Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házas nők "-né" névváltozata...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házas nők "-né" névváltozata teljesen ciki ma már ugye?

Figyelt kérdés
Például: Potocskáné Körösi Anita.
2022. aug. 11. 16:34
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
74%
Nem ciki, még vannak, akik így veszik fel.
2022. aug. 11. 16:36
 2/23 anonim ***** válasza:
81%
Hát aha, olyan régies.
2022. aug. 11. 16:37
 3/23 anonim ***** válasza:
83%
Bár én sosem venném fel egy férfi nevét, szerintem nem gáz a "-né" utótag.
2022. aug. 11. 16:38
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Én nem venném fel a férjem nevét, de szerintem nem ciki sehogy. Régimódinak számít, de ciki miért lenne?
2022. aug. 11. 16:40
 5/23 anonim ***** válasza:
56%
Májusban volt az esküvőnk, én így vettem fel. Mitől lenne ciki?
2022. aug. 11. 16:44
 6/23 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem gáz!
2022. aug. 11. 17:06
 7/23 anonim ***** válasza:
85%
Nem ciki, max kicsit régimódi, de ha te így szeretnéd, nyugodtan vedd fel így, nem gáz.
2022. aug. 11. 17:16
 8/23 anonim ***** válasza:
92%
Lakatos Antalné tényleg elég régies hatású (de nem ciki!), de Lakatosné Kiss Mária még belefér nekem.
2022. aug. 11. 17:17
 9/23 anonim ***** válasza:
84%
2 éve volt az esküvőnk, nekem is így van a nevem.
2022. aug. 11. 18:17
 10/23 anonim ***** válasza:
67%

Nem ciki, de nekem nem tetszik és szerintem jobb az, ha felveszed a vezetéknevét, esetleg a kötőjeles, ha úgy szépen hangzik.

Anyum így vette fel mint amit a példában írsz, valamennyire befolyásolta a nővéremet és engem is. A nővérem még akkor jött össze a férjével, amikor ez a kötőjeles dolog nem volt menő, már az elején eldöntötte, hogy né lesz, de sokáig nem házasodtak össze. Tavaly igen és né lett. Azt mondta, szereti a saját nevét, de fel is akarta venni és náluk nincs elnyomás, úgyhogy nem is úgy veszi. Szerintem ha fiatalon, az első exemmek házasodom, én is így vettem volna fel, kb 20 voltam, amikor valaki erre beszólt, hogy öreges, aztán azóta láttam más megoldásokat is. Én a párom vezetéknevét szeretném majd felvenni, mert tetszik, főleg a keresztnevem mellett, én nem ragaszkodom a saját vezetéknevemhez. Amit viszont nem értek, amikor 2000 után házasodott emberek úgy veszik fel, hogy pl Horváth Lászlóné. Az teljes identitás vesztés.

2022. aug. 11. 18:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!