Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor "nézni vagy nem nézni? (többi lent)
Főleg Magyarországi ismerőseim házasság után hirtelen névé változnak.
Leánykori Kiss Évából Lakatos Béláné lesz. Vagy jobb esetben Lakatosné Kiss Éva....
Miért van ez?
Mi ennek a hagyománya?
Mást nem idegesít ez a szokás?
Miért nem marad meg a neve annak ami?
Ez nemcsak magyar hagyomány. Külföldön is Frau Klein leszel vagy Mrs Smith. Általában a nő teljesen elveszti ilyenkor a vezetéknevét. Nálunk elég sok forma használatos, a Lakatos Béláné egyre kevésbé. Én idén mentem férjhez, Lakatosné Kiss Gizella formában vettem fel a férjem nevét.
Megtartható a lánykori név amúgy gond nélkül, akit "idegesít".
akit idegesíti, annak nem kell így tennie. én pl semmi pénzért nem lennék -né, maximum kötőjellel venném fel a férjem nevét, de mivel a jelenlegi páromnak is, és nekem is különleges nevünk van, ezért marhára hülyén hangzana a kötőjeles változat is. éppen ezért ha arra kerül a sor, én semmit nem változtatok a nevemen, és ez neki is teljesen oké.
én nem értem azokat akik azon hisztiznek, hogy jajj csak én lógok ki a családból ha más a nevem. szerintem teljesen abszurd, hiszen HÁZASOK vagytok, nem tudom elképzelni azt a szitut, ahol ez a veszély fenyegetne bárkit is
En Lakatosne Kiss Eva leszek, a vezeteknevemhez nem illik a kotojeles forma, igy meg latszik meg a lanykori nevem is.
Szamomra fontos, hogy felvegyem a ferjem nevet, hogy latszodjon, hogy egymáshoz tartozunk. Nem is a hazassag miatt, hanem a gyerekeink miatt szeretnem, hogy ugyanaz legyen a nevunk.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!