Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit csináljak, ha a férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak, ha a férjem alkoholista, de amúgy mindent megcsinál, nem járkál el itthonról stb.?

Figyelt kérdés

Előre leszögezném, hogy nem szeretnék elválni, úgyhogy aki csak ennyit tud írni, az feleslegesen vesztegeti itt az idejét.

Na szóval a helyzet, hogy a férjem minden este iszik, nagyon ritka, ha nem, főleg sört, de nem ritka, hogy egy-két pohár (feles) töményet is iszik, főleg az utóbbi időben, hisz azt kapott szülinapjára a két testvérétől, illetve a szüleitől is... Nem nagyon értem őket, mert mind az anyja, mind a kisebbik testvére helyteleníti, hogy ennyit iszik, közben meg 3 üveg töményet vesznek neki... Na mindegy, most ez aktualizálta bennem ezt a kérdést, de nyilván nem az ő hibájuk.

Az a bajom, hogy nem tudok rá teljesen haragudni, mert (egyelőre) nem olyan szintű alkoholista (vagy legalábbis jól bírja a piát), hogy ennek bármilyen hátrányát érezzem. Ugyanúgy megcsinál mindent, csak este fele iszik, de nem annyit, hogy ne lehessen vele ugyanúgy értelmesen beszélgetni még utána, nem vezet ittasan, nem járkál el itthonról stb. stb., sorolhatnám, de a lényeg, hogy minden másban oké, tehát csak a tudat zavar, hogy alkoholista, hülyén hangzik, de ezen kívül nincs más hátránya (egyelőre). Apám is alkoholista volt, később anyám is az lett az új férje mellett, tehát van tapasztalatom... Na hozzájuk képest ég és föld... Ők este már összevissza beszéltek, meg hát volt ott minden, nem is akarom feleleveníteni... Pedig mennyiségben ők se ittak sokkal többet, csak nyilván már rosszabbul bírták ez évek alatt. Szóval ha biztosan tudnám, hogy ilyen marad a férjem, mint most, nem is lenne problémám, csak ugye félek, hogy előbb utóbb ő is olyan lesz, mint a szüleim.

aug. 18. 23:15
1 2 3
 1/23 he84 ***** válasza:
100%
Ezt mondd el neki is és beszéljétek meg őszintén.
aug. 18. 23:37
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Függő kezd lenni. Vagy már az, mivel rendszeresen csinálja. Nem nehéz rászokni, mert egy kicsit ellazít, jobb kedved lesz tőle, főleg ha nem földig iszod magad hanem csak mértékkel. De hiába a mérték, ha rendszeres a téma. Alapvetően sem tesz jót az alkohol nagyobb mennyiségben, rendszerességgel.

Te magad nem sok mindent tudsz tenni. Beszélsz vele erről. Próbálod rávezetni a dolgokra, de ha ő erre nem vevő akkor nehéz.

aug. 18. 23:40
 3/23 anonim ***** válasza:
86%
A magyar valóság sajnos sokakat berángat az alkoholizmusba.. Próbálj vele higgadtan beszélni erről.
aug. 19. 00:43
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

" Na hozzájuk képest ég és föld..."

Még!!!

aug. 19. 01:38
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp a lejtő meredekebb szakaszán robog már, ne legyenek nagyon illúzióid! Az emberek túlnyomó része ezen a ponton egyedül nem tud visszafordulni, ez van. Az a kevés meg egyszerűen bekattan és abbahagyja, nem foglalkozik semmivel (tkp ezt szereti az alkoholban is, na az alkohollal és minden baromsággal kapcsolatban megcsinálja tisztán is ugyanezt, és működik neki). Valószínűleg nem megy magától, jó eséllyel hosszas, folyamatos belső munka eredménye ez a bizonyos bekattanás náluk is.
aug. 19. 05:53
 6/23 anonim ***** válasza:
73%

Nem biztos hogy ez lesz rosszabb. Van aki tényleg meg tud állni ennél. De a valószínűbb az hogy nem.

Én "csak" 8 hónapot vesztegettem el az időmből egy alkoholistara. Egyre jobban kiabrandul az ember, hiába van mellette jó is. Ha nem akar változni akkor bizony el kell gondolkodnod a váláson, mert előbb utóbb akarni fogod.

aug. 19. 06:17
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

beteg lesz nagyon hamar, + az anyagi vonzata is érezhető lesz idővel.

valószínűleg pót cselekvés vmi miatt az okát kéne feltárni hogy mi a baj, bánat? unalom? stb... segíts rajta úgy hogy ne erőltesd.

aug. 19. 07:00
 8/23 anonim ***** válasza:
62%

Semmit se csinálj, neked ez a látott minta. Komolyan! Vannak akiknek ez járhatatlan út, mert gyerekkorban nem ezt látták, sőt ennek az ellentétét, így olyan férfival aki csak poharat emel a szájához is, ignorálják. Ilyen a családon belüli erőszak is, vannak akiknél ez megszokott, mert ezt látták.

Nálad alkesz szülői minta volt, így neked az mindig is elfogadott, természetes volt, hogy a párod/-jaid is ilyenek. Pl. nekem nem ez az elfogadott, sosem voltak ilyenek. Ezért mondom mindenkinek, hogy a gyerekkor a meghatározó a felnőtté válásra nézve. Ismerkedéskor meg a legfontosabb megkérdezni a gyerekkoráról és a családjáról, csak hogy elkerülhető legyen a meglepetés.

aug. 19. 07:03
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
El kéne mondani neki, hogy ez nem lesz így jó, árt magának vele.
aug. 19. 09:24
 10/23 anonim ***** válasza:
51%
Nekem volt egy exem aki szeretett iszogatni hétvégén esténként és mondtam neki, hogy ha nem fejezi be, megérzem, látom rajta a piát azonnal elhagyom. Lemondott róla. Azt mondta, hogy amúgyis "stresszoldásra" használta. Végül szakítottunk, de más okból kifolyólag. Annyit akartam ebből kihozni hogy ha szeret téged akkor ő is leteszi az italt. Először próbáld meg szépen elmagyarázni neki, hogy akármi is bántja, stresszeli nem megoldás rá az alkohol mert még mélyebbre süllyed. Ha nem ért belőle akkor adj neki ultimátumot mint én tettem. Alkoholistával ne tedd magad mert rá fogsz fázni alaposan.
aug. 19. 10:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!