Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Másnak is nehezen indult az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Másnak is nehezen indult az együttélés? Mennyi időbe telt megszokni a másik fura dolgait?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 20on éves lány/nő vagyok, ahogy tetszik, nemrégiben költöztem össze a párommal aki lassan 30 éves. Nagyon hülye dolgai vannak amiket még nem láttam. Random dolgokat hagy a földön ha azok leesnek, a fogkefét folyton a mosdóban hagyja, aztán mindegy ha ráfolyik a viz, ha mos akkor szanaszét hagy mindent, nem tekeri rá semmire a kupakját, a cipőjét a nappali közepén hagyja, a tiszta elmosott edényekre rápakolja a koszos kávés poharat ahol azok csöpögnének le. Megőrülök sokszor tőle, és néha olyan mintha nem akarna változni.

Nektek mi idegesitett először? Hozzászoktatok vagy megváltozott?

Én se vagyok tökéletes természetesen, csak kiváncsi vagyok mások történeteire.

2013. nov. 1. 01:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%

Ilyen, hogy "megszokni a másik hülye dolgait" maximum egy olyan kapcsolatban van, ahol nem igazán illenek össze a felek. Ahol más a mentalitásuk, hozzáállásuk a dolgokhoz.

Itt meg kellene beszélni, hogy nagyobb rendet tartson a párod, és kész. Mutasd meg neki hogy csináljátok/hol tartjátok ezeket a dolgokat, és nyomatékosítsd minden alkalommal, hogy ezt tőle is elvárod.

Nálunk nem voltak ilyen problémák, lévén nem egy disznóval költöztem össze...A hozzászokás viszont nem megoldás, azt felejtsd el.

2013. nov. 1. 12:23
 12/18 anonim ***** válasza:

"Ilyen, hogy "megszokni a másik hülye dolgait" maximum egy olyan kapcsolatban van, ahol nem igazán illenek össze a felek. Ahol más a mentalitásuk, hozzáállásuk a dolgokhoz."

Előző hozzászólóval teljesen egyetértek. Apróságok persze mindenhol vannak (pl. nekem se teszi el néha a borotjávát a párom, vagy nem akasztja fel a törölközőt néha), de ha már "nagyon hülye dolgokról" beszélünk, ott tényleg nem illenek össze a felek. Tudom, voltam már én is olyan kapcsolatban, ahol előbb furcsállottam, majd idegesítettek, végül megőrjítettek az exem dolgai (és ez kölcsönös is volt...) Nem egészséges...

A mostani párommal minimális kompromisszumot kell kötnünk. Pedig nem rendmániás egyikünk se.

2013. nov. 2. 08:58
 13/18 anonim ***** válasza:
60%
Mi 3 hónapja költöztünk össze, ugyanennyi ideje vagyunk házasok. Én 24/N, ő 27/F. Az az igazság, hogy bár nem olyan régóta élünk külön háztartásban (Eddig a szüleimnél éltünk együtt egy évig.), eddig semmi problémánk nem volt. Egyetlen veszekedésünk sem volt, se a házimunka, se az anyagi dolgok miatt. Vannak persze apróságok, amiken jókat mosolygunk, de ezeket már régóta tudtuk egymásról, hiszen 8 éve barátok vagyunk, és ugye egy évet éltünk együtt anyuéknál. Voltak viszont új dolgok is, amik eddig nem derültek ki: pl. én rendszeresen középen nyomom a fogkrémes tubust... vagy rajtahagyom a szemeteslapáton a szemetet, és csak később, mikor eszembe jut, akkor ürítem ki róla. Ezt a két dolgot mondta, hogy viccesnek találja, de nem zavarja. Lehet, hogy még túl szerelmes vagyok így friss házasként, de nincs olyan dolga, ami zavarna. Talán egyszer volt rá példa, hogy keresztültrappolt a frissen felmosott nappalin, de fogtam a felmosót, és felmostam utána. Megkértem, hogy máskor legyen tekintettel a munkámra. Azóta sem fordult elő hasonló, hiszen mindketten szeretjük a rendet és a patikatisztaságot. Egyébként a házimunka 95%-át én végzem, de ha kérem-nagyon ritkán-ő is szívesen segít bármiben. Szerintem mindenképpen beszéld meg vele, lehet, hogy ezek számára természetes dolgok, és nem is érzékeli, hogy téged zavar! Mondd el neki, ha szeret, megpróbál majd odafigyelni ezekre az egyébként apróságokra. :)
2013. nov. 2. 16:04
 14/18 anonim ***** válasza:
Utolsó: Mi vicces van azon,hogy a szemetet a lapáton hagyod meg a másikon? Tuti,hogy zavarja,nyilván azért említette,meg nyilván nem vicces!:) De egyébként ezek piszlicsáré dolgok,mégha zavarja akkor is.Meghát ez a felmosós sztori!Már akkor elhűltem,többször el is olvastam,hogy "keresztültrappolt" és tudtam ezáltal,hogy úgy fogod előadni,mintha nem is tudom mi lenne.Így is lett.Én ha eddig épp akkor jött a Párom mikor friss volt a felmosás nem is foglalkoztam vele (mármint a felmosással),örültem hogy hazajött.Még ilyet!:)
2013. nov. 2. 16:46
 15/18 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. (Micsoda szerencsés szám..) A fent említett néhány apró példával azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ezeken az apró dolgokon kívül semmi nem történt, ami vitaalapot nyújthatott volna az összeköltözéskor, de igyekeztünk ezeket is poénra venni, így ment zökkenőmentesen az összeköltözés. Sajnálom, hogy 0%-os lett a válaszom, szerintem a kérdésre válaszoltam, még ha talán nem is a legjobb megfogalmazásban. A "keresztültrappolt" kifejezésért bocsánat,sajnos gyakran használok ehhez hasonló kifejezéseket, szakmai ártalom. (Tanító vagyok,ragadnak rám a gyermeknyelvi kifejezések.)A legkevésbé sem csináltam belőle problémát, hogy átgyalogolt a felmosott padlón, de szerintem normális hangnemben meg lehet kérni a férjünket, hogy ezt legközelebb hanyagolja. Ettől házisárkány lennék?! Akkor vállalom, az vagyok...
2013. nov. 2. 21:14
 16/18 anonim ***** válasza:

Nekünk a férjemmel nem voltak ilyen téren gondjaink. Sokat voltunk együtt már az együtt járás időszaka alatt is. Volt pár szabály amire megkértem, hogy tartsa be. Ezt hellyel közzel meg is teszi:) Néha elfelejti, de aztán kijavítja.

pl hogy a koszos tányért tegye a mosogatóba, koszos ruhát amit mosásra szán, a fürdőbe a szennyesbe, ne a házban szanaszét hagyja....ilyen dolgok.

De ezek olyan apróságok, és kb havonta 1-2 alkalom van amikor megfeledkezik róla, akkor pedig én összeszedem helyette, ilyenkor mindig észreveszi magát és mondja, hogy oda fog figyelni:). Ennyi teljesen belefér:)

Mást nem is tudnék mondani, talán a horkolását, és a fogcsikorgatását szoktam meg nehezen, de erről nem is tehet.

27/N

2013. nov. 2. 22:58
 17/18 anonim ***** válasza:

14-es vagyok.Bár "beszóltam",hogy nem csináltam és nem is csinálnék ügyet a frissfelmosásból...,mert szerintem említésre sem méltó dolog,DE nem pontoztalak semerre,főleg nem le,hisz a válaszod a kérdésre felelt.Ne foglalkozz szerintem itt a lepontozásokkal,mert általában teljesen értelmetlenül csinálják (mint most is).

16-ban is említett "szennyesszéthagyás" úgy látom elterjedt probléma.:) Nálunk volt már rá példa párszor,hogy sérelmezte,hogy ezt vagy azt nem mostam ki.Aztán rávilágítottam,hogy nyilván nem volt a szennyesben.Na azóta ha valamit tisztán akar látni,akkor már tudja hol a helye.:) Hellyel-közzel.:) :P

2013. nov. 3. 08:56
 18/18 anonim ***** válasza:
*jav.: "probléma"
2013. nov. 3. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!