Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Azért megy tönkre ennyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azért megy tönkre ennyi házasság, mert úgy mennek egymáshoz, hogy a h.lye is látja, hogy nem is illenek össze?

Figyelt kérdés
A ti ismerősi köreitekben is azt látjátok, hogy sok ember feleslegesen házasodik meg? A párjával nem épp a szerelem mintaképét testesítik meg.....
2023. dec. 6. 12:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbbször igen. Van egy kapcsolat, amiben már az első pillanattól kezdve problémák vannak, de akkor még nem tulajdonítanak neki jelentőséget, később meg vagy "megszokásból", vagy társfüggés miatt, vagy a másik manipulatív agressziója miatt, vagy azért, mert "ha már ennyi időt beleáldoztam, akkor nem hagyom veszni (inkább még 50 évet eldobok a frászba)" együtt maradnak, megházasodnak, és csak akkor jönnek rá, hogy tényleg nem működik, amikor már jócskán házasok, vagy netán gyerek is van.
2023. dec. 6. 12:29
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Inkább sok a párkapcsolatra eleve alkalmatlan ember.

A szerelem általában megvan, csak ez édeskevés.

2023. dec. 6. 12:30
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Én is ezt látom. Bár én a szerelmet sem szoktam látni. Annyi az alapja a legtöbb kapcsolatnak, hogy "ez az ember úgy birizgálja a lábam közét, ahogy szeretem".
2023. dec. 6. 12:36
 4/12 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem igen. Ugyanakkor azt is látom és tapasztalom, hogy mennyire nehéz olyat találni, akivel úgy igazán, minden lényeges szempontból összeillik az ember. Ha nincs szerencséd, kb. lehetetlen is. Ennek tudatában megértem azokat is, akik így házasodnak. Én nem lennék rá képes, egyedül fogok megöregedni és végül feldobni a talpam, de szerintem elismerhetjük, hogy ez sem jobb semmivel, csak másképp rossz. Az idő telik, az ember nem várhatja vagy keresheti akármeddig a hozzá passzolót, nem reális, különösen, ha gyereket, családot is akar.
2023. dec. 6. 12:47
 5/12 anonim ***** válasza:
98%

Sokan a kilátástalan jövő elől menekülnek egy másik ember mellé.

Ha már valaki eléri azt a kort hogy "illene" neki elkerülni a szülői házból, akkor sokan úgy érezhetik, hogy nincs más választásuk csak ha minél előbb összejönnek valakivel. Ugyanis egyedül ma már szinte lehetetlen lakáshoz jutni vagy egyáltalán családot alapítani. A nagy többség nem örököl, nem támogatják a szülők (mert nem tudják), így sokkal nehezebb egyedül boldogulni.

Van ismerősöm aki a "majd lesz valahogy" elvet követve összeállt egy vallásosabb pasival (hátha tovább tart a házasság), és első dolga volt teherbe esni, hogy be is biztosítsa magát. Mert egyedül alig keresett valamit, albérletre sem futotta neki. Ilyenkor a házasság az egyetlen "kiút" (otthon sem maradhat a végtelenségig), mert abból még kisülhet valami jó. De sokszor előfordul hogy 10-20 év múlva válás lesz a vége.

A jövő kilátástalansága szerintem nagyobb hajtóerő hogy valaki mellett kikössön az ember. Persze van benne meggondolatlanság, szexuális vágyak dominálása, rossz önismeret, rossz szülői minták, kötődési problémák stb is.

Azért azt is említsük meg, hogy nem minden házasság rossz, vannak akik jól választanak, de sajnos egyre kevesebben.

2023. dec. 6. 12:59
 6/12 anonim ***** válasza:
14%

5 valahol igazad van meg Bem is .

Van alapja amit mondasz DE!...

Lássuk be az ember is társas lény!!

Remélem ezzel el mondtam minden lényeges dolgot

2023. dec. 6. 13:10
 7/12 anonim ***** válasza:
97%

Attól hogy az ember társas lény még nem oldja meg ezeket a problémákat.

2023. dec. 6. 13:28
 8/12 anonim ***** válasza:
94%

Nem, persze hogy nem oldja meg.

Ahogy az sem ha csak azért vannak együtt hogy ne legyenek egyedül, mert társas lények.

2023. dec. 6. 13:32
 9/12 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem nincs így. Persze megvan ez a réteg is, de szerintem sokkal rosszabb az, amikor egyébként minden jó, csak 10-20 év után megromlik. És ebből sok van. Illetve hogy valami nehézség lép fel, ami megváltoztatja a dinamikát és túlmutat a kapcsolat képességein. (Beteg szülő, nem várt gyerek, fogyatékos gyerek, baleset stb). Lehet, hogyha ez nem így történik, akkor boldogan élnének vagy ilyesmi.

Én még fiatal vagyok, a korosztályomban nem kezdődött el még az esküvőszezon.

2023. dec. 6. 13:35
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
A legalkamazlanabb az mindig aki mondja ezt.
2023. dec. 6. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!