Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan érjem el, hogy egy nárcisztikus elhagyjon?
Nem gondolom hogy el tudod érni, max ha megcsalod, de az milyen már?!
Szerintem közöld vele hogy vége és hogy menjen el.
Másképp nem megy.
Már nem egyszer közöltem, semmi nem hatja meg!
Én is a megcsalásra gondoltam,de utána meg én leszek szarnak beállítva.
Kedves Kérdező.
A Kovács Balázs (A bennfentes) és Vinter Éva (EvaVinter) videói alapján a leghatásosabbnak a kőszikla/szürke arc módszer bizonyul.
Összefoglalva a lényeget.
A nárcisztikus a környezetének a visszaverődése. Interakció nélkül nincs identitása.
Folyamatos figyelemre vágyik. Ha nem kap figyelmet, csak asszertív visszajelzéseket, és nem bír kibillenteni a nyugalmadból, nem tud mit csinálni önmagával, és elmegy.
Neki a figyelem ugyanaz mint neked az oxigén. Egy ideig kibírja, lehet hónapokig is, de előbb-utóbb eljut a nárcisztikus összeomlásnak nevezett jelenség közelébe.
Úgy is hívják, hogy nárcisztikus üzemanyag/nárcisztikus ellátmány. Neki csakis erre kell a többi ember, a szórakozáson túl.
Ha feltetted a kérdést, felételezem, hogy rendelkezel némi lelki önállósággal, határozottsággal, és képes vagy megvédeni az énhatáraidat.
Ha nem megy, keress egy szakembert akinek a szakterülete a poszttraumás stressz zavar.
A bennfentes
https://www.youtube.com/@bennfentes77/videos
EvaVinter
https://www.youtube.com/@evavinter/videos
Ha tudsz angolul és érdekel - még Sam Vaknin.
Ő egy összeomlást szenvedett, gyógyult ex-nárcisztikus.
A magyarok közül Balázs autentikusabb, Éva választékosabb és szakszerűbb, de nem volt áldozata a téma középpontjában álló személyiségeknek.
Balázs vagy maga is az volt, vagy áldozat lehetett valamikor.
Általános pszichológiában eddig Dr. Maróti Emesét találtam a legjobbnak. Ő értette meg velem a trauma fogalmát, a gázlángozást, és a határhúzást.
Életmenedzsment
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!