Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenkor is 50%-50%?
Ugye a törvény úgy szól, hogy a házasságban, vagyis vagyonközösségben megszerzett javak a házasság után 50-50%-ban osztodnak. De mi van akkor, ha a feleség "háztartásbeli" és anyagilag nem járul hozzá a kasszához. A férj meg mondjuk összeszedett 1 milliárd Ft-ot. Ebben az esetben a feleség kiszállhat 500 m Ft-tal? Ez igy fair?
Mert ugye ebben az esetben a férj kockázata hozta a hasznot és nem a feleség odaadó szorgalma.
"mert nem egyszerű azért gyereket nevelni,bevásárolni főzni,takarítani egy személyben..és még kedvesnek is maradni. "
Komolyan? Mert nők milliárdjainak megy munka mellett is :)
hogy mi fair..
mindenkinek van lehetősége házassági szerződést kötni.
AKinek nem tetszik a fele-fele, az kössön házassági szerződést , de nem kell a másik felet szidni csak azért mert vki az 1 mrdos vagyon mellett sajnálta a pénzt ügyvédre/közjegyzőre.
Igen Kérdező, minden olyanra 50%/50% ami a házasság ideje alatt szerzett dolog, és nem, a magánvagyon - örökség, névre szóló ajándék, stb - része.
És igen, én ezt fairnak tartom, mert a háttérmunka nem lesz attól kevésbé értékes, hogy a háttérben végzik, ha kettejüknek az volt a megállapodásuk, hogy a férfi kereső munkát végez, a nő meg a stabil hátteret biztosítja hozzá, és ezt tette, akkor az a szerzemény bizony a közös munkájuk gyümölcse.
Namost, ha meg a nő egy eluriasszonykodó hüpi, és a férj sem érzi úgy, hogy a nő nélkül nem tartana ott ahol, szóval a nő nem társ, hanem biodíszlet, akkor meg a férfinak több módja van ennek a helyzetnek az elkerülésére, az élettársi kapcsolattól - ahol a vagyon a szerzés arányában oszlik - a házassági szerződésig... na, ha ehhez képest meg a babérjain üldögélt, utólag meg sír méltatlankodik az igazságtalanságon, az meg életképtelen, és igazándiból az a nagy rejtély és alapvető igazságtalanság, hogy egy ilyen ember hogyan szerzett milliárdokat... szóval akkor meg azt mondom, hogy az igaságtalanság az, hogy a szomszéd nem tudja kiváltani a gyógyszerét 28-án a béréből, nem az, hogy egy semmirekellő megkopasztott egy idiótát.
Én csak azt nem értem, hogy ha valakit nem zavar 5-10-20 évig, hogy a felesége htb, akkor a váláskor miért hozza fel.
Ezzel nem azt mondom, hogy jó dolog ha valaki htb. De az én anyukám is az volt évekig, és össze sem hasonlítható azzal, mint amikor dolgozott. Sokat foglalkozott velünk, sokat tanultunk, játszottunk, sütöttünk-főztünk együtt. Apuval eljártak sportolni, színházba. Mindig vidám volt, kiegyensúlyozott, ami az egész család hangulatát meghatározta.
Azzal én sem értek egyet, nőként és családanyaként, hogy a háztartási munka és a gyereknevelés milliókkal egyenlő.
A te példádban erkölcsileg nem jogos a felezés, max. 25 % volna jogos.
Csak a magyar törvények a nők pártján állnak.
Nem állnak a nők pártján. Ha a nő keres milliárdokat és a férfi vakarja otthon, akkor is feleződik.
A házasság jogilag arról szól, hogy az állam nem szól bele a felek kapcsolatába. Ha úgy állapotnak meg, hogy egyikük nem dolgozik, akkor az ő magánügyük.
Ezt elkerülendő lehetőség van házassági szerződést kötni - aki nem teszi, az tisztában van azzal, hogy feleződni fog az általa megszerzett vagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!