Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy reagálnátok ha a férjetek bejelentené, hogy költöztök egy másik országba?
Ma hazajött a férjem és a vacsinál közölte, hogy állást kapott Svájcban, így költözik az egész család jövő hónapban... Azt hittem a székről fordulok le. A gyerekek (16 éves ikrek) közölték hogy ők tuti nem.
Ti mit tennétek? Azt tudtam, hogy megpályázta az állást, de eddig ugy volt hogy amíg a fiúk be nem felyezik a gimit, mi nem megyünk....
Szerintem nagy meggondolatlanság így beleugrani. Főleg a gyerekek miatt. Nagyon jó volt az eredeti elképzelés, hogy itt befejezik a középiskolát addig a nyelvet is jól megtanulják és egyetemre már kint járnak.
Az, hogy most nekivágjatok a vakvilágnak, enyhén szólva is hülyeség.
Úgy van értelme, ha előbb a férjed kimegy (kintről is tud titeket segíteni és gondoskodni anyagilag a gyerekekről, más is így csinálja), időnkét meglátogat titeket, megalapozza kinn a helyzeteteket és ha a gyerekek végeztek a sulival, utána mentek.
Megkérdezném, hogy ez a család döntése volt-e, vagy az övé... Baromira rosszul esne, hogy egy ilyen fontos ügyben nélkülem dönt. Mondanám azt, hogy menjen nélkületek, de mivel az én életemben is volt ilyen helyzet, így elgondolkodnék a válaszon. A szüleimnél 14 éves koromban jött a választás. Hirtelen veszítették el mindketten az állásukat, lépni kellett, méghozzá gyorsan. Apu költözött Budapestre, mi maradtunk vidéken, amíg tesóm befejezi a középsulit, aztán meg már fejezzem be én is, ergo itt ragadtunk. Ez a 9. év így külön és bár apu minden hétvégén hazajár, a szüleim házassága borzalmasan megromlott. Anyutól egyre többször hallom, hogy mennyire rossz döntés volt, hogy hagyta szétszakadni a családot.
Én azt javaslom neked, hogy csak akkor mondd azt, hogy maradtok a fiúkkal, ha egészen biztos vagy benne, hogy 2 év múlva mentek mindannyian!
Egyébként 16 évesen még fiatalok, könnyen betudnak illeszkedni, ha azt mondod mentek és kész. Az itteni haverokat meg majd meghívjátok magatokhoz nyaralni néha, ha már befészkeltétek magatokat. :)
"de eddig ugy volt hogy amíg a fiúk be nem felyezik a gimit,"
neked is be kéne fejezni a gimit... :)
Én tuti kiröhögném, aztán kettesben megbeszélném vele, mennyire nem így működik az egész.
Mehet, ha akar, mi meg követjük, amikor készen állunk...
Nézd, lehet hogy ez egy soha vissza nem térő lehetőség. A yereket képlékeny ék, bárhova beilleszkednek, felnőtteknél meg a józan ész kell, hogy diktáljon. Mit csinálsz, ha a ferjed vissza mondja a pályázatot es ennek köszönhetően elveszíti a munkáját? Ha téged hibákat -joggal- azért nap mint nap, hogy elvetted az álmát, a siker lehetőséget?
En kulfoldre költöztem, igaz kisebb gyerekkel, mint a tied. 1 évig járt egy iskolába, ahol 90 százalékán a nyelvet tanítottak es a következő évben évfolyam vesztes nelkul kezdte a "normalis" helyi iskolában a tanévet. Annyi jo veszi körül, hogy nem igazán törődik azzal, ami nincs körülötte. Egy idegen országban élni rengeteg előnyt ad, élet tapasztalatot, tudást. Menjetek.
Ha szakmájában kapná a munkát,akkor nyakába ugranék,és kezdeném hirdetni a házat...
16 évesek csak,alkalmazkodnak majd.
Mondom ezt úgy,hogy 16 voltam,amikor ország egyik végéből a másikba költöztünk,ott kellett hagynom az épp aktuális életem szerelmét,barátokat,mindent.2 hónap depi,aztán lett új szerelem,új barátok,és egy jobb élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!