Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőm nagyon erőlteti a házasságot, de nem akarok rosszul kijönni belőle?
Együtt vagyunk 5 éve, kedvelem és el tudnám vele képzelni, jó anya lenne. Viszont zavar hogy sokkal kevesebbet keres. El kellene adnom a jelenlegi lakásom, ha gyereket akarunk és hitellel venni később egy nagyobbat.
Azon gondolkozom, hogy rendben legyen házasság, de akkor alá kell írnia, hogy a bankszámlámon lévő pénzhez semmi köze és ha eladom ezt a lakást és veszek egy nagyobbat, ahhoz sincs jogilag köze és nem lehet semmilyen követelése.
Szerintem ez így fair velem szemben.
26
Csak nehogy úgy járj, hogy változik a helyzet és a csaj fog többet keresni, vagy történik veled valami és szállhatsz le a magas lóról.
Ne házasodj.
29 Nem kell fizetnie a hitelt. Alap hogy fizetem én, ha az enyém.
Nem akarlak kiábrándítani a magyar valóságból, de egy óvónői fizetésből soha életében nem rak össze egy ingatlanra valót. Még az önrészt se.
Vagyonszerzésben való közreműködésnek hívják azt, amikor valaki segít neked abban, hogy zavartalanul tudj dolgozni, például egyoldalúan a gyerekedet pesztrálja és rendben tartja az otthonod ezidő alatt. Na, ő a bíróságon simán kérheti azt, hogy vizsgálják felül az ügyet és keletkezhet neki részesedése a te vagyonodban.
De pl ott vannak a szüleim. Házasok voltak, vettek két házat, majd elváltak, lement a vagyonmegosztás, tiszta sor. Aztán újra összejöttek pár évvel később, de nem házasodtak újra, viszont anyukámnak lett egy másik lakása ezalatt a kapcsolat alatt (nem örökség). Elmérgesedett a kapcsolat, testi fenyítés szintjéig ment, szakítottak, apám pedig rá akarta tenni a kezét anyám lakására is bosszúból. Nem volt a nevén, csak ott élt, be volt jelentve.
A lakás nem lett apámé soha, ez gondolom egyértelmű, de 7 évünkbe telt kitenni abból a lakásból úgy, hogy ott volt a sajátja, volt hova mennie. Az istennek nem tágított és rengeteg bíróságra járásba telt, mire a törvény is elismerte, hogy semmi keresnivalója nincs ott, főleg mert egy agresszív fasz.
#36! Nem írtam, hogy pejoratív, vagy degradáló. Csak összefoglaltam a tényeket, amit írtál. A szerelmet túlértékeltnek tartod, a csajt meg kedveled. Tekintve, hogy kedvelni több embert is lehet, ellentétben a szerelemmel, rajtad múlik, hogy a "kedveltek" közül kit veszel el. Ha neked fontos szempont, hogy ne legyen szegény, akkor elvehetsz gazdagot is. Azzal máris megszűnik a problémád, ami miatt a kérdés született 🤷🏼♀️
Ha te a "kedvel" szót nem szótári minőségében, hanem valami egyedi módon használod, akkor erre neked kell felhívni a figyelmet, mivel az emberek a köznapi jelentését értik alatta.
"idő alatt és akár költőpénzt is kap "
Na b+! Menjen hozzád a hóhér!
És ugye, ha a pénzt ennyire kicentized, akkor ugye a házimunkát és gyereknevelést is. És ha beteg a gyerek maradsz otthon te is táppénzen, és nem a nejedtől várod el, miközben te hajtod a pénzt a saját malmodba.
Tipikus eset vagy annak, amikor a nőtől elvárod a gyereknevelést, közben te minden teher nélkül fokuszálhatsz a karrieredre és pépnzkeresetedre, amit kizárólag magadnak akarsz megtartani.
Megnézném, hogy alakulna a karriered akkor, ha 4-kor menend keén ebölcsibe, és havonta egy hetet hiányzol, mert beteg a gyerek.
Ez is legyen benne a szerződésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!