Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bizonyos viselkedési kultúra betartása mellett bárkinek lehetne sikeres a házassága?
Érdekes az, hogy mennyire másképp közelíti meg a nyugati és a keleti gondolkodás a párválasztást és a házasságot. Míg nyugaton egyértelműen a szerelem az alapja a kapcsolatnak és általában miután az alábbhagy az emberek csalódnak, keleten pont fordítva az elején nincs különösebb érzelmi kötődés, de a végére már olyan mértékben összeszoknak, hogy egész jónak érzik a kapcsolatot.
Keleten az a mentalitás, hogy "viselkedjél szépen, aztán majd megszeretnek" (nyilván egyértelműbbek is a férfi-női szerepek), nyugaton meg hogy "teljesen mindegy mit csinálsz, úgyis elmúlik a szerelem".
Szóval az a kérdés, ha két ember szépen tud viselkedni egymással, az hosszútávon többet ér meg akkor is, ha nincs az a nagy szerelem köztük, mintha egymásba lennének esve, de a személyiségük nagyon eltérne és egy idő után idegesítenék egymást?
Nem lehet ennyire kisarkítani. A nyugati vallás csak annyit tesz: nekem minden jót de azonnal, mert megérdemlem. A keleti népek inkább a hagyományaikra építenek. A nyugati kultúra szépen halad a megsemmisülés felé, addig a keleti népek túlszaporodják a nyugatit.
A nyugati egó filozófia szerint csak az önös érdekek számítanak és csak azok kielégítése ami számít. Erre épül a komplett nyugati piacgazdaság is.
Egy házassághoz rengeteg lemondás és áldozat kell, amit a nyugati népek már nem fizetnek meg. Arról nem is beszélve, hogy sosem látott jólétben és szórakoztató világban élnek. Nincs már közös munka, közös erőbefektetés, lassan a közös célok is kimerülnek abban, hogy hova menjenek nyaralni.
En kiprobáltam azt hogy majd megszeretem
Egyutt jártam egy rendes jóval akivel aemmi kémiám nem volt de azért szexeltem vele.
Hát marhára nem szerettem meg, pont forsitva alakult, 1 év mulva már undorodtam is tőle azt is utáltam ha levegőt vesz. Azota nem hiszek én abban ami itt is ment regen hogy szülők adják ossze a gyerekeket(vagyonmentés) es azok megszeretik majd egymást ugyis. Ez a saját bőrömön tapasztalva nincs így.
Keleten a nőket gyerekkoruktol kezdve tanitják szolgaléleknek amugy.
2-es. Kisarkítod. Keleten is lehet szerelem, de ott megvan a hierarchia. Akkor jó, ha a férfi okos és tudja kezelni a helyzetet.
Ennyi erővel nyugaton meg mindenki kefél mindenkivel, majd robbantják a házasságot. 35 felett már hulladék kategóriákról beszélgetünk, rengeteg a kiégett roncs ember, aki elvileg isteni erős individumok. Az a helyzet, hogy az egyén szerepét sem a keleti sem a nyugati felfogásban nem lehet elbagatelizálni. Aki nulla mint ember, az lehet kecskepásztor vagy milliárdos, az alkalmatlan párkapcsolatra.
Nyilván nem soknak, mert a fogyasztói társadalom a személyes boldogságot és az egoizmust tartja a legfontosabbnak, de hosszútávú kutatások azt is bizonyítják, hogy a közösség szerepe is nagyon fontos az emberek életében.
Közösségben élni pedig csak úgy lehet, ha az emberek betartanak bizonyos szabályokat és a stabil családi struktúrák nagyon fontos alapkövek.
Persze azt én is tudom, hogy ezt most kicsit kisarkítottam és az élet valahol a kettő közt van, de kell a lemondás is, nem lehet az az elvárás, ami a filmekből jön, hogy a másik tegyen engem boldoggá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!