Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A második feleség gyerekének mindenben kevesebb joga van mint az első gyereknek?
Nagy korkülönbség esetén például, ha a 2 gyerek közt van 10 év és ugye nagy valószínűséggel a nagyobb hamarabb alapít családot, és van egy üres lakás. Akkor azt értelemszerűen megkapja a nagyobb, a kisebbnek meg majd lesz valahogy? Vagy hogy működik ez ilyen esetekben? Mindig mindenben az első lesz a kedvenc? Vagy igazságosan megoldják a dolgokat, mint nem mozaik családokban?
Remélem nagyjából érthető a kérdés. Véleményeket is és személyes tapasztalatokat is várok:)
Tisztázzunk pár dolgot. Nem hisztizek, csak foglalkoztat a gyermekem sorsa. Aki egyébként ugyanúgy a férjemé mint a nagyobb, csak később született, amiről nem tehet. Nem mentem hozzá semmilyen gazdag öreg fószerhez😂 5 év van köztünk, és ha annyira gazdag lenne, nem lenne szüksége az én segítségemre.
A lakást nem vette, hanem örökölte, de évek óta nem lakik ott senki. Arra gondoltuk, közösen felújítjuk és kiadjuk, hogy legyen egy kis plusz jövedelmünk. A további sorsáról nem beszéltünk. Akkor még mikor erről volt szó, terhes sem voltam. Ahogy terhes lettem nem is foglalkoztunk azzal a lakással, nem is beszéltünk róla, volt mivel foglalkozni, ezen csak tegnap gondolkodtam el. Nyilván vele is meg fogom beszélni, először itt tettem fel kérdést nem reagálom-e túl.
Nem sajnálom senkitől, ha vér szerinti gyerekem lenne a nagyobb, akkor is érdekelne, hogy a kicsinek is legyen hol élni, szerintem minden normális szülőt foglalkoztat.
És ugyanúgy gyerekének tekinti a kisebbet is mint a nagyobbat, ha ez valakinek nem lenne nyilvánvaló. A hasznos válaszokat köszönöm.😊
Értem én hogy a gyerek jövője fontos, csak az nem világos honnan veszed hogy a nagyobb bezzeg megkapná a kisebb nem. Egyelőre a feszkót szítod. Érdekes dolog a lakáskiadás, ennyi erővel lehetne feltételezni hogy a te gyereked részesül a penzből, a nagy nem, mivel nem él veletek. ( gyerektartást nem ebből kell fizetni). Szóval a masik gyerek anyja is cirkuszolhatna. Miért nem a saját örökségedet osztogatod?
Máséba meg ne tegyél pénzt,ki tudja mi lesz, semmi értelme.
Te most tényleg azt hiszed 18+ évig együtt lesztek? Óh te kis naiv...
Hiába játszod az anyatigrist tényleg, azt pont le fogja szarni a bíróság amikor futsz a penzed után amit valaki más ingatlanába fektettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!