Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Lehetséges egyben mindezt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetséges egyben mindezt megtenni?

Figyelt kérdés
Lehetséges jó anyának, feleségnek lenni, amellett hogy vezetem a háztartást és egy közel önellátó életet megteremteni? Úgy gondolom hogy minden lehetséges zöldséget, gyümölcsöt, fűszert megtermeszteni, kenyeret sütni stb. Mind emellett segíteni más embereken/állatokon/a természeten?
2013. júl. 17. 12:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Mi ezen a lehetetlen?

Teszem hozzá, hogy ha mindketten dolgoztok, akkor nem kellene egyedül ellátnod a háztartást és a kertet, közösen illene.

2013. júl. 17. 12:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Terveim szerint, nekem ez lenne a munkám, nem, nem eltartott szeretnék lenni, mert tudom pontosan hogy mennyi munka van állatokkal és nagy kerttel. Illetve nem várom el hogy nekem ebben segítségem legyen, járjon el a férjem dolgozni, nekem ennyi pont elég, Ha pedig akad nehezebb munka, akkor persze segíthet, de én nem várok el senkitől semmit.
2013. júl. 17. 12:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Aki hisz benne, annak sikerülhet.

Én hiszek abban, hogy nekem nagyjából sikerült elérnem, amit akartam. De ehhez nem kell maximalistának lenni. Például a kenyeret nem én sütöm és az ilyen általános segítés mindenkin nem megy nekem. Csak a munkahelyemen és a családomban állok helyt, mellette egy részét megtermelem a szükségleteinknek. Ehhez hozzájárul a jó munkahely, a jó férj és jó gyerekek is :)

2013. júl. 17. 12:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Természetes, hogy meg lehet valósítani. Az, hogy jó anya és jó feleség leszel-e, az rajtad múlik, mennyire tudod megszervezni a napodat, beosztani a feladatokat, hogy kellően figyelj a gyerekre és férjre, és persze közben a gazdaság is kézben legyen tartva. De, nem lehetetlen. Zöldség, gyümölcs, fűszer termelés - amikor a szezon beindul - februártól kezdődik a metszés, lemosó, ha jól csinálod, nagyon segítség se kell. Amikor a talajmunkák megkezdődnek, akkor igen, kellhet a segítség. Ha azt csinálhatod, amit szeretsz és tudsz (kertészkedés, növénytermesztés - mindez gondolom maximálisan bio módszerekkel)sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb leszel, ezáltal az esetleges problémákat is másképp és máshogy kezeled le, mint egyébként. Nem hiszem, hogy ne lehetne megvalósítani egy ilyen életmódot, különösen akkor, ha jó szervezőkészséged van, egészében átlátod a feladatokat, és szereted is azt, amit csinálsz. Erőt és kitartást hozzá!
2013. júl. 17. 12:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Fűszerem nincs, kenyeret nem sütök, de a többi megvan.

De már nem törekszem tökéletességre. Korábban azt akartam, és rájöttem, vagy valami kimarad, vagy máshogy csinálom. Szóval igen, néha van gaz a hagyma közt, máskor meg a kefir tönkremegy a hűtőben, esetleg elfelejtem a gyereknek a színházbérlet árát kedden odaadni, pedig szerda a határidő, de boldogok vagyunk így is.

És állatokon nem tudok segíteni, mert bocs, nem vagyok állatrajongó, néha szoktam a főnökömnek pénzt adni, ő jár rendszeresen a menhelyre, tudja, mi kell nekik :)

ÉS ápolónő vagyok, szóval embereken segítek. :)))

És a lényeg. magának akarjon mindenki megfelelni. :)

2013. júl. 17. 12:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem munkahelyen dolgozol mindezek mellett, akkor igen, megvalósítható. Ha rendes állásod lenne, akkor viszont tutira nem. Nekünk van kert, benne zöldségekkel, de munka után örülök, ha valami gyorsat össze tudok dobni, plusz mosok, takarítok, a párommal vagyok. És még nincsen gyerekünk! A jelenlegi életmódunk mellett én sajnos nem lennék jó anya, mert alig vagyok otthon, nem lenne időm a gyerekemre. Szóval majd ha gyereket tervezünk át kell alakítani az életstílusunkat. Persze most is szívesebben lennék otthon többet, de dolgozni muszáj.
2013. júl. 17. 12:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem is ez (volt) a tervem, álmom....

Nagyon nehéz dolog, én már anya vagyok, és tapasztalatból mondom, hogy gyereket nevelni a legnagyobb kihívás a világon. A háztartás és egyebek, amiket felsoroltál együttesen nem számít akkora "munkának", mint a gyereknevelés. Főleg, ha egy nehezebb eset lesz a gyermeked, mint az enyém... Ami annyit jelent, hogy nem nagy alvó, csecsemőkorától kezdve max 9-10 óra átlagosan a napi igénye. Gondolj csak bele, napi 14 órában csak a gyerekkel kell foglalkoznom..... EMELLETT (szándékosan nagybetűvel) kell háztartást vezetnem, jó feleségnek lennem, stb...

Szóval a gyereknevelés nyom a legtöbbet a latba, tehát mindent emellé kell rendelni.

Tehát a válaszom: lehetséges, DE KIZÁRÓLAG SZÁMOTTEVŐ SEGÍTSÉGGEL.

2013. júl. 17. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!