Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kezdeni azzal az érzéssel, ha szeretnék házasodni, de valahogy olyan sok kockázatot látok benne, hogy inkább bele sem vágok?
Végülis akárhogy nézzük azért mi így kollektíven, mint emberiség ilyen hosszútávú kapcsolatok, házasságok terén elég sz.rok vagyunk. Alapból több, mint a házasságok fele válással végződik és azok közül, akik nem válnak el, de csalják egymást vagy csak gyerekek, hitel miatt maradnak együtt kényszerből olyan kb még egy 15-20%. Vagyis legalább kétharmados többségben vannak a rossz házasságok. És mégis továbbra is olyan erős a társadalomban ez a fajta normatív viselkedés, úgyis, hogy látható mennyire nagy a bukás esélye.
Persze a legtöbb ember valószínűleg nem gondol ezekbe bele és azt hiszi ő kivétel lesz, aztán ez vagy bejön, vagy nem. Azért mégis jó dolog tartozni valakihez, vagy valami közös életet építeni, élmények átélni, de ugyanakkor meg nagyon is meg lehet szívni, az egyedüllét meg stabil, közepes és kevesebb kockázatot hordoz. Gyűlölöm ezt az érzést, de igazából az idősek is azt mondják, hogy kell egyfajta jóindulatú vágyvezérelt naivitás is, másképp senki sem házasodna.
Bizony elég nehéz, az emberek nem nagyon néznek magukba. Legrosszabb, amikor te tényleg komolyan gondolod, akit a társadnak hittél pedig átver. Sokan évekig megjátszák magukat. Írom ezt elváltként, egy kisgyerekkel.
Nem, én sem vagyok szent, számtalan hibám van és a kapcsolataimban is rengeteget hibáztam. Mégis arról álmodom, hogy lesz valaki, akivel közös célokat tűzünk ki és dolgozunk is érte. Hogy valaki nem csak a jóban lesz mellettem, hanem a legrosszabb napokon is fogja a kezem, támogat, természetesen kölcsönösen.
Rájöttem, hogy a szerelem nem rózsaszín köd, hanem egy tiszta dolog. Fejben is szereted a másikat azért aki, jó és rossz tulajdonságaival együtt.
Azt tapasztalom, hogy az elején megy a színjáték, a bevágódni akarás, később pedig előjön az ember valódi énje, ami már közel sem olyan, mint az eljátszott szerep, amibe beleszeretett a másik.
Továbbá ott van a társadalmi nyomás, hogy alapíts családot. Nem mindenkinek való ez. Mindenki tudja, mivel jár, de mégis meglepődnek, amikor eljönnek a szürke hétköznapok. Na itt kell kitartani a másik mellett, itt kell dolgozni a kapcsolatért/házasságért, másképpen nem megy. Ne azért legyünk házasok, hogy legyen egy biztos pont, ahova hazamehetsz, de közben egy másik életet akarunk vagy kettős életet élünk.
Vágyvezérelt naivitás, ebb
Szóval vágyvezérelt naivitás, ebben van valami. Az ember nem akar egyedül megrohadni.
Bocsi, csak véletlen elküldtem hamarabb.
Érdemes magunkba nézni, hogy mit tudunk nyújtani és fel kell mérni, hogy mit várunk el a másiktól. Tudni kell, mit akarunk az életben, mit élvezünk az ágyban. Az a legjobb, ha minnél közelebb vannak az igények.
Másképpen nem fog menni.
7
De, a házasságok fele válással végződik. Inkább te honnan szeded az ellenkezőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!