Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lesz a vezetéknevem a házasság után?
Az alábbiek közül választhatsz: (Évának keresztellek, a férjedet Jánosnak, hogy a példa teljes legyen)
1. Kisné dr. Nagy Éva
2. dr. Nagy Éva
3. Kis Jánosné dr. Nagy Éva
4. Kis Jánosné dr. (ebben az esetben a dr. azért van hátul, mert arra utal, hogy te vagy dr., nem a férjed, de felvetted a férjed teljes nevét)
5. Kis-Nagy Éva dr. (ugyanez, kötőjellel)
6. dr. Kis Éva vagy Kis Éva dr. (ebben az utolsóban nem vagyok biztos, ezt kérdezd meg az anyakönyvvezetőtől)
Leginkább aki dr., az ritkán veszi fel a férje nevét, még akkor is, ha az is dr.
Szerintem átlagolni kell!
dr Közepes
# 17/17
ne aggódj Gyk-n vannak ilyen random emberek, akiknek az okoz kéjes örömöt hogy minden választ lepontoznak függetlenül a tartalmától..
tarsd meg a lanykori neved es ne hasznald a doktort Kulfoldon senki nem hasznalja a maganeletben hiszen akkor oda a privacy.
vagy siman lanykori nev dr elotte egyszeru ismeri mindenki.
En nem vettem fel a ferjem nevet mert feleslegesnek tartottam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!