Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Kilépnél egy jó házasságból a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kilépnél egy jó házasságból a teljesen bizonytalanért?

Figyelt kérdés

Mindketten a harmincas éveink elején járunk, gyerek nélkül, házasságban, és alapvetően boldogok vagyunk, jól kijövünk egymással, de van pár dolog, ami nekem tüske, és nem megoldható/megbeszélhető.

Sokszor gondolok ezek miatt arra, hogy jobb lenne külön utakon folytatni, ugyanakkor szeretjük egymást, és ez is tart minket össze.

A páromon kívül nem volt más kapcsolatom, így nincs viszonyítási alapom, hogy milyen lehet egy kapcsolat egy másik emberrel. Lehet, hogy jobb lenne, de lehet, hogy soha nem találnék senkit, akivel ennyire jól kijövök, ráadásul ezzel a döntéssel nagyon megnehezíteném mindkettőnk életét. Ugyanakkor nem akarom megvárni a 40-es kapuzárási pánikolós időszakot, amikor még nehezebb lenne minden.

Egyik döntést sem érezném rossznak, és valószínűleg együtt maradunk, de kíváncsi vagyok, hogy ti mit tennétek ilyen helyzetben?

2014. jún. 3. 09:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Egy olyan házasság, amiben az egyik fél azon gondolkodik, hogy kilépne, és feloldhatatlan tüskék vannak benne, nem lehet jó.

Ha lépni akarsz, akkor inkább most. Minél fiatalabb vagy, annál könnyebb. Később még jobban fogsz félni az egyedülléttől.

2014. jún. 3. 10:26
 12/26 anonim ***** válasza:

Szerintem meg az a házasság, amiben valaki azon gondolkozik, hogy ki kellene lépni (akár biztosért, akár bizonytalanért), minden, csak nem jó. Persze el lehet hitetni magunkkal, hogy jó, mert tulajdonképpen nincsenek nagyobb balhék.

Én úgy tenném fel a kérdést, hogy félek változtatni, mit csináljak?

Szerintem csak idő kérdése, hogy boruljon a bili. El lehet még így éldegélni néhány évig, de életed végéig?

Ha te vagy a férfi, akkor tartozol azzal a feleségednek, hogy minél előbb elengeded. Most még van esélye mástól gyereket szülni, de ha 35 éves korában mentek szét, vagy később, mire megismer valakit és mire eljut oda a kapcsolatuk, hogy gyereket akarjanak, már lehet, hogy nem tud teherbe esni.

Ha nő vagy, akkor ugyanezt kell átgondolnod. Akarsz gyereket? Ha nem, akkor nincs akkora probléma. Ha igen, akkor a férjedtől vagy mástól? Ha mástól, akkor most van itt az ideje dönteni.

2014. jún. 3. 10:32
 13/26 anonim ***** válasza:

Nem értelek. Van egy olyan párkapcsolatod amiről nagyon sokan csak álmodnak és csak azért mondanád fel mert nem volt még más párod és kíváncsi vagy milyen lehet?

Szerintem inkább becsüld meg azt amid van, mert nagyon keveseknek adatik ez meg. Persze azok a "pillangók" akik mindig új kapcsolatokba ugrálnak az első probléma után ezzel nagyon nem fognak egyetérteni. Nem is baj. Mindenki úgy él ahogy akar.

A tüskéket viszont tessék átbeszélni a pároddal. Ami most egy kicsit zavar az pár év múlva nagyon őrjítő lesz. Ha tényleg szeretitek egymást akkor biztosan meg tudjátok oldani. Ezért új kapcsolatot keresni?! Nem tudom...

2014. jún. 3. 10:37
 14/26 anonim ***** válasza:

Itt egy élő példa arra, hogy mi van, ha együtt marad két ilyen ember:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__57..

2014. jún. 3. 11:05
 15/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, nagyjából ilyenekre számítottam :)

Gondolom senkinek sem tökéletes a házassága, nyilván mindenkinek vannak problémái. A kérdés az, hogy ezzel együtt tudunk-e élni vagy inkább ne legyünk megalkuvóak. (Avagy: áldozzam be az egómat, ami tulajdonképpen az igazi alapja egy kapcsolatnak vagy engedjenek nagyobb teret neki, hogy jobban kiteljesedjek.)

13-assal jár nagyjából egy hullámhosszon az agyam, én is szerencsésnek érzem magam, tényleg szeretjük egymást, de mivel nem volt még másik kapcsolatom, nem tudom, hogy meg lehet-e mással is ugyanez a szeretet egy nagyobb összhangban.

Hogy kielégítsem a válaszolókat, egyik ilyen dolog, ami nagyon zavar, az a közös érdeklődés hiánya. Ez önmagában kevés egy szakításhoz, tenni ellene nem nagyon lehet, de mennyivel tökéletesebb lenne, ha egyeznénk ebben is.

2014. jún. 3. 11:06
 16/26 anonim ***** válasza:

17 eves voltam mikor megismertema ferjem es 29 mikor elvalltunk. Nagyon nagyon nehez volt.

De mar nem voltunk boldogok, talan azert mert ami eletunkbol kimaradtak dolgok. Az ismerkedes, szerelmek es csalodasok, kibekulesek es szakitasok.

Buliztam, pasiztam egy ideig es megismertem a parom.

Harom eve vagyunk egyutt es nem sokara szuletik a babnk.

Nem bantam meg, hogy elvaltam. O is es en is boldogok vagyunk.

2014. jún. 3. 11:15
 17/26 anonim ***** válasza:

Nekem nem tűnik úgy egyáltalán, hogy szeretnétek egymást. Csak kényelmes így, megfelel bizonyos elvárásoknak.

De az hogy egy kapcsolatban kompromisszumokat kell kötni nem egyenlő azzal, hogy beáldozom magam és megalkuvó leszek. Ez a két szó nekem nem egyeztethető össze a kiegyensúlyozottsággal, boldogsággal, szeretettel, szerelemmel.

Ha meg minden stimmel, csak a közös érdeklődés hiányzik, én abból nem csinálnék nagy ügyet. Mindenkinek lehet saját hobbija, nem kell mindig együtt lenni, mindent együtt csinálni.

2014. jún. 3. 12:31
 18/26 anonim ***** válasza:
AZ ilyen kérdéseket biztos Valami robot teszi fel. de miért pont itt? Komolyra fordítva: lehet hogy találnál jobbat, de az nagyon sokáig tarthat. Szerintem egyszerűen az van hogy ilyen dilemma a legjobb kapcsolatban is felmerülhet. örülj, hogy boldog vagy és szeretitek egymást. Olvass el itt néhány igazi problémás esetet és estére bújjatok össze:)
2014. jún. 3. 13:48
 19/26 anonim ***** válasza:
63%

És a közös érdeklődés hiányára csak a házasság után jöttél rá? Nem azt ígérted neki, hogy holtodig, holtáig?

Mifelénk nem ezt a jólkijövünk-et nevezik szeretetnek.

Szülni kellene gyerekeket, mindjárt lenne közös érdeklődés, hidd el! A házastárs nem hulladék, amit csak úgy el lehet dobni.

2014. jún. 3. 14:11
 20/26 anonim ***** válasza:
48%
19-es: Még csak az hiányozna! Aztán még jobban eltávolodnának egymástól, és a gyerek szívná meg. Sokszor még tényleg tökéletes házasságokban is előfordul ilyen, nemhogy ott, ahol a két fél csak egymás mellett él bele a világba.
2014. jún. 3. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!