megadni a másiknak azt, amit nagyon szeretne.
2014. júl. 20. 21:05
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát nekünk az exemmel nem sikerült. 6 évig voltunk együtt, de totál más nézetekkel, más felfogással, célokkal, amit lehetetlen volt összeegyeztetni. A legsarkosabb példa, hogy én mindig is férjet és gyerekeket akartam, őt a család gondolatától is kirázta a hideg. Ezzel nem foglalkoztam eleinte, mert fiatalok voltunk nagyon, úgy gondoltam, változhat. Nem változott :) Aztán nekem nagyon fontos volt a hűség, neki csak az volt fontos, hogy én hűséges legyek, magával kapcsolatban már nem voltak ilyen elvárásai... Na meg én nem bírom, mikor a pasi mindenáron "főnök" akar lenni, és úgy akarja érezni, hogy irányít, neki ez baromi fontos volt, én egyenrangúság párti vagyok.

Nagy szerelem volt, de rengeteget veszekedtünk. Végül mikor már idősebb lettem, és tényleg fontos lett számomra, hogy legyen családom, és lehetőleg ne 40 éves koromban csak, beláttam, hogy ez vele nem fog menni, és szakítottunk. Találtam egy olyan férfit, akivel hasonló a temperamentumunk, a céljaink, az elveink, nézeteink. Ennek 4 és fél éve, 7 hónapja összeházasodtunk.

Összehasonlíthatatlanul sokkal boldogabb vagyok a férjemmel, ugyanúgy megvan a szerelem, lángolás, de nem öljük egymást folyton. A saját tapasztalatom alapján úgy gondolom, hogy ha tényleg nagyok a különbségek, nem érdemes erőltetni, mert éveket pazarol el az ember fölöslegesen.

2014. júl. 20. 21:37
 14/23 A kérdező kommentje:
ilyen nagy különbség, minthogy az egyik akar gyereket, a másik nem, előbb-utóbb az egyik fél boldogtalanságához vezetne, és a van gyerek vagy nincs gyerek között nincs arany középút. Nyilván ha az egyik fél két gyereket szeretne, a másik meg négyet, ki lehet egyezni háromban...akik válaszoltatok, nincs bennetek néha olyan érzés, hogy könnyebb lenne egy hozzátok hasonlóbb emberrel, akivel pl. nem kéne kompromisszumot kötni, hogy csak 2 órát töltötök a Louvre-ban, holott te szived szerint egész nap bent lennél, csak mert a párod halálra unja magát, nem lenne könnyebb ha ő is rajongana a kiállitásokért? Persze ez csak egy példa, el lehet képzelni más szituációt is.
2014. júl. 20. 21:42
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Te bemész, megnézed, ő addig csinál mást... nem értem miért kéne mindenben egyezni. A többiek jó példákat írtak, de ez nem sarkalatos különbség, hogy a hobbitok nem egyezik... És attól kellene szerelmesnek lennem, hogy a párom esetleg szereti az animéket, fanfictionoket?
2014. júl. 20. 21:47
 16/23 A kérdező kommentje:
nem, dehogyis, ez csak egy példa volt, én sem gondolom, hogy egyforma hobbinknak kéne lenni. Sőt, ha megvan a nyitottság meg érdeklődés egymás felé, a párunk hobbijai által új dolgokat is kipróbálhatunk, amit addig nem.
2014. júl. 20. 23:00
 17/23 anonim ***** válasza:
0%
A példában említett különbségek számomra már túl nagyok lennének ahhoz, hogy tartósan át tudjuk hidalni a dolgot... Nem menne...
2014. júl. 21. 08:13
 18/23 anonim ***** válasza:
57%
Nem igazán értelek, mi is sokat konfrontálódunk, sok mindenben eltér a véleményünk, hangsúlyozom a vélemény, de az értékrendünk, az alapvető értékeink egyeznek, és akármilyen rossz volt is a kapcsolatunk, tudtuk, hogy a nagy alapok a helyén vannak, ez a bázis.
2014. júl. 21. 09:40
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
A párom még ráérne a gyerekkel 3 évet, én már most szeretném. Kötöttünk kompromisszumot: én várok még egy kicsit, ő meg hamarabb "belekezd" velem. Én angol nyelvterületre szerettem volna kiköltözni, ő Németországban kapott állást, hát ide jöttünk, cserébe nem húzza a száját, hogy jóval kevesebbet keresek nála, mert nem beszélem a nyelvet.
2014. júl. 21. 13:26
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem a kompromisszumok kötése segített elsősorban, hanem egymás és saját magunk elfogadása, aztán az, hogy az érzéseinket ki tudjuk mondani, meg tudjuk beszélni, illetve, hogy újra és újra tűzünk ki közös célokat, és ezeknek az elérésén közösen dolgozunk. meg persze az együtt töltött idő. Érdeklődünk az iránt, ami a másikat éppen foglalkoztatja, és mesélünk sokat egymásnak.

Az összecsiszolódás nálunk max. annyit tesz ki, hogy én saját magamhoz képest kicsit nagyobb rendet tartok, mert neki fontos, ő pedig márnem fél a vitáktól, amiktől egyébként régebben én is féltem. Most már képesek vagyunk hangosan vitatkozik, ha nagy ritkán szükség van rá, és sokszor humorral elütni, nem véresen komolyan venni.

A kompromisszumkötésnek az lett a vége, hogy egyikünk sem merte teljes egészében felvállalni a saját személyiségét. Ma már nemcsakhogy nem utáljuk, hanem kifejezetten megszerettük egymás hülyeségeit, és kompromisszumok helyett legfeljebb ugratjuk egymást.

Más a helyzet, ha közös döntést kell valamiről hozni, és teljesen eltér a véleményünk. Akkor megnézzük, hogy kinek van erősebb preferenciája, hiszen ha ő nagyon nem akar valamit, nekem meg nagyjából mindegy, akkor ő minek szenvedjen, én le tudok mondani arról az adott dologról, és fordítva.

2014. júl. 21. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!