Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire osztja meg a feleket egy hosszú távú kapcsolatban vagy házasságban, ha a nő tanultabb és/vagy többet keres?
Szerintem ez feltétlen megosztó tényező,ha megfelelően kezelik a helyzetet a felek.
A mi családunkban anyukám keres többet,de ez nem jelent számukra problémát,örülnek,hogy egyáltalán van munkájuk.
Ha nem túl nagy a különbség, akkor nem probléma.
A kereset sem gond, de az szerintem nem biztos, hogy sikeres kapcsolat lesz, ha a férj ács, a feleség pedig orvos. Bár ki tudja. Nem ez a lényeg, hanem hogy művelt és intelligens legyen a férj is, és ez nem minden esetben végzettség függő.
Amúgy fordítva miért elfogadottabb a felállás? Bár kétlem, hogy értelmes férfi egy buta nőt társnak tudna tekinteni.
Úgy fogalmaznék, hogy a szerencse forgandó.
Hosszú távú kapcsolatban, ha feltételezzük, hogy mindkét fél akar dolgozni, -szinte már azt mondhatjuk, kevésbé számít a tanultság. Sok diplomával sem biztos, hogy el tud valaki helyezkedni és az sem belátható meddig fog dolgozni egy bizonyos helyen.
Olyan, mint rég: atombiztos munkák eléggé megcsappantak.
Ma lehet a nő hoz többet a konyhára, -de visszatérek az alapgondolathoz, -lehetséges, pár hónap és cserélődik a helyzet.
Ki tudhatja a mai világban mi történik egy év múlva, öt év múlva...stb.
Nem árt, ha a házasfelek józanok és tudják, hogy ma én egészítelek ki, holnap lehet te fogsz.
Tapasztalatból írom.
Az elején a nő volt az okos, a férfi pedig az ügyes. Váláskor a nő nagyképő sznob, a férfi műveletlen bunkó.
Közben eltelt pár év, megszületett pár gyerek, a nő lett a családfenntartó, a férfi volt otthon gyesen (csak így tudtak megélni), felcserélődtek a nemi szerepek, tönkrement a kapcsolat.
De ez csak egy példa, lehet, hogy veletek másképp lesz. Csak rajtatok áll.
Ha kicsi a különbség (érettségi-főiskola), szerintem jobbak az esélyeitek, mintha szakmunkás és phd kerül össze.
Egy nőnél ez általában nem jelent problémát, inkább a férfiak szoktak ennek nagyobb jelentőséget tulajdonítani. Legalábbis én ezt tapasztalom.
Egyik barátnőm párja teljesen kiakadt, mikor előléptették. Még így is kevesebbet keres, de a munkakörülményei jobbak, fontosabb ügyfelekkel találkozik, és emiatt azon aggódik, hogy idővel nem lesz elég a lánynak ő, jobb kell majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!