Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi lesz a vezetéknevem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lesz a vezetéknevem a házasság után?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a vőlegényem vezetékneve Kis, az enyém pedig dr. Nagy. A férjezett nevem akkor Kis-dr Nagy lesz, vagy dr Kis-Nagy? Köszönöm előre is a válaszokat!

2013. okt. 16. 19:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%
Ilyenkor Kissné Dr. Nagy XY lehetsz.
2013. okt. 16. 19:51
 12/19 anonim ***** válasza:
89%
Ja, még azt megjegyezném, hogy van egy pár hibás válasz, ugyanis a dr. csak annak a nevéhez "tapadhat", aki a doktori címet megszerezte, így azt Dr. Nagy valaki nem teheti a férje, Kiss neve elé.
2013. okt. 16. 19:52
 13/19 anonim ***** válasza:
92%

Az alábbiek közül választhatsz: (Évának keresztellek, a férjedet Jánosnak, hogy a példa teljes legyen)

1. Kisné dr. Nagy Éva

2. dr. Nagy Éva

3. Kis Jánosné dr. Nagy Éva

4. Kis Jánosné dr. (ebben az esetben a dr. azért van hátul, mert arra utal, hogy te vagy dr., nem a férjed, de felvetted a férjed teljes nevét)

5. Kis-Nagy Éva dr. (ugyanez, kötőjellel)

6. dr. Kis Éva vagy Kis Éva dr. (ebben az utolsóban nem vagyok biztos, ezt kérdezd meg az anyakönyvvezetőtől)

Leginkább aki dr., az ritkán veszi fel a férje nevét, még akkor is, ha az is dr.

2013. okt. 16. 21:29
 14/19 anonim ***** válasza:
91%
Azért én sok Dr. Kissné Dr. Nagy Évát ismerek. :D
2013. okt. 16. 21:36
 15/19 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem átlagolni kell!

dr Közepes

2013. okt. 16. 21:46
 16/19 anonim ***** válasza:
60%
Nem túl reális, hogy akinek doktorija van (remélem, csak címe, és nem fokozata), az nem tud erre kérdésre válaszolni a józan paraszti logikát felhasználva, esetleg utánanézni.
2013. okt. 16. 22:57
 17/19 anonim ***** válasza:
56%
Az a nem reális, hogy nekem, aki dr. is vagyok és jogvégzett is, pontosan tudom és le is írom a változatokat, nem 100%-on áll a mutatóm, ha már egyszer bárki is pontoz. Megáll az eszem. Mi kell nektek, ha nem a tények?
2013. okt. 17. 19:48
 18/19 anonim ***** válasza:
28%

# 17/17

ne aggódj Gyk-n vannak ilyen random emberek, akiknek az okoz kéjes örömöt hogy minden választ lepontoznak függetlenül a tartalmától..

2013. okt. 17. 21:36
 19/19 anonim ***** válasza:
28%

tarsd meg a lanykori neved es ne hasznald a doktort Kulfoldon senki nem hasznalja a maganeletben hiszen akkor oda a privacy.

vagy siman lanykori nev dr elotte egyszeru ismeri mindenki.

En nem vettem fel a ferjem nevet mert feleslegesnek tartottam

2013. okt. 17. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!