Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan mondjam meg a feleségem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondjam meg a feleségemnek, hogy ne nassoljon annyit és változtasson az életmódján?

Figyelt kérdés

Amikor összejöttünk, onnantól fogva rengeteget nassol és azt mondja, nem tudja abbahagyni. Kérdezte egyszer, hogy zavar e, én hülye meg azt mondtam, hogy nem. Azóta, ha néha teszek neki vicces megjegyzést, egyből védekezik, hogy ne mondjam meg neki, mit egyen stb. Magyarul megsértődik.

Az ilyen típusú nőt mivel lehet motiválni?

2022. júl. 17. 19:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
A nassloás csak tünet. Azért tömi magát, mert van amit nem kap meg. Beszélgetni legfeljebb a lelkiállapotáról kell.
2022. júl. 18. 07:26
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is hiányzik neki valami. a nassolás az tünet. beszélgess vele sokat, hátha kiderül
2022. júl. 18. 07:37
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Érzelmi evés, függőség, ezek nem olyan egyszerű dolgok, hogy fogod magad és abbahagyod. Kicsit mélyebbre kellene ásni mi az oka amiért rászokott a nassolásra. Lelki okokra gondolok. Nem b***szogatás kell neki, meg nem ítélkezés, hanem beszélgetés. Vagy talán az hogy hagyd békén, mert ő erre még nem áll készen, hogy elkötelezze magát a változtatás mellett.

Egy drogos, alkesz, vagy dohányos se feltétlen tud leszokni, pláne nem egyik napról a másikra, és főleg nem úgy, hogy folyamatosan nyomás alatt van mert piszkálják.

Tapasztalatból mondom, hogy a csesztetéssel többnyire csak mégjobban magába fordul az ember, ezzel azt tudatosítod benne, hogy meg akarod változtatni mert így már nem szereted. Ő ettől mégjobban elkeseredik és megint csak evésbe menekül.

Én ezt az utat már végigjártam. Az életmódváltáshoz saját motiváció, belső erő és elhatározás, saját döntés kell , ennek belőle kell jönnie, semmiképp nem külső nyomásra, különben ha kényszerűségből el is kezdi, hamar fel fogja adni, mert nincs saját motivációja.

2022. júl. 20. 01:45
 14/14 Andi80018 ***** válasza:
53%
Ez függőség. Én pszichológust javasolnék... Nem tudom, hány éves, de ahogy az idő telik, úgy fog hízni. Testmozgással hogy álltok?
2022. júl. 23. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!