Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Tényleg sokkal nagyobb a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg sokkal nagyobb a válási arány a gyerekes családoknál, mint a gyerekteleneknél?

Figyelt kérdés

Régebben (mostanában már nem annyira) sok olyan kérdést olvastam, hogy a gyerek után tönkremegy a kapcsolat, meg hogy egy pár év és úgyis elválnak a szülők, stb.

De viszont sok olyan család van a környezetemben, ahol még eddig egyáltalán nem romlott meg a párkapcsolat, hanem pont, hogy inkább jobban szeretik egymást, sokkal szerelmesebbek lettek egymásba, és minden mélyponton megpróbálták helyrehozni a kapcsolatot.

2023. ápr. 12. 19:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez sajnos mai éretlen gondolkodású ember miatt van. Sokan úgy kezdenek bele egy kapcsolatba, hogy nincsenek tisztában a következményekkel és utána egyikőjük sem akarja vállalni a felelősséget. Nagyon sok fiatal azt hiszi hogy ő minta szülő lesz mert a gyerek nevelés milyen könnyű.
2023. ápr. 12. 20:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Aztán eltöltötök egy hetet ketten a gyerekkel, mindenki fáradt lesz és hirtelen senki nem akarta ezt az egészet na és itt van a fordulópont.
2023. ápr. 12. 20:01
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, ez nagyon nagy felelőtlenség.

Inkább akkor maradjanak gyerek nélkül az ilyenek, ne fogjanak bele

2023. ápr. 12. 20:03
 4/9 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem sokan a nyomás és a kötelezettség érzés miatt vállának gyereket, nem pedig azért mert akarnak tiszta szívükből. Nem vagy köteles gyereket szülni. Nekem is van olyan ismerősöm akik soha nem éltek volna együtt egy éjszaka miatt lett egy gyerekük ... felelőtlenek voltak na...de össze hozza őket a gyerek és mai napig egészséges a házasságuk és családjuk.
2023. ápr. 12. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy nagyon erős, stabil kapcsolatot is megrenget egy gyerek.
2023. ápr. 12. 23:09
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb családban van gyerek így nehéz objektíve összehasonlitani a kettőt, mert az arányok eleve mások a tàrsadalomban.

A legtöbb házasság elsősorban nem a gyerekek miatt megy tönkre, de a gyerek mindig megedzi a kapcsolatot, mert óriási változás az életben.

Sőt, a gyerekek miatt sokan megpróbálják védeni a házasságot; de statisztikai adatok alapján a 10 évnél idősebb gyermeket nevelő családokban gyakoribb a válás mint az ennél kisebbeket nevelőknél.

2023. ápr. 13. 02:32
 7/9 A kérdező kommentje:
Szerintem egy stabil, erős kapcsolatban megpróbálják mindig javítani a kapcsolatot, még akkor is, ha majdnem válás lesz a vége.
2023. ápr. 13. 06:01
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Baráti körömben kevés gyerektelen házasság volt, de akik elváltak, mindenhol volt gyerek.

N

2023. ápr. 13. 08:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy van-e erre statisztika, de el tudom képzelni.

Ugyanis a gyerekvállalás (pláne az első) nehézséget, kríziseket okoz, próbára teszi még a jól működő párkapcsolatokat is. Hát még az olyat, ahol meggondolatlanul házasodtak vagy meggondolatlanul vállaltak gyereket.

2023. ápr. 13. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!