Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Milyen lenne az ideális társ?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen lenne az ideális társ?

Figyelt kérdés

Sok kapcsolat, talán azért romlik meg és bomlik fel, mert mégsem találtuk meg a tökéletes társat...

Sajnos, sokszor még ha törekednénk is rá, hogy "megfeleljünk az elvárásoknak", se járnánk sikerrel, mert a legtöbb ember nem akarja, tudja elmondani, hogy mit is szeretne látni a másikban.

Arra szeretném kérni a vállalkozó kedvű olvasókat, hogy néhány szóban (akár személyes tapasztalatból merítve) írjátok meg, hogy miben szeretnétek ha változna a párotok. Mit tegyen, illetve mit ne tegyen, hogy tökéletes legyen az életetek.

Nem feltétlenűl (sőt, főleg nem!) a külsőségekre gondolok, hanem inkább arra, hogy mi lapul a "középen megnyomott fogkrémes tubus" hátterében.

Természetesen nem az agyatlan hozzászólásokra vagyok kíváncsi, de miért ne szórakozhatnánk olyanokon, akik azt hiszik; Most jól beszóltak...

41/F

Kérlek ti is jelezzétek a kort és a nemet...

Köszi!

2013. aug. 1. 20:24
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Akkor mondok egy klasszikus konkrétumot..

-Mi a baj, kedves?

-Semmi!

Innenttől a "férfi agy" megnyugszik, mert minden rendben van...

Pedig dehogy és ez a későbbiekben a gyakorlatban is megmutatkozik!

Örülök a sok válasznak és megpróbálok reagálni rájuk...

4. Igen az elég gáz, ha nem a te pártodon áll, még ha csak viccból is!

Sajnos nekem is volt egy időszakom, még régen, amikor mondjuk a felesleges kilókkal játszottam verbálisan!

Szánom bánom és most már eszemben sem jutna "gyengeségekkel viccelődni olyannal, aki közel áll hozzám!

6. Jó lenne valóban megtalálni a párunkat ilyen feltételekkel, csak hát a tű meg az a bizonyos szénakazal ezt eléggé megnehezíti...

8. aki az első...

Hát pont erről beszélek! Ha széthagyom a zoknimat, akkor egy vacsival ezt helyrehozhatom... De ha erre nem jövök rá magamtól, akkor már tök jó, hogy feltettem a kérdést, hiszen kaptam egy kompenzáló megoldási lehetőséget.

Bocs hogy 2x-nek gondoltalak! :S

10. Ezért tettem fel, félig-meddig a kérdést, hogy esetleges ötleteket merítsek.

Mert hajlandó vagyok a változásra, de ha rákérdezek, mi a baj... ;)

Így a ti segítségetekkel, talán egy kicsit beljebb leszek és ha ebből más is profitál, akkor már nem éltem hiába (és ti sem)! ;)

2013. aug. 1. 21:10
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs olyan, hogy idealis tars, hanem olyan van, hogy

idealis tarsam 20 evesen

idealis tarsam 25 evesen

...

idealis tarsam 75 evesen

Vannak olyan dolgok, amik allandoak es nem valtoznak, de a befogadokepessege valtozik.

a kapcsolat elejen: "O de edesen horkolsz"

a kapcsolat vegen: "Hanyszor kell meg ejjelenkent beled rugnom, hogy ne rofogj, mint egy diszno???"

Nem konstans. Az ember valtozik. Mind a ket ember valtozik. Vagy egyutt valtoznak, vagy kulon.

En pl szeretem a kriziseket, mert akkor vizsgazik a kapcsolat. Ezert rossz az anyagilag "gazdag" krizis nelkuli kapcsolat, mert ott nem merheto, hogy a masik valoban tarsam-e? (Ugye mert a penz megolvja oket a krizistol.)

Es igazan a krizisek kovacsoljak ossze a feleket es nem az pozitiv elmenyek szerintem. Mint ahogyan itt azt sokan kepzelik.

39F

2013. aug. 1. 21:36
 13/16 A kérdező kommentje:

Ok! Van benne logika és még el is tudnám (tudom) sajátítani a gondolatot.

A kríziseket túlélni jó dolog, de vajon miért éltük túl?

Esetleg azért, mert az egyik fél engedékenyebb, mint a másik és elnéz ezt-azt.

Az egyik válaszoló írta, hogy ha valamelyik fél folyamatosan enged, akkor jó lesz a kapcsolat (legalábbis annak látszik), de előbb-utóbb felőrli azt, aki a enged...

Tehát azért éljük túl az aktuális krízist, mert megbeszéljük, vagy azért, mert valaki, mondjuk a vita folytatásának elkerülése végett, inkább visszább vesz a büszkeségéből?

A pénzes részben abszolút egyet értek.

Az jutott eszembe, hogy nem is kell "nagy" vagyon, hiszen egy közös szerzemény (autó, lakás) is okozhat ilyen galibát...

2013. aug. 1. 21:48
 14/16 anonim ***** válasza:

Elgondolkodtató a kérdésed.

Nem egy idealizált világban élünk,így természetesen nekünk is vannak hibáink.Törekszünk arra,hogy kijavítsuk őket,vagy legalább a másik számára elviselhető mértékűre csökkentsük.

Persze ennek elengedhetetlen kelléke a kommunikáció.

Minden apró,zavaró dolgot meg tudunk beszélni,és aszerint változtatni rajta.Például,hogy akaratos vagyok.Ő pedig nem tud nemet mondani nekem.Ez így nem jó.Belőlem házisárkány,belőle pedig papucs lenne,ha nem tennénk idejében ellene.

Heti rendszerességgel átbeszéljük,hogy miben hogyan hibáztunk.Számomra ez fontos,hiszen hosszú távra tervezek vele.

Eddig mindenben sikerült kompromisszumot kötnünk.

A WC-ülőke megfelelő pozícióba hajtása mindkettőnknek egy mozdulat,így ez nem téma.

Egyedül az zavar,hogy néha rá kell szólnom,hogy mozduljon meg és induljon a dolgára,mert ha belefeledkezik egy könyvbe például,akkor amíg el nem olvasta csak azzal foglalkozik.

Arra viszont mindig figyelünk,hogy figyelmesek legyünk egymással.Apróságokkal lepjük meg a másikat.

Tegnap ágyba reggelit kaptam,csak úgy (pedig szeret sokáig lustálkodni). Én pedig kis levélkéket csempészek a pénztárcájába,kabátzsebébe(olyan aranyos,amikor vigyorogva szorongatja a színes kis papírt,a körülötte lévők pedig nem értik minek örül ennyire).

Mindketten teszünk a kapcsolatunkért,okulva ismerőseink és saját hibáinkból.

21/L

2013. aug. 1. 23:10
 15/16 anonim ***** válasza:

A ferjem munkamanias. A munka az elso. Ertem en , hogy penzre szukseg van az elorejutashoz,de kellene egy kicsit massal is foglalkozni. En mindig ugy gondolom, hogy inkabb kesobb legyen kifizetve a haz ,de legyenek boldog eveink. Szoval lassan de biztosan. Mikor mondom neki , hogy en olyan apat akarok a gyerekeimnek aki nem csak a penzt hossza hanem minosegi idot tolt veluk,akkor bologat neha , hogy hat igaz. De tudom, hogy ezzel csak rovidre akarja zarni a temat,de szeretnem ha igazabol felfogna , hogy mirol beszelek es onmaga is rajonne,erezne belul,hogy ez igy lenne jo.

MOst lehet , hogy ez egy hulye pelda, de mindig mondogatta az orvosom, hogy vigyazzak az edessegekkel,mert nagy eselyem van a cukorbetegsegre. en mindig bologattam, hogy rendben persze, nem akarok en cukorbeteg lenni. aztan megis minden ugyanugy ment tovabb, addig amig tenyleg cukros nem lettem. Na akkor jottem ra , hogy mi az amire csak bologattam, helyeseltem, es most mar nem erzem azt hogy el sem tudom kepzelni az eletemet a napi csoki es kola nelkul.Most mar rajottem, hogy ez a jo,sokkal jobb mint ami volt. (persze megkivanom neha az edesseget es akkor eszek is,de nem akarom enni reggel delben este)

24N

u.i probaltam erthetoen leirni,amennyire tudtam, remelem ki lehet belole bogozni a lenyeget

2013. aug. 2. 03:33
 16/16 A kérdező kommentje:

14. Így igaz! Ez a világ nem az, amit szeretnénk. Legalábbis a legtöbbünknek nem! Értem én és örülök neki, hogy vannak emberek, akik mindig mindent egy hullámhosszon tudnak csinálni a párjukkal, de ha ez valóban így lenne (mindenkivel), akkor szerintem egy sokkal élhetőbb kapcsolatban leheténk.

"Konfliktusok minden kapcsolatban vannak" Aham... De miért ne lehetne ezeknek elejét venni, mondjuk úgy, ahogy te is mondod, megbeszélve a problémák gyökereit.

Sokan tabuk, gátlások miatt nem mondják ki a bajukat és ebből adódnak az ellentétek. ez így nem jó! Oda kellene figyelni a másikra, hiszen ha már vele vagyok, akkor valami csodálatos dolognak kellett történnie anno, amikor összejöttem vele...

A wc ülőke és hasonszőrű társait, természetesen csak példaképpen említettem. Ezzel csak arra próbáltam célozni, hogy mennyire bagatell dolgokkal próbáljuk leplezni a valós problémákat.

"Tegnap ágyba reggelit kaptam,csak úgy" Ez nagyon jó! Képzeld, ezt én is megcsináltam már jónéhányszor és persze fordítva is volt rá példa. Nem azért csináltam, mert viszonzást vártam, bár jól esik az embernek ha látja, örül neki a másik. Mégis leszoktam róla, (bár nem is vált szokássá, hiszen alkalomszerű volt csak) amikor ezt a kis visszajelzést sem kaptam meg. (Lehet hogy ebben én vagyok a hibás).

15. Teljesen érthető amit írtál. :)

24 évesen kicsit természetesnek veszem, hogy a munkának magas prioritása van, hiszen most kell megalapozni a későbbiekben nyugodt éveket. Ennek ellenére érzem a problémádat.

Ha most sikerül elérni, hogy később megfelelő körülmények között nevelhessétek a gyerek(ek)et, akkor majd lazábban lehet venni a dolgokat.

Viszont ha ebben nem vagytok mindketten partnerek (és ez nem biztos, hogy bármelyik fél hibáját jelentené, akkor ez igen is felőrölheti a kapcsolatot.

Ilyesmikre gondoltam!

Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat és természetesen mindenki megkapta a pozitív értékelést (még ha értelmetlen is a pontozás ezen az oldalon)! :)

2013. aug. 2. 05:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!