Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti ebben a helyzetben hova költöznétek?
Előre is bocs, ha kicsit hosszú lesz.
Fiatal házasok vagyunk (23 évesek múltunk). Jelenleg abban a városban élünk albérletben, ahol dolgozunk. Férjemnek nagyon jól fizető munkahelye van (150-200e körül, ez itt Baranyában nagyon jónak számít). Én jelenleg 68e ft-ot keresek, de kevesebb mint 1 év múlva lejár a szerződésem.
Szeretnék lassan egy saját lakást/házat, autónk már van, tehermentes. Jelenleg a fix kiadásunk (albi, rezsi, számlák) 110e ft, ebből 23e év végére eltűnik (lejár az áruhitel).
Ahol most lakunk, egy bányászváros, mindenki menekül, de férjemnek helyben van a meóhely, ami azért fontos, mert nem fix a munkaideje. Van, hogy csak délig van ott, de előfordul, hogy 5re megy és este végez csak (ez nem gyakori). Itt 15e az albi+5e a garázs, a rezsink nyáron 30e, télen 35-40e., pedig távfűtéses. 1,5 éve költöztünk ide, munkatársakon kívül senkit sem ismerünk, szórakozóhely nincs - ill. van, csak sok a C típusú... Nem szívesen szülnék ide gyereket. Illetve itt csak lakást vennék, 5évre, 1,5-2millióért már kapni 2,5 szobásakat, nem csak panelt.
A másik lehetőség Pécs lenne, de ott is egyre rosszabb a közbiztonság, és ha már veszek Pécsett valamit, az ház lenne, 10éves hitelre, ahova gyerekeket szeretnék, viszont nem biztos, hogy nyugodt szívvel vállalnám. A város kb. 20percre van férjem munkahelyétől. Esélyes, hogy nekem lenne itt új munkám, magasabb fizetésért (ami ha bejárni kell, már nem éri meg, mert a helyi+távolsági bérlet majd' 30e ft) Ismerős itt sem nagyon van, de kulturálisan több minden elérhető.
A harmadik lehetőség mindkettőnk szülővárosa, ami a jelenlegi lakhelyünktől 40km-re, kb. 40perc kocsiútra van. Itt nyugodt szívvel vennék házat, ismerem nagyrészt a várost. Kisváros, de nem olyan nagy a bűnözés, rengeteg az ismerős, szülők, nagyszülők, barátok. 90%, hogy itt lenne helyben munkám. Ide szívesen szülnék, bátran vennék házat.
A leírásomból egyértelmű, hogy nekem az utolsó hely a favorit, máshova nem szívesen mennék. Viszont a férjem nem szeretne napi 40km-t oda-vissza autózni. A benzin 80%-át fizetnék, mivel kisfogyasztású autónk van, nekünk 10-12-be kerülne havonta a bejárása. Viszont nem kellene helyibérlet, plusz én is többet keresnék.
A három város:
1.:
és egy videó, amit meg kell nézni ahhoz, hogy megérthessétek a gondomat:
2.:
3.:
[link] #hl=hu&q=szentl%C5%91rinc&tbm=isch
Köszönöm szépen annak, aki elolvassa!
tudom, hogy kell rá költeni, Komlón jobbat nem is vennék, mert nem szándékszom itt maradni.
Nyilván fel kell újítani, de amit te írtál azért kicsit a ló másik oldala
Amit én írtam, azok sajnos alapvető dolgok ilyen korú házaknál.
Tudom, nehéz elhinni, amíg nem juttok el a felújításhoz, de legésőbb akkor belátjátok. Persze, mindig ki lehet hagyni, meg lehet spórolni 1-1 dolgon, csak aztán majd ott ültök rajta pár év múlva a fejeteket a falba verve, hogy pl. miért nem cseréltétek le a fűtésrendszert egy modernebb, önszabályzós és jobban szigetelt verzióra, mert mondjuk beköltözéskor úgy gondoltátok jó lesz nektek a kályha vagy a komcsi rozsdás 0szigetelt radiátor. Aztán mikor jön a fűtésszámla...
Ugyanez az ablakokkal-ajtókkal...a penészedő falakkal, feljövő padlókkal, stb.
Olvass egy kicsit, vagy kérd ki szakértők véleményét a témában, mielőtt meggondolatlanul döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!