Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A második feleség gyerekének...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A második feleség gyerekének mindenben kevesebb joga van mint az első gyereknek?

Figyelt kérdés

Nagy korkülönbség esetén például, ha a 2 gyerek közt van 10 év és ugye nagy valószínűséggel a nagyobb hamarabb alapít családot, és van egy üres lakás. Akkor azt értelemszerűen megkapja a nagyobb, a kisebbnek meg majd lesz valahogy? Vagy hogy működik ez ilyen esetekben? Mindig mindenben az első lesz a kedvenc? Vagy igazságosan megoldják a dolgokat, mint nem mozaik családokban?

Remélem nagyjából érthető a kérdés. Véleményeket is és személyes tapasztalatokat is várok:)

2023. ápr. 25. 21:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
46%
#20 Van közös gyerek is…
2023. ápr. 26. 13:04
 22/28 anonim ***** válasza:
69%
Igen ez igaz. Amúgy akkor is meglehet érteni az apát, ha azt oda adja a sajátjának. A kicsinek meg van idő együtt közöset teremteni.
2023. ápr. 26. 13:26
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
#22 Csak azért írtam, mert írtad, hogy örökölni is az idősebb gyerek fogja, ami így nem igaz. A felét örökli az idősebb. Ha lesz még kistesó, akkor még kevesebbet.
2023. ápr. 26. 13:28
 24/28 A kérdező kommentje:

Tisztázzunk pár dolgot. Nem hisztizek, csak foglalkoztat a gyermekem sorsa. Aki egyébként ugyanúgy a férjemé mint a nagyobb, csak később született, amiről nem tehet. Nem mentem hozzá semmilyen gazdag öreg fószerhez😂 5 év van köztünk, és ha annyira gazdag lenne, nem lenne szüksége az én segítségemre.

A lakást nem vette, hanem örökölte, de évek óta nem lakik ott senki. Arra gondoltuk, közösen felújítjuk és kiadjuk, hogy legyen egy kis plusz jövedelmünk. A további sorsáról nem beszéltünk. Akkor még mikor erről volt szó, terhes sem voltam. Ahogy terhes lettem nem is foglalkoztunk azzal a lakással, nem is beszéltünk róla, volt mivel foglalkozni, ezen csak tegnap gondolkodtam el. Nyilván vele is meg fogom beszélni, először itt tettem fel kérdést nem reagálom-e túl.

Nem sajnálom senkitől, ha vér szerinti gyerekem lenne a nagyobb, akkor is érdekelne, hogy a kicsinek is legyen hol élni, szerintem minden normális szülőt foglalkoztat.

És ugyanúgy gyerekének tekinti a kisebbet is mint a nagyobbat, ha ez valakinek nem lenne nyilvánvaló. A hasznos válaszokat köszönöm.😊

2023. ápr. 26. 15:14
 25/28 anonim ***** válasza:
53%

Értem én hogy a gyerek jövője fontos, csak az nem világos honnan veszed hogy a nagyobb bezzeg megkapná a kisebb nem. Egyelőre a feszkót szítod. Érdekes dolog a lakáskiadás, ennyi erővel lehetne feltételezni hogy a te gyereked részesül a penzből, a nagy nem, mivel nem él veletek. ( gyerektartást nem ebből kell fizetni). Szóval a masik gyerek anyja is cirkuszolhatna. Miért nem a saját örökségedet osztogatod?

Máséba meg ne tegyél pénzt,ki tudja mi lesz, semmi értelme.

2023. ápr. 27. 08:21
 26/28 anonim ***** válasza:
71%
Kezd kibújni belőled az anyatigris, véded a saját kölyköd érdekeit, ez teljesen normális. Üljetek le a férjeddel és terítsétek ki a lapjaitokat, ki mit ad bele, milyen céllal és papírozzátok is le. Amíg ez nincs meg, egy fillért ne adj arra a lakásra, és ne is öljetek bele energiát! Te sem vagy bebeiztosítva semmi ellen, a férjed sem, legyenek tiszták a helyzetek ELŐRE. Az mindig egyszerűbb, mint potenciális sérelmeket melengetni, vagy rosszabb: utólag okosnak lenni, amikor már eső után köpönyeg, és lényegesen csökkennek a lehetőségek, ha már bekövetkezett valami "baj".
2023. ápr. 27. 08:33
 27/28 anonim ***** válasza:
0%

Te most tényleg azt hiszed 18+ évig együtt lesztek? Óh te kis naiv...

Hiába játszod az anyatigrist tényleg, azt pont le fogja szarni a bíróság amikor futsz a penzed után amit valaki más ingatlanába fektettél.

2023. ápr. 27. 08:36
 28/28 anonim ***** válasza:
Házassági szerződést írhatnak bármikor, nem kell azt a házasságkötéskor.
2023. ápr. 27. 12:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!