Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik közös kasszán vagytok: hogyan oldanátok meg ezt a konfliktust?
Férjemmel 2 éve vagyunk házasok. Én amióta dolgozom, anyagilag támogatom nagymamámat aki rengeteget tett és tesz értem. 88 éves, nagyon kevés nyugdíjat kap mert keveset dolgozott bejelentve. A férjem szerint ez így is van jól, ha korábban ügyeskedett akkor ezt érdemli. Szerinte max a gyerekeinek kéne támogatniuk.
Ez a dolog most azért került előtérbe, mert gyereket tervezünk és nekem emiatt úgy 1,5 évig feleannyi lesz a fizetésem, mint most. Én ezalatt az idő alatt is szeretném támogatni nagymamámat, férjem viszont erről hallani sem akar.
Mit gondoltok? Ti hogyan oldanátok meg?
Én írigylem azokat, akik itt azt hangoztatják, hogy spur ember a férjed csupán 20-30 ezer forint miatt.
Nálunk igenis hiányozna ennyi a kasszából sajnos. Ennyit maximum eltenni tudunk, ezt sem minden hónapban, ha ennyivel támogatnánk a szülőket, akkor nekünk nem maradna semmi.
Megértem a férjedet, de téged is. Ebben az esetben akkor azt kell csinálni, hogy kifizetitek a számlát, mert azzal nagyon vigyázni kell, a kaját meg, max visztek neki néha kaját, főzöl neki. Az nem is tűnik úgy fel. Vagy veszel mit tudom én fél kg. -val több meggyet, almát.
Mindkettőnknek volt saját számlája amikor megismerkedtünk. A férjem tőzsdézik, azt nagyon drága átmozgatni másik bankba, nem lenne értelme.
De van hozzáférésünk és kártyánk a másik számlájához.
konkrétan rá kell kérdezni miért kifogásolja
mert ha attól fél, hogy ezentúl őt terheli, akkor nem közös kasszával gondolkodik.
Igen, de az én számlámhoz már akkor be voltak állítva a közüzemi számlát, azt elég macerás áttenni. Meg ez céges számla, így szinte nincs semmi költsége. Szóval csak technikai és anyagi oka van, hogy így maradt.
De ha mondjuk fizetek a kártyámmal ami az ő számlájához van, akkor nem kell engedélyt kérnem, nem számolunk el egymásnak.
Nekem a külön kassza az lenne, ha minden közös kiadást feleznénk és semmi közünk nem lenne a másik maradék pénzéhez, bevételéhez.
Szerintem a férjed rosszul tállalta, a dolgot, de valahol őt is meg lehet érteni.
Minden attól függ, hogy anyagilag mennyit engedhettek meg magatoknak, hogy támogassátok a mamát, akkor amikor már gyereketek is lesz? Ahogy leirtad szerintem az az összeg, amit a mamára költötök nem nagy pénz, viszont lehet a ti családi kasszátokat megviseli, ezért is beszél a férjed ellene. Nyilván amikor gyereketek lesz, akkor egyébként is nőnek a kilátások, és minden pénzt megnéztek mire megy el.
Szerintem üljetek le közösen és beszéljétek meg, hogy mennyit tudnátok a családi kasszából még lefaragni. Én nem azt mondom, hogy ne segítségtek a mamádat, de lehet számolni kell azzal, hogy innentől csak kevesebbet tudtok adni neki. Vagy a ti kiadásaitokból esetleg még tudnátok lentebb faragni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!