Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A Ti párotok se tartja a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A Ti párotok se tartja a Valentin napot, Nőnapot, Születésnap, Névnap? Mi a véleményetek az ilyen hozzáállásról? Többi lent.

Figyelt kérdés

Semmi ünnepet nem tart, úgy elsiklik az összes felett. Amikor olyanja van akkor vesz valamit, de a legtöbbször olyan hülyén jön ki a szitu ilyenkor mikor valami ünnepnap van. Ha kaptam is anno tőle valamit akkor is szörnyen gagyi dolgok voltak. 3x kaptam parfümöt már nem tudom mire, de mindig ugyanazt a száz forintos boltban kapható 500 forintos parfümöt. Vagy volt hogy szülinapom volt, reggel gyors beugrott a boltba mondta hogy várjam meg. Mire kimentem a kocsiba ott volt egy bonbon amit egyértelmű hogy akkor reggel vett, mert totál elfelejtette és meg se akarta erőltetni magát, hogy mást vegyen szülinapomra.. de legalább akkor gondolt rám. Volt hogy én se tudtam semmi értelmeset kitalálni, de (nő létemre) elvittem vacsorázni. Mindig reménykedek, hogy hátha a következő ünnepre kapok valamit, de semmi...Most legutoljára születésnapomra annyit nem mondott, hogy boldog szülinapot pedig elfelejteni biztos nem felejtette el, mert többen már előtte napokban felköszöntöttek. Szülinapom után 3 nappal mentünk vásárolni, akkor mondta hogy válasszak magamnak valami ruhát, vagy amit szeretnék. Aznap kapott fizut, előtte semmi pénze nem volt már és mondta, hogy hülyeséget meg nem akart venni. Szóval szokott egyébként kedveskedni, mindig próbál nekem kedvezni. Meglep sokszor ezzel-azzal, vagy csak a kedvencemet megfőzi, vagy hozza a reggelit az ágyba mire felkelek, szóval a mindennapokban nagyon aranyos, de valahogy ezek a "kötelező ünnepek" nem mennek neki. Valentin napra se kaptam semmit tőle, de mondom az még oké sokan nem szeretik, de gondoltam azért most nőnapra megerőlteti magát hát nem...Mondom legalább mamádnak, meg tesódnak vigyél egy szál virágot..és úgy rám förmedt pedig sose emeli fel a hangját, hogy nem érti ki találta ki ezt a hülyeséget, hogy nőnap, meg anyák napja..., hogy ő megy dolgozni, este 11-ig melózik, honnan szedjen virágot csak elhervadna?! Olvastam, hogy a férfiak olyanok, hogy mindent mondani kell nekik nem mérgelődni a nőknek, hogy ezt se csinálja meg azt se..na mondom ma nőnap..mondtam neki, hogy szeretnék kapni egy tulipánt, vagy egy jácintot...tény hogy indult melózni és estig bent van, de olyan helyen dolgozik ahol virágbolt is van..hát erre jött ugye azzal, hogy csak elhervadna..ami a legrosszabbul esett, bár tudom nem azért mondta hogy megbántson, de közölte hogy én nem vagyok nő én már anyuka vagyok (kisbabát várunk), mondom de a pocakban is kis nőci van arra meg azt mondta, hogy az meg még nem biztos, hogy kislány. (20 hetes uh-n azt mondták hogy kislány de azért még ne fessük ki a szobát, tegnap másik doki is azt mondta hogy kislány), ő még szerintem reménykedik hogy fiú lesz...tudom nem megbántani akart ezzel, csak kedves akart lenne ezzel hogy ezt mondja hogy már anyuka vagyok, de nekem nem esett jól.

Bocsi ha hosszú lett...van akinek még hasonló képen gondolkozik a párja? Ti hogy reagálnátok le, hogy utál minden ünnepet? A hétköznapokban tényleg nagyon rendes, de már félek mikor jön valami ünnep. Nem érti, hogy nem az ajándék a lényeg nekem már az is jól esne ha csak egy szál virágot ad. Gondoltam arra, hogy 4 év után mostmár pontot teszek a végére és megbeszélem vele, hogy akkor hagyjuk is ezt az ünnepelést és én se adok neki sose semmit. Karácsonyra se kaptam semmit, én is csak apróságot de legalább gondoltam rá. Szerintetek megoldás ha egyszerűen én se adnék neki semmit?

2014. márc. 8. 10:36
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
75%

Kedves kérdező, nem áll szándékomban vitázni, csak kicsit kinyílik a bicska a zsebemben, amikor valaki azzal kérkedik, hogy mondjuk soha egyetlen szál virágot sem adott az anyjának anyák napjára. Egyszerűen van egy kihelyezett nap az anyák számára, fogadják el. Sajnálják rá a pénzt? Vagy az időt? Egyszerűen nem értem.

A születésnapokkal is így vagyok. Nem kell három napig tartó lakodalom, de miért ne lehetne kedveskedni a másiknak valami aprósággal? Akár csak egy otthon főzött finom vacsorával. Ennyire be vannak savanyodva az emberek? :) És ezzel még dicsekednek is? Szánalmas.

Sajnálom kérdező, hogy a te párod ilyen, nem igazán látom hogy egyeznének az igényeitek. Nekem ez már túlmegy azon, hogy "fogadjuk el egymás hibáit." Nekem nagyon jólesik utánajárnom annak, amit a párom szeretne, és meg is kapja tőlem karácsonyra vagy születésnapra. Felbecsülhetetlen azt látni, ahogyan örül neki. És ez fordítva is így van. Egyszerűen ezek a kis alkalmak feldobják a hétköznapokat, még akkor is, ha csak mesterségesen generált hülyeségek. Ez van, ezt kell elfogadni. Attól függ, hogy ki hogyan éli meg, vagy hogyan fogja fel...

2014. márc. 8. 12:58
 22/31 anonim ***** válasza:
43%

Neked ez dicsekvesnek hangzott? Azt akartam ezzel mondani,hogy bar csaladon belul semmit nem unnepeltek,sok turelemmel sikerult azt elerni,hogy iden eloszor magatol hozzon viragot egy olyan unnepre,amit nem tart unnepnek.

Nem mindenki olyan szerencses,hogy jo peldaval maga elott nojon fel,de ettol meg nem lesz rossz ember.Nagyon gondoskodo ferj es apa,de az unnepekkel kapcsolatos felfogasa nagyon bantott.

Felnottkent is tanithatunk uj dolgokat egymasnak,csak sokkal tobb turelemre van szukseg egy berogzult tagadas megvaltzoztatasahoz.

Es igen,nagy eredmenynek tartom ezt egy olyan embertol akinek ezt mas nem tanitotta meg,akinek a csalad csak egy haztartasban elo idegeneket jelentett,ahol a szulok titkoltak a gyerekek szulinapjat nehogy meg kelljen unnepelni,nem volt anyak napja,vagy nonap.

Mintha egy uj etelt vezetnel be egy kisgyereknek.Eloszor csak elforditja a fejet,aztan talan megkostolja de kikopi,kovetkezo alkalommal mar talan elfogadja,majd magatol is keri.

2014. márc. 8. 13:17
 23/31 anonim ***** válasza:
63%

Igen, dicsekvésnek hangzott, de így már érthető a dolog. És tényleg, nem azt mondom, hogy hosszú napokig egyetlen születésnap körül kell forognia mindennek, de nem értem, hogy azt a napot miért ne lehetne a másikra fordítani. És igen, itt tovább olvasva sokan "dicsekednek" azzal, hogy náluk az ünnep szó nem létezik, maximum csak a karácsony van megtartva, vagy a gyerekek ünnepei. Ezért is tart ott a világ, ahol tart. Plusz tipikus magyar mentalitás...

Természetesen a többi napon is kell egymásra gondolni, de értitek... vagy ez olyan különös...? :)

2014. márc. 8. 13:35
 24/31 anonim ***** válasza:
77%
Az öcsém épp így neveli (igen neveli! ) a barátnőjét,számomra ez lehangoló és egyáltalán nem követendő példa.A barátnő pedig lelkesen lemond a virágokról,a köszöntőkről,a figyelmességről.Lehet h a férfiaknak ez semmi,lehet h más a szeretetnyelvük,de ha a nőknek ez,tiszteletben lehetne tartani.Nem a nagy gesztusokról beszélek,de a legínségesebb időkben is belefér abba a 24órába amikor napja van egy jó szó,mondat,egy szál virág,egy kedvesség.Két kislányt nevelek,ültetem beléjük apránként az ünnepeket,a lelkesedést,a csíráját annak h ők nők és ünnepeljük magunkat,a nőiességünket,a szeretetet,azt hogy a figyelmesség nekünk jár.Ma kapott a 3éves tőlem egy nőnapi csokit,70ft,nem haltam bele és nem szokott csokit kapni,díjazta.És arra is tanítom őket hogy ha már pl az ajtónál "a lányoké az elsőbbség" illik megköszönni a fiúknak h megtisztelték vele.Örülünk a figyelmességnek és bízom benne h élnek még fiúk,férfiak akik örülnek a nők örömének.Ha leneveljük erről őket,nem is veszik majd a fáradtságot hogy örömet szerezzenek nekünk!!!
2014. márc. 8. 13:55
 25/31 anonim ***** válasza:
62%
Nem olvastam végig, de a lényeget így is sikerült szintetizálni: a férjed egy tulok. Nem, nem ez a normális, hogy ő "ilyen". Te fogtál ki sajnos tuskót.
2014. márc. 8. 15:31
 26/31 anonim ***** válasza:
59%

Hàt nem vagy egyefül. Én sem kaptam úgy külön nőnapra semmit. Csak felköszöntött,hogy boldog nőnapot. De azt hozzàteszem,hogy tudom,hogy mostansàg mennyi kiadàs volt,sok előleget Ő fizetett ki az esküvőre. Amúgy valentin napon elvitt vacsizni.

Én ezen nem akadok fenn,mert reggel kàrpótolt egy isteni együttléttel. Azt mondta ez a nőnapi ajàndékom. :D

Ahogy meg írtad,hogy egyébként sokszor meglep az tök jó.

És ez még mindig 1000x jobb,mintha csak ezeken az ünnepeken lepne meg,mert így làtszik,hogy nem csak azon az egy napon,hanem az egész évben figyel ràd. :)

Szerintem ezen ne akadj ki,mert szeret téged és amúgy a tettek és az,hogy érezteti veled,hogy szeret többet ér,mint 1 csokor viràg. :)

2014. márc. 8. 16:41
 27/31 anonim ***** válasza:
Igazából ha a párod alapvetően ilyen,tehát nem szeret ünnepelni,azzal nem nagyon tudsz mit kezdeni.Vagy keresel olyan valakit,aki más mentalitású,vagy elfogadod a helyzetet,és megpróbálsz annak örülni,hogy a hétköznapokban figyelmes veled.Én személy szerint fontosnak tartom az ünepkeket,szeretek ünnepelni,tehát ha a szeretett személy így állna hozzá ezekhez a dolgokhoz,az határozottan nem esne jól.Viszont nem vagyunk egyformák.Mindenkinek más a fontos egy kapcsolatban.
2014. márc. 8. 19:06
 28/31 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt elkell fogadni. Ő ilyen. Az meg kicsit önzőnek tűnik hogy nem volt pénze, meg is mondta neked hogy nem akart hülyeséget venni a szülinapodra, de 3 nappal később pótolta. Ez számomra nagyon furcsa hogy ezen így kiakadsz. Inkább értékeld azt, hogy a mindennapokban kedveskedik.
2014. márc. 8. 19:27
 29/31 anonim ***** válasza:

Előttem szólóval értek egyet, plusz itt van ez a mondata a Kérdezőnek: " Meglep sokszor ezzel-azzal, vagy csak a kedvencemet megfőzi, vagy hozza a reggelit az ágyba mire felkelek, szóval a mindennapokban nagyon aranyos". Akkor talán nincs is olyan nagy probléma, eszébe jutott a szülinapod is, választhattál valamit, amit te szeretnél, gondolom nem akart olyat venni, ami neked nem tetszene.

Szerintem egy kis terhességi hisztid is van. Bocsi, nem bántásképp, csak így látom.

2014. márc. 8. 20:56
 30/31 A kérdező kommentje:
Igen lehet igazatok van. Egyébként nem tudok rá semmi rosszat mondani csak olyan rosszul esett a szülinapomon pl., hogy mindenki hívogatott, kaptam az sms-eket olyan emberektől is akire nem is számítottam, mindenki felköszöntött csak ő nem. Értem én hogy nem akart hülyeséget venni, de egész nap vártam, hogy legalább annyit mondjon hogy isten éltessen. Lehet tényleg a hormonok is érzékenyebbé tesznek.
2014. márc. 8. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!