Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek hogy jobb összeház...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hogy jobb összeházasodni?

Figyelt kérdés

Előbb csak szűk családdal elmenni az anyakönyvvezetőhöz, és napokkal-hetekkel-hónapokkal később tartani a templomit, amire viszont már hivatalos a rokonság és a baráti kör is? Vagy "egyszerre", mármint egy nap alatt túl lenni mindenen, és mindenkit meghívni mindenhova?

Nem akarlak befolyásolni titeket a saját véleményemmel, érdekel, mit gondoltok :)

2013. jún. 30. 13:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem meg az lenne a jobb, ha nem kellene a polgárit végigszenvedni és a templomit is elismernék hivatalosan. Jó lenne, ha lehetne választási lehetőség.
2013. jún. 30. 15:20
 12/19 anonim ***** válasza:
Én egyszerre akartam mindent, nem láttam értelmét, hogy húzzuk halasszunk valamit. A férjem félt a lagzi résztől és szerette volna ha megtartjuk a polgárit novemberben és majd nyáron lesz lakodalom. Egy részt úgy sem lett volna, más részt nagyon gáznak éreztem volna hogy több mint fél éve férjnél vagyok és fehér ruhában parádézom és úgy csinálok mint aki most ment férjhez, úgyhogy ragaszkodtam ahhoz hogy egyszerre minden.Az egyik ismerősöméknek meg volt már az időpont, minden de előtte kb 3 héttel összeadták őket mert hogy beleférjenek valamilyen határidőbe, ez pár éve volt a szocpol miatt. Ezt nem sokan tudták, csak a közeli rokonok kb 10 fő. És a "rendes " esküvőn minden úgy ment ahogy tervezték előtte.
2013. jún. 30. 15:26
 13/19 anonim ***** válasza:
Baranyában is egy nap tartanak mindent
2013. jún. 30. 15:27
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

ismerek egy vallásos házaspárt, akiknek a polgári csak egy kötelező nyűg volt, letudták nagyon szűk családi körben, kosztümben, egyszerű öltönyben az egyik szombaton, a következőn pedig a templomban szép ruhában, igazán ünnepélyes keretek közt mondták ki az igent.

szerintem ha mindkettő van, akkor a polgárinak nem kell akkora feneket keríteni, az csak egy papíraláírás. a templomban fogadalmat teszel, sokkal szakrálisabb, komolyabb eskü mint az állami házasságkötés.

mondom ezt műkedvelő ateistaként.

hozzáteszem, nekem nem létkérdés a házasság. ha lesz, azt is csak kéttanús aláírós verzióban vállalom. de addig még sok víz lefolyik a Dunán...

2013. jún. 30. 15:41
 15/19 anonim ***** válasza:
Mi sem hívunk senkit a polgári esküvőre, csak a templomira, de nem lesz meg hónapokkal a templomi előtt, max egy pár nappal előbb, hiszen akkor most házasok vagyunk-e vagy sem? Inkább időben nagyon egyszerre szeretnénk tartani a kettőt.
2013. jún. 30. 16:23
 16/19 anonim ***** válasza:

11-es válaszolóval egyetértek, én is annak örülnék a legjobban, hogy ha az állam elismerné az egyházi esküvőt is.

De amíg nincs így, addig számomra az az ideális, hogy egyik hétköznap elmegyünk a hivatalba két tanúval aláírni. Majd utána vagy pár hétre rá szombaton pedig megtartjuk az egyházi esküvőt, amire hívunk vendégeket is. Mivel én ezt tartom igazán házasságkötésnek, a polgári csak egy jogi procedúra, nem több.

2013. jún. 30. 16:35
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Az unokanővéreméknek nem volt súlya a polgárinak. Két tanús volt.

A templomira volt mindenki meghívva.

2013. jún. 30. 16:43
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekünk a héten pénteken lesz a polgári, és jövő héten szombaton a templomi. Nem akartuk egy napra, mert a polgári nekünk amúgy sem nagy durranás, a templomi lesz az igazi. Egyrészt költséghatékony, másrészt nem kell a vendégeknek két szertartást végigülni. De közrejátszik, hogy a templomi esküvőnkön 60 kisgyermek lesz, őket és az időseket akartuk megkímélni a hosszú szertartástól. :)
2013. júl. 1. 09:59
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2013. júl. 3. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!