Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha a házasságban az egyik fél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a házasságban az egyik fél jóval többet keres, akkor jobb a külön kassza?

Figyelt kérdés
2013. júl. 4. 09:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
85%
A férjem 4x annyit keres, amennyit én valaha is fogok. Mindenünk közös, a pénz, a tennivalók, a szabadidő. Egy családként gondolkodunk. Ez csak azért működik, mert hasonlóan gondolkodunk a kiadásokról is, mindketten spórolósak vagyunk. Ha mondjuk én költekezős lennék, felmerülhetnének gondok, de pont ugyanannyira vigyázok a családi bevételeinkre és kiadásainkra, mint ha én kerestem volna meg a nagy részét. Egyformák vagyunk ebben, így nincsenek gondok.
2013. júl. 4. 12:23
 12/21 anonim ***** válasza:
84%
Házassága válogatja. Nálunk jobb a közös kassza, mert nekünk ez a természetes. Akármelyikünk jut nagyobb összeghez, örülünk, ha ezt megoszthatjuk a másikkal.
2013. júl. 4. 14:22
 13/21 anonim ***** válasza:
nálunk közös kassza van. A házasság egyébként is vagyonközösség, ha válás van, teljesen mindegy, ki mennyit keres, úgyis közös. Feleződik. Nem akarok válni, isten ments, de akkor már a házasság alatt is legyen minden közös, ne csak a végén. Mi kb. ugyanannyit keresünk, nincs vita. Nekünk ez a természetes!
2013. júl. 4. 15:16
 14/21 anonim ***** válasza:
40%

nekem olyan fura ez a közös kassza, pedig nálunk is van némi különbség a fizetésekben.

persze nem mondom, h ő eszi a drága kaját én meg párizsis zsemlét majszolok minden nap, viszont el nem tudnám képzelni, h az ő pénzéből veszek magamnak ruhát, meg minden olyan dolgot, amit kizárólag én fogyasztok vagy használok.

a rezsit én állom, a kaját ő, és ez nagyjából egyenlő költség. meg szokott hívni vacsizni néha, elvisz kirándulni, színházba, moziba, szórakozni. a részemről ez nem elvárás, ahogy ő sem tartja a markát a programok előtt, h akkor most fizessem a részem.

amit nem tudna egyedül kifizetni kettőnknek, oda ő sem megy. ha van valami közös nagy álomprogram, akkor pedig az utolsó filléremet is beledobom és indulunk :)

nyaralásra együtt spórolunk minden évben, és arra a pár napra közös a kassza. de ugye ott leginkább kajálunk és szállást fizetünk.

ha csak egy bankszámlánk lenne, akkor nem tudnám elkülöníteni, h mennyit költöttem a hónapban, talán még el is szaladna velem a paci, szóval nem kísértem a sorsot. :)

2013. júl. 4. 20:48
 15/21 anonim ***** válasza:
Gyesen vagyok, ezért a férjem sokkal többet keres. Mi amióta együtt lakunk, közös kasszán vagyunk. Környezetemben vannak páran külön kasszán, soha nem értettem, főleg ott, ahol már gyerek is van...
2013. júl. 4. 21:51
 16/21 anonim ***** válasza:
81%

Mi a f szért házasodnak össze az emberek akik elvileg szeretik egymást,de ha pénzről van szó mindjárt külön kassza van!

Ez ám a szerelem!

2013. júl. 4. 23:53
 17/21 anonim ***** válasza:
66%

"viszont el nem tudnám képzelni, h az ő pénzéből veszek magamnak ruhát, meg minden olyan dolgot, amit kizárólag én fogyasztok vagy használok."

Viszont ő ugyanúgy eszik a te pénzedből, mint ahogy te veszel ruhát az ő pénzéből. Nekem azért furcsa, mert gyakorlatilag ez nem külön kassza, amit te mondasz. Egyikőtök fizeti a rezsit, amit ketten fogyasztotok, a másikótok a kaját, amit ketten esztek meg. A külön kassza nálam az, amikor felezik a rezszit, a kaját, mindent. Nálunk is úgy van, hogy én fizetem a kaja nagy részét, mert az én fizum előbb jön meg, addigra kifogy a hűtő, a férjem fizuja megjön, abból megy az albérlet. Két külön számlánk van, de közös a pénz, nem akarunk, de ha válnánk, akkor is minden közös szerzett vagyon lenne jogilag, teljesen mindegy, hogy a házasság alatt ki mennyit keresett, ha nincs házassági szerződés, akkor teljesen mindegy, hogy az egyik fél 500-at keres, a másik 100-at, az összesen úgy is 600. A másik, amiért nem értem a külön dolgot, ha egyik elveszti a munkáját, mondjuk aki a rezsit fizeti, akkor nincs befizetve a rezsi? Akkor az költözzön? mindketten ki vannak rakva akkor is nem? úgysem hagyod a másikat szarban, mert segítesz neki, gondolom a végén nem kéred vissza a rá költött összeget.

A házasság pont arról szól számomra, hogy jóban rosszban, minden közös. Ez milyen dolog, hogy én pénzem te pénzed? közös. Nekem a külön kassza fura. Ha csak egy lakótárs lenne, akkor természetes, hogy külön, de házastársaknál nekem nagyon fura. Nyilván nem akarok senkit ledegradálni, van, akinél az jön be, de nekem annyira nem életszerű.

2013. júl. 5. 11:58
 18/21 anonim ***** válasza:
Utolsónál a pont!
2013. júl. 5. 12:05
 19/21 anonim ***** válasza:

ledegradálni nem tudsz, max degradálni :)

nos, azt kifelejtettem, h nem vagyunk házasok, és lakbér sincs, mivel a lakás az enyém, így én vállaltam annak minden költségét.

passzív jövedelemből fedezem, tehát ha nem lenne állásom, akkor is lenne miből fürdeni és fűteni, max új ruhát és egyéb vackokat nem tudnék vásárolgatni. bár van spórolt pénzem, de ilyesmire nem szívesen költeném el.

nekem sokkal könnyebb számon tartani a költségvetésemet ha nem dobjuk össze a pénzt. egyikünk sem hagyná kakikban a másikat ha úgy esne, viszont nem büdi a munka, ha nagyon úgy állna a széna, akkor elvállalnánk a minimálbéres melót is amíg nincs jobb, mert fontos a megszokott életszínvonalunk.

2013. júl. 5. 21:36
 20/21 anonim ***** válasza:

köszönöm, hogy kijavítottál. :)

a költség számontartást megértem. Ok, de ezen kívül miért jobb? mitől egyszerűbb?

2013. júl. 5. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!