Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem 20 év után megcsalt egy férjezett nővel. Mit csináljak?
"A férjem mindenre esküszik hogy nem csalt meg". Miért kételkedsz ebben? Szerintem ha a vélt szerető férjéhez szaladsz árulkodni, az a legrosszabb, amit tehetsz.
Énmagam még "csak" 16 éve vagyok házas. Bizony előfordul, hogy az érett házasságban egy férjnek hirtelen "szokásai" alakulnak ki, vagy a legénykorában kedvelt hobbyjait újra "felmelegíti". (Pl. szex dvd nézés (+önkielégítés)) A kérdés az, hogy a feleség mit tart még normálisnak/egészségesnek/megengedhetőnek egy házasságban? Mit tart félrelépésnek? Mit tart hűtlenségnek? Ez a válaszokból is kiderűl, hogy milyen különbözően értékelik az emberek a "megcsalást". Kérdezd meg őt nyíltan, mi tetszik, és mi nem tetszik neki Veled kapcsolatban. Egy házassági problémát csak a házastársak tudnak megoldani, ha a vélt szerető házastársát bevonod a Ti privát problémátokba, azzal nem segítesz magadnak.
Nálunk is volt egy időszak, ami nehéz volt. De emiatt tényleg csak magamat okolhattam. Gyerekek, saját üzlet, a férjemre sem az időmből, sem az energiámból nem futotta. Ideges, türelmetlen voltam vele szemben. Kritizáltam, megpróbáltam ellenőrizni. Logikus következménye volt, hogy megkérdezte a nálam fiatalabb lányt (aki a gyerekekre vigyázott, amíg én dolgoztam), hogy lefekszik-e vele. A lány nem ment bele, és aztán meg is szűnt nálunk a munkakapcsolata, mert a gyerekek már nagyobbak voltak. Erről csak évek után értesültem, ő személyesen mondta el. Elég nagy sokk volt a számomra, tulajdonképpen nem történt semmi "kézzelfogható", mégis becsapottnak éreztem magamat. De volt egy másik érzés is bennem, és ez nagyobb volt a féltékenységnél: a férjemet alaposan elhanyagoltam. Kritizáltam, nem engedtem neki szabad teret, és elhanyagoltam őt, és magamat is külalakilag. Ez szinte megfojtotta a kapcsolatban. Ennek már 8 éve, és minden rendbejött. De nem magától. Az üzlet nincs meg, nem is volt nekem való. Sikerült lefogynom. Találtam egy másik hivatást, ami sokkal jobban illik hozzám, és jobban összehangolható a családi idő-költségvetéssel. A szex vele még jobb, mint amikor fiatal házasok voltunk. Ő is, én is szégyenlősek voltunk ebben a témában. Korábban. Megbízom benne. A férjemnek nincsen semmilyen netes kapcsolata, mert tudja, hogy ezzel megbántana, és mivel elégedett a házasságunkkal, nem is játszik az érzéseimmel.
Visszatérve Terád:
a megcsalásnak nincsenek konkrét jelei, inkább úgy fogalmaznék, hogy LEHETSÉGES jelei lehetnek:
- különösen kedves, igyekvő és nagylelkű
- új szexuális elemek vagy a szex elhanyagolása
- túlórák
- teljesen új öltözködési stílus
- zsémbes és kitérő magatartás
- új hobbik
- szemrehányó és kritizáló
- nem lehet semmit neki elég jól csinálni
- mintha csak testileg lenne jelen, a gondolatai máshol járnak
- nem néz az ember szemébe
- az együttesen felállított családi szabályokat nem tartja be
- feltűnően sokat találkozik a barátaival
Hangsúlyozom, hogy ezek csak lehetséges okok. (Akit már megcsaltak, az felismer több okot a felsorolt lehetséges jelekből.)
A Te helyedben megpróbálnék először egy kicsit lenyugodni. Ha férjed azt mondta, hogy nem volt semmilyen testi kapcsolata a nővel, akkor hidd el neki. Ha Téged zavar, ha a férjed a számítógép/laptop előtt ül, és idegen nőkkel levelezik, akkor ezt mondd meg neki. Ha Téged zavar, ha a férjed ezeknek a nőknek a telefonszámait elmenti a tel. készülékében, akkor ezt mondd meg neki.
Ha KONKRÉT bizonyítékod van róla, hogy a férjed megcsal, és ezáltal veszélyben érzed a házasságotokat, akkor beszélj vele nyíltan.
1. Gondolkozz el rajta hogy miért csalt meg.
2. Hagyd el.
3. Tanulj belőle, kezdj új életet és változtass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!