Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha feleségül veszek egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha feleségül veszek egy norvégot, akkor a gyermekeink milyen állampolgárok lesznek?

Figyelt kérdés
7 éve élek kint Osloban! Én magyarállam polgár vagyok! Soha nem is kérvlnyeztem a norvég állampolgáságot. 5 éve élek együtt egy norvég származásű hölgyel. Aki most teherbe esett. És ennekkapcsán szóba került hogy össze is házasodunk! Ha a gyerek születése előtt még össze házasodunk akkor a gyerekeink milyen államporlgárok lesznek?

aug. 24. 17:25
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
norvég, de szerintem akkor is ha nem házasodtok össze.
aug. 24. 18:01
 2/8 anonim ***** válasza:
32%
Én úgy tudom, magyar állampolgárságot fog kapni, mert te magyar vagy. De a norvég jogszabályt nem tudom, hogy működik.
aug. 24. 18:13
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Gondolom ennyi év után már tudsz norvégul (én tudok), itt a részlet a hivatalos oldalról:

Hvis du er født 1. september 2006 eller senere, og har norsk mor eller far, ble du automatisk norsk statsborger da du ble født. Dette gjelder uansett om du ble født i Norge eller i utlandet, og uansett om foreldrene dine var gift eller ikke.

Magyarul ha az egyik szülő norvég, akkor a gyerek is az lesz, függetlenül attól, hogy házasok vagy sem, és akkor is, ha nem Norvégiában születik.

[link]

aug. 24. 18:21
 4/8 A kérdező kommentje:
3-as! A le írásod alapján csak a norvég állampolgárságot kapják meg a gyerekek. A Magyart miért nem?
aug. 24. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
92%
#4 a norvég oldalon miért írnának arról, hogy kap-e magyar állampolgárságot? Ugyanazt tudod tenni, amit mindenki más is: beírod Google keresőbe a kérdésedet és hivatalos oldalakról beszerzed az infót. Most mi keresgéljünk helyetted?
aug. 24. 19:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Van a vérségi elv. Miszerint szülők után kapják az állampolgarságot. Tehát kettos állampolgárok lesznek norveg es magyar.

Az meg hogy papir is legyen rola itt is anyakonyvezni kell. De nem fontos de papir miatt jo kulonben itthon nem látja el oket az egészségugy se, csak ha élethalál.

"A magyar állampolgárisági jogban ismert a leszármazási/ vérségi és a területi elv is.

A leszármazási elv (ius sanguinis) a természetes személyek oldaláról biztosítja az állampolgárság „átöröklésének” a lehetőségét, azaz a gyermek születés tényével, automatikusan a felmenője állampolgárságát megszerzi. A magyar állampolgárság automatikusan a születés ténye folytán keletkezik."

[link]

aug. 24. 20:07
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

A norveg anyakonyvbe csak a norveg allampolgarságot irják be a magyarba meg csak a magyart.

De szuletessel automatice kettős állampolgárok.(ha van apasági vagy házasság stb.)

aug. 24. 20:09
 8/8 anonim ***** válasza:
91%
Norvégiában miért kaonák meg a magyar állampolgárságot? Alapból mindkettőt megkaphatják, csak anyakönyveztetni kell őket mindkét országban.
aug. 25. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!