Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, akad köztetek olyan, aki házasság után felvette a felesége nevét? Vagy ha még nem is aktuális, de majd megfontolná?
Őszintén szólva eddig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen lehetőség. Nem is gondolkodnék el komolyan rajta, megfelelő lenne a saját nevem, viszont pár hete a menyasszonyom családja (apa, anya, nővér, nagynéni - igaz egyszerű gondolkodású prolikról van szó) éppen arról érkezett, hogy nemrég valami noname gagyi celeb felvette a felesége nevét, és hogy ez mennyire nem férfias, hovatovább, bu**s. Majd nagy egyetértésben siránkoztak egy sort, hogy milyen korcs lett a világ, hogy ilyen megtörténhet.
Az én családom véleményét nem ismerem a témában, de mivel ők is hasonló értelmi szinten mozognak, biztos vagyok benne, hogy ők is ugyanígy gondolnák.
Ezek után elgondolkodtam rajta, hogy a házasság után módosítom a nevem.
Mit gondoltok?
Volt kollégám, aki férfiként kötőjeles formában felvette a felesége nevét és a felesége is ugyanígy az övét.
Mindettől eltekintve, hogy te a jövendő anyósodat-apósodat, sógornődet per egyszerű gondolkodású prolikként aposztrofálod... Majd a saját családodat is "hasonló értelmi szintre" sorolod.... örülj neki, ha bárki hajlandó egyáltalán hozzádmenni.
Van egy kollégám, aki a feleségével együtt kötőjelesen felvették egymás nevét meg egy olyan ismerősöm, aki azért vette fel a felesége vezetéknevét, mert az övé hosszú volt és bonyolult és már elege volt, hogy folyton betűznie kell és így praktikusabbnak érezte.
Szerintem hülyeség, amit a menyasszonyod családja mond, ettől senki se lesz kevésbé férfi. Azért mondják, mert nem ez a szokás és jóval ritkább, ami egyeseknek már rögtön azt jelenti, hogy akkor úgy nem is jó és baj van vele.
Nekünk jövőre lesz az esküvőnk és egyikünk se változtat a nevén. A kötőjeles megoldásba amúgy belemennék, ha nem lenne mindkettőnknek hosszú és együtt hülyén hangzó vezetékneve.
Tény, hogy nem gyakori. Hallomásból ismerek egy ilyen esetet, de ott gáz a férfi vezetékneve és nem akarta, hogy a gyerekei ezt vigyék tovább, ezért ő vette fel a feleségének a nevét.
"pár hete a menyasszonyom családja (apa, anya, nővér, nagynéni - igaz egyszerű gondolkodású prolikról van szó)"
Ha kiderülne számomra, hogy a vőlegényem ilyen stílusban beszél/gondolkodik a családomról, erősen elgondolkodnék, hogy miért vagyok még mindig vele...
Régi gyerekkori barátom vette fel a felesége nevét - apja alkoholista volt , nem törődött vele.
Majd elváltak és visszavette az eredetit (?!)
True story
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!