Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi van akkor, ha a kozos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi van akkor, ha a kozos bankszamlarol a valas elott az egyik fel onhatalmulag leemel mondjuk 50 m Ft-bol 49 m Ft-ot, aztan beadja a valopert?

Figyelt kérdés
Ha utana valoban elvalnak, ebben az esetben az a 24 m Ft hogyan kerul vissza? Tegyuk fel nincs hajlandosag arra, hogy visszafizesse, hiszen akkor nem nyulta volna le.

2014. jan. 28. 12:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%
Nem értek a joghoz, de ha közös vagyonból emelte le, akkor úgy is vissza kell fizetnie, nem? vagy tévedek?
2014. jan. 28. 12:39
 2/20 anonim ***** válasza:
94%

Amíg nem indult el a válás, minden pénzhez joga van mindkét félnek. Nincs felezés. Közös számla, bárki levehet bármennyit. Az, hogy utána ezt hogy tudják megbeszélni, már más tészta, de házasság alatt összegyűjtött és elköltött vagyonról van szó.

Nem vagyok jogász, de kicsibe is így működne.

Mondjuk ehhez gyomor kellene, hogy ennyire ki tudja az ember semmizni a másikat a közös élet után.

Jogilag szerintem a válásnál figyelembe vett összeg az az egy milla lesz ami a számlán van. Gondolom még az is feleződik, ahogy a magyar törvénykezés folyik.

2014. jan. 28. 12:49
 3/20 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem meg 49 millió hirtelen lenyúlásánál eléggé nyilvánvaló, hogy mire ment ki a játék. Keress egy jó ügyvédet.
2014. jan. 28. 12:54
 4/20 anonim ***** válasza:
97%
Az olyan esetekben, amikor ilyen nagy összeggel rendelkeznek és azt pont közös számlán akarják tartani, általában van annyit sütnivalójuk, hogy bevezetnek egyfajta korlátozást: pl. 200e forintnál nagyobb összeget nem vehet fel az egyik a másik engedélye nélkül.
2014. jan. 28. 12:55
 5/20 anonim ***** válasza:
50%
Legalábbis én biztos így csinálnám, máskülönben azt a pénzt jó eséllyel nem látnám viszont.
2014. jan. 28. 12:56
 6/20 anonim ***** válasza:
56%

Elvileg a számla a válóper indításáig közös, de ilyen esetben - ha ennyire aránytalanul nagy összeget emel le valamelyik fél, akkor az a vagyonmegosztásnál beszámít a közösbe, és akkor is vissza kell fizetnie a felét, ha elötte már ellopta a közösböl.

Azt nem kérdezik, hogy van-e hajlandósága, a felét kifizetni köteles, és ha nem teszi, akkor feljelentést tesz ellene a bíróság.

2014. jan. 28. 13:09
 7/20 Andizsuzsi ***** válasza:
Én nem vagyok jogász, de ezt nyilván meg lehet támadni a bíróságon, hiszen annak van nyoma, hogy mikor lett a számláról "lenyúlva" a pénz, vagyis addig közös vagyon volt, nem magánosíthatja egyik házasfél sem.
2014. jan. 28. 13:10
 8/20 anonim ***** válasza:
93%
Ez mind szép és jó, csak abba gondoljatok bele, hogy lehetne kivitelezni, hogy vissza is fizesse? Mondjuk ha élete végéig nem dolgozik, nincs miből tiltani, és nem venne semmilyen vagyontárgyat a saját nevére, ebben az esetben búcsút mondhatsz a pénznek. Ezért kellett volna előre gondolkozni.
2014. jan. 28. 13:12
 9/20 anonim ***** válasza:
15%
Ebben az esetben jó ügyvéddel vissza lehet fizettetni, mert egyértelmű...
2014. jan. 28. 13:18
 10/20 anonim ***** válasza:
95%

Aki szerint a felét vissza kell fizetni, az válaszoljon erre.

Mi lenne ha a bíróságon kérdőre vonnák azt a felet aki levette a pénzt, hogy hol van. Erre azt válaszolná, hogy így beszéltük meg a másik féllel, otthon elosztottuk. Papír nyilván nem készült.

Hogy tudod bebizonyítani, hogy így történt-e vagy sem. Főleg, ha annak a félnek aki levette a pénzt ennyire gerinctelen felfogása van. Ha ki akarja semmizni, hazugságra is képes. Ezek után meg a másik fél mondhatja, hogy nem kapott semmit. Nem fogja tudni bizonyítani. Egy állítás egy tagadás, és a pénz már ment is annak aki levette.

2014. jan. 28. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!