Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ti ebben a helyzetben hova...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti ebben a helyzetben hova költöznétek?

Figyelt kérdés

Előre is bocs, ha kicsit hosszú lesz.

Fiatal házasok vagyunk (23 évesek múltunk). Jelenleg abban a városban élünk albérletben, ahol dolgozunk. Férjemnek nagyon jól fizető munkahelye van (150-200e körül, ez itt Baranyában nagyon jónak számít). Én jelenleg 68e ft-ot keresek, de kevesebb mint 1 év múlva lejár a szerződésem.

Szeretnék lassan egy saját lakást/házat, autónk már van, tehermentes. Jelenleg a fix kiadásunk (albi, rezsi, számlák) 110e ft, ebből 23e év végére eltűnik (lejár az áruhitel).

Ahol most lakunk, egy bányászváros, mindenki menekül, de férjemnek helyben van a meóhely, ami azért fontos, mert nem fix a munkaideje. Van, hogy csak délig van ott, de előfordul, hogy 5re megy és este végez csak (ez nem gyakori). Itt 15e az albi+5e a garázs, a rezsink nyáron 30e, télen 35-40e., pedig távfűtéses. 1,5 éve költöztünk ide, munkatársakon kívül senkit sem ismerünk, szórakozóhely nincs - ill. van, csak sok a C típusú... Nem szívesen szülnék ide gyereket. Illetve itt csak lakást vennék, 5évre, 1,5-2millióért már kapni 2,5 szobásakat, nem csak panelt.

A másik lehetőség Pécs lenne, de ott is egyre rosszabb a közbiztonság, és ha már veszek Pécsett valamit, az ház lenne, 10éves hitelre, ahova gyerekeket szeretnék, viszont nem biztos, hogy nyugodt szívvel vállalnám. A város kb. 20percre van férjem munkahelyétől. Esélyes, hogy nekem lenne itt új munkám, magasabb fizetésért (ami ha bejárni kell, már nem éri meg, mert a helyi+távolsági bérlet majd' 30e ft) Ismerős itt sem nagyon van, de kulturálisan több minden elérhető.

A harmadik lehetőség mindkettőnk szülővárosa, ami a jelenlegi lakhelyünktől 40km-re, kb. 40perc kocsiútra van. Itt nyugodt szívvel vennék házat, ismerem nagyrészt a várost. Kisváros, de nem olyan nagy a bűnözés, rengeteg az ismerős, szülők, nagyszülők, barátok. 90%, hogy itt lenne helyben munkám. Ide szívesen szülnék, bátran vennék házat.

A leírásomból egyértelmű, hogy nekem az utolsó hely a favorit, máshova nem szívesen mennék. Viszont a férjem nem szeretne napi 40km-t oda-vissza autózni. A benzin 80%-át fizetnék, mivel kisfogyasztású autónk van, nekünk 10-12-be kerülne havonta a bejárása. Viszont nem kellene helyibérlet, plusz én is többet keresnék.

A három város:

1.:

[link]

és egy videó, amit meg kell nézni ahhoz, hogy megérthessétek a gondomat:

[link]

2.:

[link]

3.:

[link] #hl=hu&q=szentl%C5%91rinc&tbm=isch

Köszönöm szépen annak, aki elolvassa!

2014. márc. 24. 22:29
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

tudom, hogy kell rá költeni, Komlón jobbat nem is vennék, mert nem szándékszom itt maradni.

Nyilván fel kell újítani, de amit te írtál azért kicsit a ló másik oldala

2014. márc. 25. 20:15
 32/47 anonim ***** válasza:
Pécsen vegyél lakást. És hívj meg a buliba.
2014. márc. 25. 20:21
 33/47 anonim ***** válasza:

Amit én írtam, azok sajnos alapvető dolgok ilyen korú házaknál.

Tudom, nehéz elhinni, amíg nem juttok el a felújításhoz, de legésőbb akkor belátjátok. Persze, mindig ki lehet hagyni, meg lehet spórolni 1-1 dolgon, csak aztán majd ott ültök rajta pár év múlva a fejeteket a falba verve, hogy pl. miért nem cseréltétek le a fűtésrendszert egy modernebb, önszabályzós és jobban szigetelt verzióra, mert mondjuk beköltözéskor úgy gondoltátok jó lesz nektek a kályha vagy a komcsi rozsdás 0szigetelt radiátor. Aztán mikor jön a fűtésszámla...

Ugyanez az ablakokkal-ajtókkal...a penészedő falakkal, feljövő padlókkal, stb.

Olvass egy kicsit, vagy kérd ki szakértők véleményét a témában, mielőtt meggondolatlanul döntesz.

2014. márc. 25. 20:25
 34/47 A kérdező kommentje:
nem ezeket a lakásokat néztük ki, csak mivel nem hitték el, hogy ennyiért is kapni, belinkeltem párat. Én itt NEM szeretnék venni, így annyira nem is nézelődtem
2014. márc. 25. 20:59
 35/47 anonim ***** válasza:
Értelek, de inkább az anyagi részére reagáltam. Ilyen kis keresetből jól meg kell ezt gondolni. Lehet persze így 10 év múlva hitelmentes lakásotok/házatok, de az kb. olyan minőségű lenne, mint a képen, felújítások nélkül. Ebben igazad van. De egy ilyen árú, állapotú háznál a duplája a felújítás...
2014. márc. 25. 21:05
 36/47 A kérdező kommentje:
A felújításokat anyagköltségben meg tudjuk oldani, nem részletezném, hogy... szépen lassan mindent meg lehetne csinálni, ettől nem félek.
2014. márc. 26. 08:01
 37/47 A kérdező kommentje:
50-60e-es hitelt simán elbírnánk ott. Most 20 a bérleti díj, ott 30al legalább többet keresnék. Plusz lejár az áruhitel, ami megint 25e... plusz kapnék cafetériát.. csak ugye ehhez az a munkahely kellene... de akkor meg a férjemnek autózni kellene... :(
2014. márc. 26. 13:02
 38/47 A kérdező kommentje:
látom nem sikerült elolvasni a kommentjeimet
2014. márc. 26. 13:35
 39/47 anonim ***** válasza:
Nagylány ha napi 40km oda, 40vissza, az 80/nap 22x80=1760km/hó 7liter/100km az több mint 110liter benzin. Ami 400ft szorozva 110literrel Alsó hangon 44000Ft havonta.
2014. márc. 26. 15:26
 40/47 A kérdező kommentje:
és mint írtam, fizetik a benzinköltség 80%-át, nekünk kb. 10e ft-ot kell hozzátenni (most 4000 a bérlet, szóval 6000 a 'plusz' költség). Leírtam még egyszer, látom nehéz visszaolvasni. Nagyfiú.
2014. márc. 26. 17:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!