Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házasság csak egy papír?
Páromnak nagyon nem. Nekem mint nő, igen.
Nálatok ez hogy van?
Én úgy gondolom hogy a házasság csak egy papír, amivel több közünk, jogunk lesz egymáshoz. Néhány dologban könnyít az életünkön.
Párom szerint óriási elköteleződés és lelkileg nagyon fel kell rá készülni.
Meg tudom érteni őt. Neki amúgy is nehezebb. El kell határoznia magát, megvenni a gyűrűt, feltenni a kérdést.
Én úgy vagyok vele, hogy össze költözésünk után 6 hónappal már olyan mint ha házasok lennénk. Ennek két éve. Ha elvenne, a nevemen kívül csak annyi változna hogy aláírhatok helyette, meg 1-2 apróság.
Eleve, ha össze költözök a szerelmemmel, azt komolyan veszem.
Nyilván könnyebb kilépni a kapcsolatból így, mint egy házasságból. De vannak olyanok is, akik tojnak arra hogy házasok és simán lelépnek válás nélkül.
Kinek mit jelent a házasság?
Azt is írd oda hogy férfi vagy vagy nő kérlek.
A házasság 90%-ban egy vagyonközösséget jelent, egy gazdasági-pénzügyi szövetség 2 ember között.
Jogilag ennyi. Például ha a házastársad kórházba kerül és te nem látogatod annak SEMMILYEN JOGI KÖVETKEZMÉNYE NINCS.
Tehát a házasság még csak nem is egy kölcsönös segítségnyújtási egyezmény...
Ugyanakkor ha a vagyont nézzük, akkor minden szerzett ingatlan, ingóság olyan mintha fele-fele lenne a részetek, miközben jóllehet az egyik félnek jóval több érdeme van abban.
A házasság 21. századi formájában egy totál félreértett konstrukció, érzelmi töltettel ruházzák fel, miközben ez a "papír" tök másról szól.
Az, csak egy papír, aztán jön a szívás, HA esetleg elváltok.
Elég ha a másik fél nem akar válni és mindenféle szrságokkal húzza a dolgot - ismerősi körben 4 éve! húzódik a válás.
Szóval... nekem nyolc, nem vagyunk házasok, nem is akarok házasodni.
A kórházba meg egyébként is beeengednek, mert van nyilatkozat amit szépen kitöltesz és nálad van - vagy a lakásodban.
Mi is kitöltöttük aláírattuk, bármi van, barát-barátnőként látogathatunk és dönthetünk a másikról.
Apasági nyilatkozat, kórházi nyilatkozatot stb.
Számomra ezek megalázóak lennének, mintha nem is lennénk egy család (jogilag nem is)
Mindent nyilatkozatokkal kell bizonygatni? Miért nem lehet akkor szépen összeházasodni, ha két ember szereti egymást és együtt tervezi a jövőjét?
"Elég fura, hogy a házasságkötés előtt ezekre nem hívják fel a figyelmet és így kötik a felek a szerződést fel sem mérve, hogy valójában mekkora gazdasági döntést hoztak."
Teljes mértékig egyetértek. Egyáltalán úgy írnak alá valamit, hogy nem is teszik eléjük a szerződés pontos és részletes szövegét. Elképesztő az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!