Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetnék együtt egy szakmabelivel? Szerintetek erre lesz esély?
27 éves lány vagyok és most éppen egyedül. Túl vagyok pár kapcsolaton és arra jöttem rá, hogy nem olyan nagy "sznobizmus", amikor valaki azt mondja, hogy az orvos orvossal, mérnök mérnökkel...stb.stb. Nekem a kapcsolataim a vége felé mindig azért mentek úgymondd tönkre, mert én hajtottam a dolgaimat és erre a másik megorrolt. Nem olyan életpályám van, ami abból áll, hogy rendszeresség. Nem olyan, aki reggel 8-kor munkába megy és du. 5-kor meg haza és akkor már nincs "semmi" ehhez kötő dolog. Nekem olyan életpályám van, ami össze-vissza időket igényel és sok gyakorlás és próbát. Gondolom kitaláltátok. Előadóművész.
Eldöntöttem, hogy én egy olyan párt szeretnék magamnak, aki szintén szakmabeli. Úgy gondolom, hogy egy ilyen ember érti meg a legjobban a lelkivilágomat és ezzel az egésszel járó cécót. Én se lennék ideges, ha neki csúszik be a romantikus esténre egy fellépés. Elmennék vele, mert hát egy szakma, érdekel. A volt partnereimet ez nem érdekelte. Egyedül mentem el mindig szerepléseimre. S ha nem is egyedül, akkor se volt olyan igazi az érdeklődésük és a legrosszabb az az, hogy nem lehet velük erről témázni, mivel nem értenek hozzá.
Lehet hogy ez most rossz dolog, hogy ilyeneket írok, de ti hogy gondoljátok?
Szeretnék megismerni hasonszőrű embert, de sajnos eléggé nehéz ebben a rétegben találni valakit, mert nagyon sokat el vannak szállva maguktól. Lehangoló. Vélemény?
"Szeretnék megismerni hasonszőrű embert"
Tessék, én az vagyok, de nem biztos, hogy örülni fogsz a válaszomnak.
Azzal kezdem, hogy előadóművészi végzettségem van.
(Azaz nekem van "papírom" is róla.)
Továbbá sok-sok éve vagyok már a pályán.
Neked milyen végzettséged van?
Konzervatórium? Színművészeti? Artistaművészeti? stb...
Azért kérdezem, mert a kérdésedből nagyon az tűnik ki, hogy te "csak kinevezted magad előadóművésznek", mivel teljesen dilettáns dolgokat írsz le!!
pl.: "Én se lennék ideges, ha neki csúszik be a romantikus esténre egy fellépés. Elmennék vele, mert hát egy szakma, érdekel."
Basszus!
1. Itt nincsen 1 db. becsúszás, hanem kemény szervezés és évi 2-300 fellépés.
2. Továbbá örülünk, ha a kellékekkel beleférünk egy db. szgk.-ba, ezért senki nem viszi el a fellépésekre a barátnőjét, az anyukáját, vagy a kiskutyáját.
3. Jobb, ha nem is tudnak róla, hogy mi zajlik a fellépések után!! (Természetesen szigorúan csak másoknál!)
4. Isten mentsen meg egy "szakmabelitől" még odahaza is!
Neked egy egy olyan teljesen naív "civil" partner kell, akit lenyűgöz a "művészi nagyságod" és el is hiszi ezeket rólad.
Bocs!
...és elnézést, ha esetleg tévedtem, csak már marhául elegem van a sok önjelölttől, akik azt hiszik, hogy azért mert sorba állhattak az X-faktor 427.-ik válogatásán, már "előadóművészként" tetszelegnek az ismerőseik és az utcabeli szomszédok előtt!!
Amennyiben persze, a próbák alatt pl. a napi 6-8 óra intenzív zongora gyakorlást értetted pl, akkor az elnézésedet fogom kérni.
üdv.: egy valódi előadóművész
40-es/F
* Most olvastam, hogy előttem írt egy klarinétozó hölgy.
Ő jól összefoglalta a lényeget, és ügyesen megoldották a párjával a családi életüket is.
Amúgy egyetlen civil sem viseli el, hogy mi éjjel még fent merünk lenni és pl. hajnali 3-kor jut eszünkbe egy-egy olyan dolog, amit azonnal ki is szeretnénk próbálni, mert reggelig nem várhat!
...és a holnapi fellépés során már esetleg be is építjük...
Hmm akkor csak jól éreztem én, h a kérdező max annyira előadóművész, h a tanévnyitón őt is megkérték, h szavaljon el két versszak Petőfit.
Én bár nem vagyok az, de ismerek közelről jópárat és valóban nem ilyen a hozzáállásuk.
Nem olvastam el minden hozzászólást, de pl. a 10-essel nem értek egyet. Nem hinném, hogy az a megoldás, hogy külön kell élni. Persze ha Nekik ez megfelel rendben van, de én megbolondulnék ettől az életstílustól. Nem azért mert féltékeny lennék vagy ilyesmi. Egyszerűen hiányozna a párom, hogy nem jön haza, hogy nincs egy közös otthonunk, hogy nincs akinek néha főzni, ilyesmi. Ezek a dolgok, amik szerintem azért hozzátartoznak egy párkapcsolathoz...
A párom orvos lesz, nekem meg pszichológus diplomám van. Sosem tudom miről beszél, amikor a szakmai dolgait meséli nekem, de örömmel végighallgatom. Ugyanúgy ő sincs nagyon témában, mikor pszichoterápiákról beszélek neki, de ő is meghallgat, egy ideje már értjük egymás dolgait.
De a szakmán túl imádjuk egymást, talál a szó, remekül kijövünk, sokat nevetünk, megértjük egymást. És ez számunkra fontosabb a szakmánál...
Szerintem Kérdező, ha megtalálod azt a bizonyos nagy Ő-t akkor őt fogja érdekelni a szakmád, szívesen elmegy az előadásaidra és szívesen beszélget Veled szakmai dolgokról. Én hülyeségnek tartom, hogy orvos, orvossal, mérnök, mérnökkel...nem lenne kicsit unalmas? :)
Üdv
Bocsi, hogy ezt mondom, de neked nem társ kell, hanem egy rajongó. Elmegy a fellépéseidre, meghallgatja, hogy egész nap az előadóművészetedről csacsogsz (amúgy tényleg nem tudsz másról beszélni, csak erről?), körülrajong, stb...
Én gépészmérnök vagyok és nem tudnék egy szakmabelivel együtt lenni. Elegem van azokból a szakbarbár kollégákból, akik nem tudnak egy kerek mondatot összerakni a világ dolgaival kapcsolatban, nem érdekli őket semmi, csak a szakma. Ha egész nap azt hallgatom, hogy technológia, gyártás, csavar, feszültség, eltört, korrózió, eszterga, CNC, stb... nem akarom még otthon is ezeket hallgatni. Szeretem a szakmám, de ez azért már sok lenne.
A párom amúgy jogász. Jól kiegészítjük egymás szerintem.
Azért elég érdekes válaszok jöttek. A klanrinétos hölggyel értek egyet. Én is ezt tapasztaltam, hogy akkor volt könnyebb, amikor külön laktunk. Én viszont abba a hibába estem mindig, hogy hamar összeköltöztünk.
A 40F-nak meg mondom, hogy akkor nem csak én vagyok a "kókler", hanem ő is, mivel lehet hogy neki nem volt még becsúszott fellépése, de nekem igen volt már. Ezer esetben megtörtént már az, hogy egy-egy kisebb koncert előtt betegség miatt kihullott a korrepetítor és nekem kellett azonnal beállnom. Van ilyen.
Ja, s igen napi 6 órát gyakorlok. Most épp ebédszünetem van, mert 5-kor keltem. S fáj is a hasam "egy liter" kávétól, amit megittam már eddig.
Azt egyébként k.szottul utálom az emberekben, hogy mindig csak a körítéssel foglalkoznak, s nem azzal amit valójában kérdeztem. Most nem az én szakmai tudásomat és referenciámat kell firtatni, mert ez most kvára senki se érdekel. Engem a kapcsolati rész érdekelt volna, hogy arról hasonló embereknek (mint pl a klarinétos) mi a véleménye.
S nem negyvenes "öltözőben kefélős" férfiak észosztása érdekel.
Ja, s még egy valami! Érdekesen nálunk koncert után nem szokás összek.úrni mindenkivel. Szóval inkább én kérdőjelezném meg, hogy vajon a kedves "40F" milyen körökbe jár...
...jaaaaa, hogy a kék Angyal melegbisztróba. Aaaaz más. :D
Na kérdező ha akkora sztár vagy küldesz nekem linket a honlapodról priviben?
Csak, h ne legyen reklám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!