Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasodni nem sikerült hölgyek bánjátok, hogy nem vagytok azok?
Nincs olyan, hogy "nem sikerült". Max olyan esetben, amikor már ki volt tűzve az esküvő, de előtte lemondták. De ez azért elég ritka lehet.
Én nem azért nem vagyok férjezett, mert "nem sikerült", hanem mert én így akarom.
4 éve vagyunk együtt, egyikünk sem erőlteti a témát, nincs is sok értelme.
Én férfiként azért vettem el a feleségemet, mert egyértelmű, hogy ki az a partner az életemben, aki kiemelkedik a többi közül, és előjogok illetik meg.
Akik azt mondják, hogy "ez csak egy papír", ők a dolognak az érzelmi töltetére reflektálnak. Pláne Magyarországon, ahol a házassági papír szó szerint nulla teljesítménnyel tízmilliókhoz juttathat.
(Én sem vagyok vallásos, ez számomra nem erről szól.)
Jajj cicus, tudod te, hogy miről beszélek 😘
Pl a feleségem joggal tarthat számot a közös vagyon felére, a közösen eltöltött életre, az életem bizonyos területei feletti rendelkezésre, beleszólásra vagy véleményezésre. Persze lehet mondani, hogy ez "papír nélkül is megy", de ez olyan, mint a Bohr-féle atommodell; tökéletesen működik, ha pontosan egy partnered volt valaha. Ha több, mint egy, akkor már minimum kérdéses, hogy mennyire gondolja komolyan valaki az újabb és újabb partnereivel a sorsközösséget.
Félreértés ne essék; én nem a házasság általános érvénye vagy kötőereje mellett érvelek. A házasságok többsége kudarc, amennyiben az én indokaimat tekintjük etalonnak a házasság sikerességére nézve. De az azért mégsem úgy van, hogy összevissza baszunk, és az ugyanolyan, mint elvenni valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!