Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Egyetértetek azzal, hogy az Y...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyetértetek azzal, hogy az Y és Z generáció a valaha volt legönzőbb generációk? (család, házasság, gyerek szempontból)

Figyelt kérdés

Most hallottam egy filmben, amiben a 90-es évek elején születettek mondják, hogy "azt mondják rólunk, mi vagyunk a legönzőbb generáció".

Szerintetek is önzőbbek vagyunk? Inkább magunkat helyezzük előtérbe, nem pedig a másikat, vagy azt, hogy családunk legyen? Vajon most több lehetőségünk van tanulni, önmagunkat fejleszteni, karrierhez, vagy hobbikhoz? Mert ezek ugye elég önző dolgok.

Me, myself and I?

27N

2014. jún. 18. 09:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
66%
10-es: Egy egészséges gondolkodású ember tud mérlegelni, hogy mikor kell saját magát, mikor másokat az első helyre tenni. Az sem normális, hogy mindig mindenki fontosabb, mint én, ilyen egész egyszerűen nincs. Az is számít, hogy milyen szituációról van szóm, és hogy milyen emberek vesznek körül. Pl. ha mindenki csak ki akar használni, akkor lehetek önfeláldozó, de nem éri meg, mert úgyis csak hülyére fognak venni.
2014. jún. 18. 17:30
 12/15 anonim ***** válasza:
51%

Nem!

A valaha volt egyik LEGSÉRÜLTEBB generáció, akiknek a szülei, a nagyszülei voltak az önzőek, és a sérültek. Mivel a maguk gondját nem oldották meg, csak továbbdobták, ez a sérülés egyre mélyebb lesz, és azért jelentkezik önzés álarcában, mert minél kevesebb szeretetet és törődést kapott egy kisgyerek, felnőttként annál inkább - jobb híján - a pénzbe és a karrierizmusba kapaszkodik.

2014. jún. 18. 18:35
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, de egy egészséges szinten ezt nem tartom problémának. Az előttünk születettek nyomora épp az volt, hogy minden előtérben volt a saját életükben, kivéve önmaguk szükségletei. Hozzájuk képest ez nagy változás.
2014. jún. 18. 18:58
 14/15 anonim ***** válasza:
87%
Én nem hiszek abban, hogy létezik önzetlenség. Az ember önzőnek van kódolva.
2014. jún. 18. 21:21
 15/15 anonim ***** válasza:
78%

Egyetértek az előzőekkel. Régen nem csak azért szültél gyereket, mert akartál, hanem mert a) nem volt fogamzásgátló b) azért neveltél gyereket, hogy legyen aki eltart idős korodban, plusz legyen kit csicskáztatni (nem csak munka, de érzelmi szempontból is, legyen kin levezetni a feszültséget). Ha megnézzük a régi többgenerációs családokat az idősebb "bántotta" a fiatalabbat, a férj a feleséget.

A nagymamám is folyton piszkál (mikor mész férjhez? mikor szülsz nekem dédunokát? igazán hazaköltözhetnél, itthon hagyod szegény szüleidet), csak mert vele is ezt csinálták régen. "Fiatalon engem piszkáltak az idősek, most rajtam a sor, hogy piszkáljam a fiatalabbakt")

2018. márc. 21. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!