Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságban mit gondoltok arról a férfiról, aki kötőjellel felveszi a felesége vezetéknevét?
#1:
Nem igazán értem amit írtál.
Azt írtad hogy "általában a névfelvételről az jut az eszedbe"....
Akkor ezek alapján az összes eddig megházasodott ember aki (valamelyik változatban amit a törvény enged) felvette a házastársa nevét akkor "testvéri energiákat generál és kihűti a kapcsolatát"???
A kérdésre válaszolva: modern gondolkodású férfinak tartom aki ilyet tesz. Él a törvény adta lehetőségekkel, és próbálja kifejezni a párja felé, hogy egyenrangú partnerei egymásnak. Tehát egyformán viselik egymás neveit.
Ez csak egy lehetőség, nem kötelező megtenni. Aki ilyet tesz, az nem ragadt le a múlt évszázadban.
Pont tegnap néztem hogy David Backham fia (Brooklyn Backham)egy dusgazdag csajt vett el akinek az apja is dusgazdag persze szoval egy dusgazdag családba állt be, es ő vette fel a csaj nevét.
Egybol egy korabbi kerdes igrott innen az eszembe amikor a proli pasik beházasodnak gazdag családokba.
A névfelvételrol is ez volt a veleménye,m hogy még ezzel is azt jelezné, hogy ő is a gazdagék családtagja mar es nemcsak a lányuk, ő is már odatartozik a vagyonba.
Folyt
Szoval a csaj vezetekneve ugye a csaj apjának valojaban a neve. A csaladi név. Azaz családba tartozonak akarja ezzel magát megjobban pozicionalni.
Alapvetően nem értem, minek vesz fel valaki más nevet. A személyazonossága, identitása megmarad attól még, hogy házasodik.
Ha ezen túllépünk, akkor modern gondolkozású férfinak gondolom, aki egyenrangú partnerként tekint a párjára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!