Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hogy jobb összeházasodni?
Előbb csak szűk családdal elmenni az anyakönyvvezetőhöz, és napokkal-hetekkel-hónapokkal később tartani a templomit, amire viszont már hivatalos a rokonság és a baráti kör is? Vagy "egyszerre", mármint egy nap alatt túl lenni mindenen, és mindenkit meghívni mindenhova?
Nem akarlak befolyásolni titeket a saját véleményemmel, érdekel, mit gondoltok :)
ismerek egy vallásos házaspárt, akiknek a polgári csak egy kötelező nyűg volt, letudták nagyon szűk családi körben, kosztümben, egyszerű öltönyben az egyik szombaton, a következőn pedig a templomban szép ruhában, igazán ünnepélyes keretek közt mondták ki az igent.
szerintem ha mindkettő van, akkor a polgárinak nem kell akkora feneket keríteni, az csak egy papíraláírás. a templomban fogadalmat teszel, sokkal szakrálisabb, komolyabb eskü mint az állami házasságkötés.
mondom ezt műkedvelő ateistaként.
hozzáteszem, nekem nem létkérdés a házasság. ha lesz, azt is csak kéttanús aláírós verzióban vállalom. de addig még sok víz lefolyik a Dunán...
11-es válaszolóval egyetértek, én is annak örülnék a legjobban, hogy ha az állam elismerné az egyházi esküvőt is.
De amíg nincs így, addig számomra az az ideális, hogy egyik hétköznap elmegyünk a hivatalba két tanúval aláírni. Majd utána vagy pár hétre rá szombaton pedig megtartjuk az egyházi esküvőt, amire hívunk vendégeket is. Mivel én ezt tartom igazán házasságkötésnek, a polgári csak egy jogi procedúra, nem több.
Az unokanővéreméknek nem volt súlya a polgárinak. Két tanús volt.
A templomira volt mindenki meghívva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!