Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Janika1177 kérdése:
Esküvői szertartást követően melyik ujjon kell viselni a karikagyűrűt a férfinak?
Figyelt kérdés
Sok helyen azt írják hogy a jobb gyűrűs ujjon kell.
De nekem van egy születési rendellenességem a jobb kezemen a mutató ujj és a középső ujj össze nőtt. A gyűrűs ujjam nem tudom rendesen ki nyújtani olyan mint ha félig be lenne hajlítva s oda nem igazán tudok gyűrűt fel húzni.
Többnyire bal kezes vagyok. Sok mindent bal kézzel teszek. Ennek fényében a bal kezem erősebb mint a jobb
2024. febr. 14. 08:25
1/9 anonim válasza:
Akkor nyilván a bal kezeden viseld.
2/9 anonim válasza:
Én úgy tudom, bal kézen "kell" egyébként is, valami olyasmi okból kifolyólag, hogy onnan egy ér közvetlenül a szívbe vezet. Esküvő előtt az eljegyzési gyűrű van a bal kézen, majd utána oda kerül a karikagyűrű, az eljegyzési pedig át a másikra, amennyiben hordják tovább. De ott hordó, ahol kényelmes, nem zavar. Én pl az eljegyzési gyűrűm is a jobb kezemen hordom, mivel egy fél mérettel még így is nagy lett és félek, hogy elhagynám, a jobb gyűrűsujjammra meg pont jó.
4/9 anonim válasza:
Nálunk jobb kéz gyűrűsön szokás, de nyilván semmi sem "kell". Ismerek olyat, aki az egyik kisujján hordja, mert már csak oda megy fel neki. :))
6/9 anonim válasza:
Én úgy tudom :
Eljegyzéskor a jobb gyűrűsre kerül.
Aztán mikor hivatalosan egybe keltek a balon kell hordani.
De semmi nincs kőbe vésve! Nem ezen múlik!!
7/9 Kései Sirató válasza:
Szokás szerint magyarként a jobb kezeden kellene viselned, de pl. a franciák és a románok házasságkötés után bal kézen viselik, szóval ez csak egy szokás, semmi több.
HA neked jobban esik a jobb kezeden, viseld azon!
8/9 A kérdező kommentje:
Az baj hogy a jobb gyűrűs ujjamra nem megy fel a gyűrű. A balon tudok hordani gyűrűt
2024. márc. 18. 20:43
9/9 Kései Sirató válasza:
Akkor vagy a balon, vagy elviszed ékszerészhez és kitágíttatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!