Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két lányom van. Az egyik kifejezetten házasságpárti, a fiatalabb pedig hangoztatja, hogy ő sosem fog férjhez menni. Mindketten huszonévesek. Társa, párja mindkettőnek van és gyermeket is egyaránt terveznek. Mindkettőnek igaza van?
Azt jól teszed, ha nem szólsz bele hogyan éljék életüket. Az ilyesmit úgyis mindenki maga dönti el, hogyan jobb neki.
Amúgy pedig egyáltalán nem biztos, hogy nem fog megházasodni az a lányod, aki nem szeretne. Saját példám, hogy házasság ellenes voltam egész életemben, egyszerűen nem akartam férjhez menni, szükségtelennek tartottam annak ellenére, hogy a családunkban mindenki házasságban él és mindig hosszútávú párkapcsolatom volt. Aztán közel a harminchoz megismertem egy férfit, akinél szögegyenest változott a véleményem és szinte azonnal tudtam, hogy ha ő megkér, akkor hozzámegyek. Két év után házasodtunk, most már két éve. Nekünk hozott pluszt a kapcsolatba, hogy nem csak úgy vagyunk hanem ténylegesen egy család vagyunk. Lelkileg, érzelmileg is sokat számított és mélyítette a szerelmünket is. Pedig nincs gyerek és egyelőre nem is tervezzük. Szóval osztom a véleményed, tényleg jobb a házasság mint az élettársi viszony :)
Igen. Ugyanis ez nem olyan kérdés, ahol az igaza van-nincs igaza vonal mentén lehet dönteni. Érzelmi kérdésekben nincs ilyen hasításnak helye.
A kisebbik valószínűleg nagyon korán csalódott benned és a házassági mintában, amit látott otthon. Esetleg a kedves nejed nagyon erősen tapadt a kisebbik gyerekre (vagy olyan lelki alkat pontosan, mint ő) és nem engedte érzelmileg eljutni hozzád a gyereket.
A kisebbik lányod ezért nem akarja vagy nem meri lekötni magát és valószínűleg a születendő gyerekére tapadva akarja azt a szeretet megkapni, amit nem kapott meg tőled és/vagy az édesanyjától.
Egyetértek: én is a házasságot preferálom, ha a klasszikus családmodellről van szó, és a gyerek szempontjából tényleg az a legjobb, ha házasságba születik és házasságbann is nő fel. Mármint: jó házasságban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!