Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Másod unokatestvérek összeházasodhatnak?
kislány koromban megesett, hogy szerelmes voltam a másodunokatesómba, de inkább olyan plátói rajongásnak nevezném. ma már az is lehetetlen lenne, h megcsókoljam :)
van a világon 1000 ember, akivel jó párost alkothatunk, nem a rokonok közül kell házastársat választani.
Nekem a nagyszüleim első unokatestvérek. Egy alpokaljai kis faluból jöttek, nagyon elzárt, így elég kemény beltenyészet volt arrafelé. Mivel kisebbségiek(vendek), le voltak akkoriban nézve, ezért esély sem volt egy "rendes" házasságra.
Ami nekünk mák, hogy a családban nem volt genetikai betegségre hajlam. Ugyanis a rokonházasságnak nem csak társadalmi, hanem genetikai következményekkel is jár: ha közös génkészletben van egyfajta genetikai betegségre való hajlam, akkor annak az esélye, hogy a gyerekeken kijöjjön, megsokszorozódik.
Ami vicces, hogy másik nagyapám első feleségével unokatestvérek voltak, és azért adták őket össze, hogy egybentartsák a családi vagyont.
A gyerekük elhalt a pociban, az asszony pedig hullamérgezést kapott.
Ezért a dédnagyszüleim gyorsan örökbefogadtak egy lányt. Ez volt a nagyanyám.
Voltam is genetikai vizskálaton emiatt, mert mint kiderült, mindkét ágon voltak durva dolgok. Több betegségre való hajlamot találtak. A biztonság kedvéért az ország másik feléből "hoztam" férjet.
7#
Kedves kérdező!
Sajnálom hogy az ismerősöddel ez történt de akkor is lehetett volna bármilyen baja ha nem lennének rokonok a szülei. Sajnos az a pici kockázat ami egy mákszemnyivel nagyobb mint nem rokonok esetében nála beütött. Én is ismerek rendellenességgel született embereket de egyik se rokonok gyereke. A másod unokatestvérségnél sokkal többet nyomnak a latba a mai káros környezeti hatások a rendellenességek tekintetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!