Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláskor ki fizet kinek?
Teljesen mindegy, ki akar elválni.
A házasság előtt szerzett vagyona mindenkinek jár.
Ha egyik fél ott marad a házban, akkor neki ki kell fizetnie a másiknak a részét (és természetesen akkor ő lesz a 100% tulajdonos a földhivatali tulajdoni lapon is).
Ha egyik fél sem tudja a másikat kifizetni, vagy nem tudnak megegyezni, melyikük maradjon, akkor el kell adniuk a házat és az árát elosztani a házasság előtti tulajdon arányában.
Kérdező! Te jobban jársz ha felkeresel egy ügyvédet, mert látom nem vagy tisztában a jogaiddal. Kérj egyszeri jogi szaktanácsot (kb. 20-35 ezer Ft). Ő majd személyre szabottan (a nálatok fennálló helyzetre) elmondja, hogy milyen jogaid vannak neked, és milyenek a férjednek (van e valamilyen közös hitel, gyerekek, örökség stb). Megéri kifizetni azt a pénzt, és akkor biztos hogy minden jogszerű lesz.
Az is érdekes megfogalmazás hogy a "házasság előtt szereztétek a házat"!
Erről gondolom van hivatalos papír, mármint a tulajdoni hányadról.
Nem igaz. A válás és a vagyonmegosztás két különböző dolog.
"hogy ha én akarok elválni akkor nekem kell fizetnem neki ha elakarok menni, nem akarok már a házban lakni."
EZt nem értem. Az fizet, akié a ház marad. Nyilván.
Ezt így senki nem fogja tudni megmondani neked, mert nem ismerjük a hátteret, mit jelent azt, hogy házasság előtt vettétek?
Kinek a pénzéből, kinek a nevére, mi hogy van? Ez bonyolultabb annál, mintha házasság utáni vagyonközösségben szereztétek volna, itt hogy adjunk választ a, részletek nélkül?
7
Valszeg együtt éltek már a házasság előtt és akkor vették. Ez esetben az is közösvagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!