Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sokszor bunkó a férjem a mostoha tesómmal, mit tegyek?
Mostoha tesóm őszintén szólva nem egy szép nő. Sajna elég csúnyácska szegényt és még ráadásul kövér is. Meg szőrös is! A férjem meg rendszeresen beszólogat neki. Brünhildának meg lamantinnak szokta hívni. Múltkor megkérdezte tőle, hogy mikor fonja be a lábszőrét. Szülinapjára úszógumit meg zsírégető tablettát vett neki. Legutóbb azt mondta neki, hogy formás vagy. Az amorf is egy forma. Meg ilyenek...
Azt mondja azért csinálja mert egy utálatos nőszemély és megérdemli. De szerintem nem, meg én szeretem mostoha tesómat nem szeretném, hogy így viselkedjen vele. De hiába kérem szépen nem hatja meg. Ugyanúgy bunkózik vele tovább.
Szerinted mit csináljak? Hogy szoktassam le a férjemet erről?
Így hallva, itt olvasva eléggé ijesztőnek, bántalmazás-ízűnek hangzik. Ha lelkileg ellenszenves neki, miért nem válik külön tőle, mint ahogy felnőtt emberek közt szokás? Valakit rendszeresen bántalmazni az ijesztő, morbid. Ha meg csak testileg tartja ellenszenvesnek, akkor méginkább ijesztő ez a bántalmazás. A ,,megérdemli'' az mit jelenhet? Csak annyit, hogy esetleg egy korábbi sérelmén akar elégtételt venni, vagy pedig kifejezetten lenézésből, megvetésből csinálja? Meg csak úgy, egyszerűen csak megsérti? De nem fél, vagy ilyesmi, ennyire bizonyos magában? Csak úgy odamegy hozzá és bántalmazni kezdi?
Sok erőt kívánok Neked. Ha én ezt tapasztalnám valamelyik szerettemnél, nagyon megijednék, szétizélném magamat az idegességtől. Sok problémára létezik gyógyír, de az alkati szadizmusra nem. Remélhetőleg csak valami súlyos jellemhiba ez a beszólogatás, és talán nem pszichopata, de ez így is ijesztő. Valami szakemberhez nem tudnátok együtt elmenni? Vagy legalább Te egyedül. Ez így elég komoly veszélynek hangzik a jövőre nézve.
Őszintén-szólva, napiszar-beszólogatókkal én nem nagyon tudnék mit kezdeni, egy részük lehet akár alkati szadista is:
Valahogy szerintem kérj tanácsot, szerintem ez nem biztos hogy magától megoldódik. Talán igen, de nem biztos. Sok erőt kívánok hozzá!
Csak azt tudod tenni, hogy nyugodt körülmények között négyszemközt elmagyarázod a férjednek, hogy amíg ő jót szórakozik ezen, addig a másiknak mekkora fájdalmat okoz ezzel. Aprólékosan elmondani neki, hogy mi megy ilyenkor végbe a testvéredben, hogy ezzel rombolja az önbecsülését az önbizalmát. Elmondani neki, hogy ami egyszer vicces lehet, az kétszer már unalmas a környezetnek, de a testvérednek minden egyes alkalommal ugyanolyan bántó. Megpróbálni rávezetni arra, hogy pont az ellenkezőjét kéne tennetek, mivel megjelenésével eltér az átlagostól a testvéred, nektek kellene segíteni őt még jobban, hogy elfogadja magát, és mások is elfogadják. Másfelől a férjed nem tudhatja, hogy mit hoz számára a sors. Elképzelhető, hogy kerül ő is olyan helyzetbe, amikor külsejével kirívóan eltér az átlagtól (baleset, betegség.. bármi), neki hogy esne akkor a mindennapos csúfolódás, ráadásul pont egy családtagtól?
Talán segíthet, ha nem csak rászólsz a férjedre, hanem megérteted vele, hogy ez már nem a vicc kategória. Remélem sikerrel jársz, bár én azt gondolom, ha valakinek ilyet el kell magyarázni felnőtt korában az... halottnak a beöntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!