Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jogosan érzem magam becsapva?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan érzem magam becsapva?

Figyelt kérdés

Házasok vagyunk, 6 éve vagyunk együtt. Többek között anno annak idején azért volt szimpatikus mert hasonlóan gondolkodtunk mindenről és a terv az volt hogy külföldre megy egy darabig hogy tudjunk venni egy ingatlant.

Teltek múltak az évek és egyébként szép pénzt össze tudott szedni de valami bekattant nála és most már az a prioritás hogy ő befektetni akar lerobbant ingatlanba azt felújítani... Kiadni stb... Egy ingatlant sikerült vennie, ezt megcsinálta és nem akar leállni hanem újabbat akar és újra ugyanezt...

Én meg közben kezdem teljesen elveszíteni a reményt mert azt látom hogy mindaz amit megbeszéltünk már soha nem fog teljesülni. Én egy otthont akartam magunknak, családot és ő is ezt mondta de mintha a pénz megváltoztatta volna. Elmondtam már ugyanezeket neki is, de ő ezen teljesen kiakad hogy én miért akarok beleszólni meg hogy ez egy jó befektetés... Hiába mondom neki hogy de saját otthonunk nincs!

Iszonyúan csalódott vagyok és becsapva érzem magam. Már régen lehetne egy otthonunk ahol nyugalomban élhetnénk. Úgy érzem árvertek és nem érti miről beszélek. Arra is gondoltam hogy elválok de őszintén szólva nem ez a fajta vagyok hanem azon lennék hogy ezt megoldjuk. De már úgy érzem végleg elvesztettem azt az embert akivel közös terveink voltak. Ennyire megváltozik valaki a pénz miatt?

Ti mit tennétek?

2023. márc. 31. 12:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%

Jó. Bocs, direkt azért kérdeztem, nehogy még rá is fázz. De így rendben, így tényleg közös. Ha céges lenne, az neked bukó. Legalább anyagilag nem vezet félre.

Amúgy teljesen megértelek, tökéletes lehetne ez így, de tényleg akkor, ha lenne egy sajátotok és utána csinálná a többit így. Csak ugye, arra meg nincs keret. Mert ez akár egy életen át mehetne, fix bevételetek lenne belőle mindig.

2023. márc. 31. 20:39
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
Bár jobban végiggondolva, ne is aggódj nagyon, attól, hogy bérlő lakja még a tiétek, legfeljebb ha jön a baba egyik bérlőnek felmondtok. Addig meg pörög a pénzetek, nő a vagyonotok.
2023. márc. 31. 20:43
 13/19 anonim ***** válasza:
53%
Hány évesek vagytok?
2023. márc. 31. 21:55
 14/19 A kérdező kommentje:
29
2023. márc. 31. 22:30
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem az lehet, hogy ezekkel akarja megalapozni a jövőt? Ő férfinak manapság elég fiatalnak számít 29 évesen. Inkább ezt kellene átbeszélnetek, hogy mit hogy szeretnétek. Te mondjuk 2-3 éven belül gyereket, de ahhoz szeretnél saját házat/lakást. Ha ebben nem vagytok közös nevezőn akkor sajnos meg kell mondanod neki, hogy elválsz, mert Te nem így mentél bele ebbe a kapcsolatba. Bár nem tudom 6 éve 23 évesen elég fiatalok voltatok főleg ő férfiként, hogy biztosra vehesd, hogy gyereket akar. Nehéz ügy. Egy komoly nagy beszélgetés nem árt. Aztán ha meg válás a vége akkor se csüggedj, még van lehetőséged olyan férfit találni aki családot akar.
2023. márc. 31. 23:48
 16/19 fsb1000 válasza:
69%
Legjobb lenne ezt megbeszélni, Egyszer... többször. Vacsora után, szex után... hisztimentesen. Csak kiderül, hogy társként tekint rád, vagy eszközként. És vannak férfiak akik nem a tulajdont tekintik otthonnak, hanem ahol a feleség van. Lehet az albérlet is, de értem mi a problémád.
2023. ápr. 1. 09:55
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ha ő is szeretne gyereket, ez a “biznisz” nem kène akadály legyen ebben. Sokan úgy gondolkodnak, hogy na majd ha meglesz minden és tökèletes helyzetben lesztek akkor majd jöhet. De olyan hogy mindig minden tökèletes sosem lesz. Sokak vàllalnak úgy is, hogy nincs sajàt hàzuk, de amúgy anyagilag rendben vannak. Ha jól értem nektek lesz kettő is, ami a tiétek. Mi akadályoz meg abban, hogy most vállalj, amíg albérletben is vagytok? Csak a berögződés hogy mindenképp a saját házban szülj? Mi történik akkor, ha 2-3 évig mèg itt laktok és közben babázol? Szerintem semmi, a picinek úgyis az számít hogy szeretve legyen, mindegy hogy hol. Aztán ahogy nő egy kicsit ő is, meg a bevèteletek is(ha ügyesen csinálja) vesztek vagy àtköltöztök a sajátba, gyerekszobával meg mindennel ahogy elképzelted.

Most 29 vagy ès már szeretnél babát…Ha leváltod a párod sem garancia hogy rögtön találsz mást aki alkalmas a családalapításra és vele is elkellene teljen legalább 2-3 év mire kiismered és bevállalod a gyereket, szóval szinten 30 fölött leszel mással is a gyerektèmàban, plusz az sem garancia hogy annak lesz sajat háza.

Szóval én biztosan az első opción gondolkodnék, őt ismered és más komoly problémát nem irtal ami nem jó a kapcsolatban. Ha ő is baba párti vágjatok bele, hidd el nem olyan nagy “tragédia” ha pàr evig albiban lesztek vele amíg kicsike.

2023. ápr. 1. 11:54
 18/19 A kérdező kommentje:

Ő már akarná a babát is mert mondja, de én meg nyugodtabban vállalnám sajátba. Rendben vagyunk anyagilag, csak kissé tartok attól hogy annyira elkapja ez a gépszíj hogy sose akar majd a sajátunkra költeni... Beszéltünk már erről sokat de szerinte nekem ezen ne fájjon a fejem ő majd mindent megold..

Értem miért csinálja de nem annyira tudok vele egyet érteni és ezt ő is tudja mert én mindig azon vagyok hogy őszintén elmondjam amit gondolok. Főleg hogy kiindulásnak nem ezt beszéltük meg és leginkább azt sérelmezem hogy nem igazán tartotta magát ahhoz amit megbeszéltünk míg én igen.

Köszönöm egyébként a sok választ, mindenki jókat írt. Olyanokat amiken elgondolkodom.

2023. ápr. 1. 12:49
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi nők sokszor hajalmosak vagyunk túlgondolni a dolgokat… és úgy látom te is jelenleg egy olyan rossz scenariót gyártottál a fejedben ami egyáltalán nem biztos hogy úgy lesz “elkapja a gépszíj és nem akar sajàtot” ez egy negativ előre vetítés. Már most is akar babát, szóval biztosan szeret és úgy fogja csinálni hogy jó legyen nektek és a családnak, a ferfiak szeretnek gondoskodni és védelmezni “ne fájjon a fejem majd ő mindent megold” ha folyton csak a problémát látod és szekálod lehet te magad fogod elrontani a kapcsolatot, ami igy az írásod alapján rendben van és sokan örülnének ha a párjuk cèltudatos lenne és gondolna a jövőre.

Tudom hogy neked volt egy elképzelésed és terved, de az ahogy a párod most alakítja a dolgokat lehet sokkal jobb és előnyösebb a jövőre nézve mint amihez te ragaszkodsz. Gondolj csak bele, ha minden pénz elmenne a sajátra nem maradna amit megforgasson a befektetésbe és lehet csak az ő fizetéséből kellene megélnetek amíg babázol, plusz mindig van mit javítgatni ès sokkal alacsonyabb minőségben élnétek, nem lenne plusz alapotok öregségetekre és a gyereket is kevésbé tudnàtok tàmogatni ha felnő. Így pedig az ő jövőjét is sokkal jobban megtudnàtok alapozni, már csak azzal hogy ha felnő az egyik lakás az övè lesz. Ami a mai világban, láthatod te is óriási segitseg egy fiatalnak.

Èn azt mondom próbálj meg egy kicsit reálisabban gondolkozni és ne csak a berögződött elképzelésedhez ragaszkodni. A babának sem lesz semmi baja amiért pár evig albiban laktok vele ezt garantálom :) a férjedet pedig becsüld meg, butaság lenne emiatt elhagyni.

2023. ápr. 1. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!