Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg sokkal nagyobb a válási arány a gyerekes családoknál, mint a gyerekteleneknél?
Régebben (mostanában már nem annyira) sok olyan kérdést olvastam, hogy a gyerek után tönkremegy a kapcsolat, meg hogy egy pár év és úgyis elválnak a szülők, stb.
De viszont sok olyan család van a környezetemben, ahol még eddig egyáltalán nem romlott meg a párkapcsolat, hanem pont, hogy inkább jobban szeretik egymást, sokkal szerelmesebbek lettek egymásba, és minden mélyponton megpróbálták helyrehozni a kapcsolatot.
Igen, ez nagyon nagy felelőtlenség.
Inkább akkor maradjanak gyerek nélkül az ilyenek, ne fogjanak bele
A legtöbb családban van gyerek így nehéz objektíve összehasonlitani a kettőt, mert az arányok eleve mások a tàrsadalomban.
A legtöbb házasság elsősorban nem a gyerekek miatt megy tönkre, de a gyerek mindig megedzi a kapcsolatot, mert óriási változás az életben.
Sőt, a gyerekek miatt sokan megpróbálják védeni a házasságot; de statisztikai adatok alapján a 10 évnél idősebb gyermeket nevelő családokban gyakoribb a válás mint az ennél kisebbeket nevelőknél.
Baráti körömben kevés gyerektelen házasság volt, de akik elváltak, mindenhol volt gyerek.
N
Nem tudom, hogy van-e erre statisztika, de el tudom képzelni.
Ugyanis a gyerekvállalás (pláne az első) nehézséget, kríziseket okoz, próbára teszi még a jól működő párkapcsolatokat is. Hát még az olyat, ahol meggondolatlanul házasodtak vagy meggondolatlanul vállaltak gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!