Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ahol az egyik bizonytalankodik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ahol az egyik bizonytalankodik, szünetet tartana, annak a kapcsolatnak már ugye nincs jövője?

Figyelt kérdés

15 éves kapcsolat. Két éve egyszer volt ilyen (más kérdésekből ismerős lehetek, sajnos sokat foglalkoztat a téma).

Én vagyok a férfi, ráadásul az a "fajta", aki szívesenbeszél a párjával, ha vannak kapcsolati gondok. A párom meg sajnos nagyon konfliktuskerülő, beforduló. Kér éve is ugyanez volt, hogy fagyos lett, elbizonytalanodott, hogy folytassuk-e, pár hónap szappanopoera és pár hét különélés után újra együtt. Node, most, két évre rá, megint ez a helyzet. Ha csak rajtam múlna én megmenteném a kapcsolatot, azért 15 év az nem egy futó kaland. Szeretem is őt, (nyilván van megszokásbeliség is mindkettőnk részéről, amit én, a közhiedelemmel ellentétben nem sorolok az értéktelen dolgok közé) valahogy azt érzem rajta, hogy sem közömbös velem úgy, érzek egy ragaszkodást is, ugyanakkor baromi rosszul esik, hogy mostmár kétévente fel kell merülnie az ilyen szünet, gondolkodási idő stb stb.

A szívem szakad meg, ha belegondolok, hogy elveszítem, de sem társfüggő, sem egy balek nem vagyok/nem szeretnék lenni, ha egy nő irántam nem biztos az érzéseiben, akkor megette a fene az egészet? Vagy rosszul gondolom?

2013. máj. 28. 07:38
1 2 3 4
 1/38 A kérdező kommentje:
A kulcsszavakban az érzéseimet fejezem ki. Nem vagyok egy öntelt elszállt hímmacsó, de az elhidegüléstűrő képességem is véges sajnos.
2013. máj. 28. 07:39
 2/38 anonim ***** válasza:
91%
Igen, ez így van.
2013. máj. 28. 07:59
 3/38 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a férjem olyan mint a feleséged, én pedig inkább megbeszélem a dolgokat. Sajnos én is írtam már erről kérdést...

Nálunk annyiban más, hogy itt én bizonytalanodtam el, hiába szeretem ha ő nagyban tojik az egészre, gyakorlatilag csak egymás mellett élünk, hiába mondok neki bármit, tavolodunk szépen el...

2013. máj. 28. 08:04
 4/38 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem egy PÁRkapcsolat azért PÁRkapcsolat (hangsúly a pár szón) hogy nincs túl sok külügy.

Viszont mindig kell a kommunikáció. Ha ő inkább benyeli gondjait és dirreg-durrog, az nem éppen egy párkapcsolati megoldás.

Hozzáteszem, a házasságomban (igaz ötöde idős, mint a tiétek) volt egy ilyen időszak.

Általában alaposan leveszekedtem vele a végén, mondván (ha nem tudom mi a bajod velem, honnan tudjam? elmondod, vagy barkohbázunk még egy kicsit?)

Talán egy párkapcsolatterapeuta, vagy egy mediátor segíthet nektek, ha ketten nem megy a beszélgetés.

2013. máj. 28. 08:05
 5/38 anonim ***** válasza:
58%
Még annyit hozzáteszek, hogy egy-két hónap, és ha nem változik, el fogok menni...
2013. máj. 28. 08:05
 6/38 A kérdező kommentje:

Nálunk mostanában fog letelni ez a "bűvös" két hónap, amióta megy ez a fadarab életforma.

Magam is elgondolkodtam azon, hogy vajon a megfelelő ember van mellettem?

2013. máj. 28. 08:13
 7/38 anonim ***** válasza:
79%
Mondd meg: mit éreznél, ha örökre szakítanátok? Ha fájna, adhatsz még esélyt, de szólok, hogy ez változni már nem fog!
2013. máj. 28. 08:17
 8/38 A kérdező kommentje:

Hogy a viharba' ne fájna. Rosszabb lenne, mint megözvegyülni. (Képletesen mondva, mert szerintem ha valaki úgy veszíti el, akit szeret, hogy az nem szereti viszont, az rosszabb mindennél.)

Csakhogy tartás és önérzet is van a világon. Az érzéseim, az érte érzett dolgaim és magam sem vagyunk játékszerek, amikkel valaki a szeszélye szerint játszikálhat.

Tehát úgy gondolkodom, hogyha végleg menthetetlen, akkor kevésbé fáj egy gyors búcsú, mint egy hónapokig is eltartó huzavona.

2013. máj. 28. 08:20
 9/38 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy nagyon meglep az is, hogy azt mondta, hogy legyünk kétlakiak. Hogy visszaköltözik az anyjához, de sokat lehetnék én ott is vele.

Viccesen szólva: Komolyan mondom, hogy olyan, mintha valami használati utasításban olvasta volna, hogy a női lélek csak úgy női igazán, ha bonyolult, és most próbál ehhez alkalmazkodni. :)))

Jó ez csak egy kis fekete humor, mert olyan tehetetlennek érzem magam.

Illetve nem biztos, lehet, hogy mindeféle pszichológiai manipulatív "elixír"-hatásokat alkalmazva vissza lehetne könyörögni, csak kérdés az, hogy valaki ŐSZINTÉN akar-e engem, vagy csak ki tudom hozni belőle valami csellel, taktikával, JÁTSZMÁVAL a szociálisan érzékenyt???

Mivel ez nem célom. Én azért úgy szeretnék bárkivel is kapcsolatot, hogy vakon megbízhatok benne.

2013. máj. 28. 08:28
 10/38 anonim ***** válasza:
88%

Ez nekem túl bonyolult! A korábbi dolgokat pedig nem olvastam.

Szóval... Miért nem vetted már réges-régen feleségül? Szerintem akkor ő is másképpen állna a dolgaitokhoz. Lehet, hogy egy ideig várta-várta, most meg már beletörődött. Te meg ennek az utórengéseit érzed.

Nyilván köztetek már erősebb a ragaszkodás, mint egy pár éves kapcsolatban, ezért köttök ki újra-és-újra egymás mellett.

Én a holtomiglan, holtodiglan élettársi kapcsolatokban nem hiszek...

2013. máj. 28. 08:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!