Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jogos a barátnőm kérése vagy a férjének van igaza?
A barátnőm terhes. A férjének már van egy ovis lánya. Minden héten 2x ő megy érte az oviba, kicsit együtt vannak aztán hazaviszi az anyjához.
A barátnőm megkérte, hogy a szülés után egy ideig ne menjen a kislányért, hanem munka után menjen neki segíteni.
Ti mit gondoltok?
Áruld már el, hogy mégis mit kéne segíteni a férjének ami miatt nem tudna menni a lányához?? A barátnőd terhes, nem beteg. Szülés után amikor hazamegy a kicsivel sem lesz beteg vagy nyomorék. Csecsemő azon kívül hogy meg kell etetni, pelenkát cserélni, más dolgot nem kell csinálni vele, mert jóformán átalusszák az egész napot. Amíg alszik a barátnőd mindent megtud csinálni. Amit meg nem, azt a párja este ha hazamegy segít..De ettől nem kell elhanyagolnia a lányát, és remélem nem is fogja..
Az én férjemnek is van az előző kapcsolatából lánya, én is akkor voltam terhes amikor a kislány ovis volt, De nekem eszembe sem jutott hogy a kislányt háttérbe szorítsam, sőt azon voltam, hogy a két testvér szeresse egymást. Nekem az a kislány is sokat jelent...végül is a lányom nővére..
Esetleg azt lehet kérni a férjtől, hogy az első 2 hétben míg eláll a vérzés, a krízis, összeszok az anya a babával (ha nagyon rosszul van szülés után a nő) akkor meg lehet beszélni az ilyesmit, legalább azt, hogy ne hozza fel a másik kislányt, esetleges fertőzés amit oviból hazahozhat elkerülése, stb. Nem mindenki viseli csettintésre a szülés utáni 2-6 hetet. Pl császármetszésnél. Az nem gyógyul tapsra. De sztem evvel ráérnek akkor, ha meg van a baba. És, ha úgy van, biztos meg lehet beszélni.
De előre ilyet kérni? Túlzás.
25/N
"szülés után egy ideig ne"
Szerintem jogos a kérés, miért ne lehetne egy pár hétig a frissen szült nője mellett...
Azonkívül hogy az oviból hozhat haza mindenféle betegséget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!